Trójmiasto na tle innych miast?

Czy nie wydaje wam się, że Trójmiasto na tle innych największych polskich miast wypada blado jeśli chodzi o pracę? Mam na myśli Poznań, Wrocław, Kraków. O Warszawie w ogóle nie wspominam. Kiedyś myślałem, że Trójmiasto to miejsce, gdzie z pracą nie ma problemów, ale dziś nasze piękne 3 miasta postawiłbym na równi z Lublinem czy Białymstokiem.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Trójmiasto na tle innych miast?

z tym Lublinem i Białymstokiem to przesadziłeś. Co do Poznania zgadzam się .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gadaja tak ludki,a siedza w domu i ogladaja facebookowe newsiki co tam daleko za garami i lasami jakie ilosci pracy za darmo nie rozdaja,Panowie,Panie,posiedzialem w wielu miastach w calej,w tym w warszawie 5 lat,przeprowadzilem sie do Troi,i tutaj znalazlrm najlepsza prace,rozmawiam ze znajomymi,chceta nie uwierzta,mata tutaj raj jaki sie wam nie snil,abo porownania ni mata,tosta glupot ni gadajta.
A tak na serio to serio,proponuje wyslac pare cv po miastach i od razu wam sie nakresli temat,ale to nie oznacza,ze tu sie przyjezdza i umowa na dzien dobry,ale lepiej jest,to widac,slychac,czuc,na pewno po studiach.
Pozdro
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

do inz Jowita Niepyta - ale głupoty nawijasz - nie rozśmieszaj mnie bo zajady dostanę !!!!
Prawda taka że nie masz pracy - bo tylko bezrobotni zaglądają tu !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

O matuchno! pierwsze slysze ze tu tylko bezrobotni,luvie to forum i to wszystko,ale w sumie fakt,bylem dlugo bezrobotny i stad moze takie przyzwyczajenie mi zostalo-lazenie po forum,nie mialem na celu klepabia farmazonow,tylko wyrazic swoja wlasna opinie,po prostu dopiero w 3miescie dostalem taka prace jaka chcialem,dlatego na tle innych miast uwazam za najlepsze,to takie trudne do pojecia? No moze przez bezrobotnego,moja rada,zakasuj rekawy i bierz sie do szukania pracy,bo praca ,tutaj ,jest,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

warto sprawdzić jakie warunki finansowe proponują firmy które dodają multum ogloszeń w dziale praca np. agencja interkadra daje stawke 6 zl brutto za prace na kasie czyli 3,71 netto - znajdźcie takie miasto w Polsce gdzie takie stawki proponują chyba tylko w Rumunii lub jakiś Suwalkach
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety jest fatalnie. Przeprowadziłam się do Trójmiasta z Krakowa, gdzie miałam bardzo dobrą pracę na szczeblu kierowniczym. Tutaj jestem od roku bezrobotna.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

wrocław wypada dużo lepiej. więcej sklepów, firm, centra handlowe co krok, a przede wszystkim świetna komunikacja miejska, wszędzie dojedziesz. a w trójmieście musisz się najeździć, zeby gdziekolwiek dotrzeć. zwłaszcza jak pracujesz w gdańsku a mieszkasz np w rumi, czy jeszcze dalej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale Rumia i jeszcze dalej nie należy do Trójmiasta.Jest SKM.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trójmiasto to relikt przeszłości powinno się iść w stronę lepszej (szybszej z jak najmniejszą liczbą przesiadek i jednym biletem) komunikacji w całej aglomeracji Wejherowo-Reda-Rumia-Gdynia-Sopot-Gdańsk-Pruszcz Gdański. W prawdziwej metropolii dojazd Z jednego końca tj. z Pruszcza do Wejherowa powinien nie zajmować więcej niż 1:15 np. skm-ką i odwrotnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie martw się, już najpóźniej pod koniec 2016 roku będzie PKM-ka (Pomorska Kolej Metropolitalna). Ponadto 'za chwilę', czyli od ok. kwietnia ma być oddana do użytku nowa linia tramwajowa na Morenę (Gdańsk). A do tego czasu (czyt. do końca 2016 r.) na szybką komunikację pozostaje jedynie prywatne auto lub transport publiczny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

PRACA SEZONOWA ZA GRANICĄ (30 odpowiedzi)

Cześć, intersuje mnie praca za granicą. Zbieranie owoców lub warzyw. Gdzie najlepiej szukać...

Wyjazd za granicę za pośrednictwem agencji pracy (3 odpowiedzi)

Szukam sprawdzonej agencji żeby wyjechać za granicę do pracy .myślałam o holandii,anglii . praca...

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...