Trójmiejscy freeganie. Szukają dobrego jedzenia w śmietnikach

Opinie do artykułu: Trójmiejscy freeganie. Szukają dobrego jedzenia w śmietnikach.

Czy zjadłbyś coś, co wcześniej było w śmietniku? Pewnie większość osób to pytanie co najmniej zniesmaczy, a może nawet oburzy. Są jednak ludzie, którzy regularnie przeszukują sklepowe kontenery z odpadkami. Nie robią tego z powodu trudnej sytuacji materialnej. Robią to, ponieważ wierzą, że każdego dnia trafiają tam ogromne ilości wartościowych produktów, które nadal nadają się do spożycia.

Freeganizm, czyli antykonsumpcyjny styl życia, z roku na rok przyciąga coraz więcej osób, choć ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Choćby,przygarnij leminga albo uchodźcę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

BIO kupa - proszę się zapisywać

zrobiłem ją minutę temu
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 16

dodatki socjalne czy dofinansowanie w przypadku rodzin z dziećmi

są w każdym normalnym kraju europejskim. Co mnie Wenezuela obchodzi?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jednym slowem: DZIECI SMIECI..
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 8

Czytanie ze zrozumieniem się kłania oni nie grzebią w prywatnych śmietnika tylko w supermarketach gdzie w większości są odpady spożywcze a nie pampersy.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 11

Powstał znowu jakiś nowy odłam"Freeganie"?

Mi to brzmi jak jakaś nazwa rasy w grach science-fiction.Tym dziewczynom chyba potrzeba mężczyzny a nie nurkowanie w śmietnikach.Nie wyobrażam sobie takiej dziewczyny,która po randce mówi:"Poczekaj chwilę,idę zanurkowac po jedzenie i na jutro zrobię Nam pyszną sałatkę" I patrzę na te wystające nogi ze śmietnika..:]Czy to z biedy czy nudy?Obstawiam,że to drugie ponieważ człowiek biedny z tym sie nie afiszuje."Freegan" można zobaczyć codziennie na Oruni,Nowym Porcie po zmroku!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 11

Byle nie brudził i trzymał się ode mnie z daleka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy przez to co robią te dziewczyny dzieje Ci się krzywda? nie wydaje mi się, więc może zajmij się czymś pożytecznym, zrób coś dobrego dla świata.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 12

Danziger

W Anglii na zapleczach sieci ''Domino'' zawsze można było dostać parę sztuk pysznej, świeżutkiej i gorącej pizzy ( trzeba tylko było być trzeźwym bo Pakole nie znosili koneserów piwa).
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Świetny pomysł. Aczkolwiek grzebanie w śmietniku i walka ze sklepikarzami jest upokarzająca. Lepiej byłoby gdyby każdy sklep musiał wystawiać osobno pojemnik z jedzeniem, by każdy potrzebujący mógł z niego skorzystać. Przecież sklepy i tak już tego nie sprzedadzą.
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeżeli ktos lubi jeść ze śmietnika, to ja nic do niego nie mam.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0

to rurkowcy. jedyne miejsce gdzie moga bez wstydu wyjac z kieszeni nokie lumie to wlasnie smietnik.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 22

W śmietniku jest wszystko - różne odpady, jedzenie i g*wna. Czy taki freegan zje ze smakiem banana. który leżał obok obsr*nego pampersa? Sorki ale dla mnie to chore. Nie bez kozery mówi się, że ktoś z oszczędności zjadłby swoje g*wno...
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 15

I na dodatek robią niepotrzebną konkurencję tym, którzy rzeczywiście nie mają innego wyjścia.

Ideologiczny kaprys z nudów kontra rzeczywista bieda i potrzeba. Porąbane hipsterstwo wieczorami objeżdża wypasionymi brykami śmietniki ;-/
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 20

ziarna kukurydzy z kolby, ktora cie wujek w nocy atakowal.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ale "freeganie" biedni nie są

Chyba, że do "freegan" zaliczasz meneli, co robią to z konieczności, a nie z kaprysu.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

czego to ludzie nie wymyślą, żeby być oryginalnymi.
chyba niemal do wszystkiego można dorobić mniej lub bardziej chwytliwą ideologię.

powodzenia na śmietnikach. ja bym się porzygał
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 8

ale jak oni daja rade w rurkach przez plot przechodzic?
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 15

bieda

Nie jeden bogaty jest już biedakiem i grzebie w śmieciach,
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1