Trójmiejscy freeganie. Szukają dobrego jedzenia w śmietnikach

Opinie do artykułu: Trójmiejscy freeganie. Szukają dobrego jedzenia w śmietnikach.

Czy zjadłbyś coś, co wcześniej było w śmietniku? Pewnie większość osób to pytanie co najmniej zniesmaczy, a może nawet oburzy. Są jednak ludzie, którzy regularnie przeszukują sklepowe kontenery z odpadkami. Nie robią tego z powodu trudnej sytuacji materialnej. Robią to, ponieważ wierzą, że każdego dnia trafiają tam ogromne ilości wartościowych produktów, które nadal nadają się do spożycia.

Freeganizm, czyli antykonsumpcyjny styl życia, z roku na rok przyciąga coraz więcej osób, choć ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ścieżka rowerowa w tunelu gdzie?
O nocy muzeów też informacja dopiero dziś się pojawiła, czyli po fakcie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

kupę robi się do toalety a nie śmietnika, ale o tym chyba nie wiedziałeś
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

No tak, wywali, bo to mu się bardziej opłaca niż sprzedaż czegoś za 10% ceny, czego ty nie rozumiesz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

UWAGA KOMUNIKAT DO FREEGAN!

Jestem właścicielem sklepu spożywczego. Kilka dni temu wywaliłem do śmietnika m.in. opakowania zawierające warzywa i owoce oraz świeże pieczywo.
Powodem wyrzucenia w/w pokarmów nie było moje widzimisię lecz pewien drobny szczegół...
Byłem zmuszony przeprowadzić deratyzację i rozpylić gazy przeciw insektom.
Niestety po kilku godzinach uświadomiłem sobie, że w/w produkty żywieniowe znajdowały się w pomieszczeniu, w którym zostały rozpylone niebezpieczne dla zdrowia człowieka substancje chemiczne z tego powodu wywaliłem całą żywność na śmietnik.
czym grozi spożycie takiej żywności możecie się tylko domyślić. Smacznego i na zdrowie!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 18

OMG, ale kompleksy

Jak ktoś nie zaznał biedy w swoim życiu to się nie wstydzi uprawiać takiego rodzaju praktyk jak freeweganizm. A jak ktoś miał, to - no cóż.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

po jakimś czasie będziesz miał "klientów" kupujących tylko przecenione produkty

Miałeś lekcje historii o niszczeniu towarów by utrzymać poziom cen, ale nic z tej nauki nie wyniosłeś.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

ddd

nie przemawia to do mnie jakoś
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

sam go pożyczyłeś
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

rąblem

Hahshahaha
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za darmo to i ocet słodki.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

8 lat rządów PO-PSL zbiera swoje żniwo...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zjadłem kiedyś po pijaku żywego zielonego konika polnego. Smakował jak zielona cebulka, był to taki wiosenny smak. Polecam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jesteś brakiem, tu samochód a tam żarcie ze śmietnika.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Niech się do roboty weźmie.
Mogę wpaść na kolację?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

ale jak NIE sprzeda to wywali

bo u nas wystawiają przecenione towary w ostatni dzień przydatnosci, o ile pamiętam to w UK jest to pare dni 9co najmniej) do przodu, poza tym oni maja jakies dwie rózne daty na produktach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ty jesteś obywatel rower?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ta ślina i próchnica zębów owego kapiszona ! Sama nazwa odstrasza i idzie na wymioty !!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

za granicą rozumiem, ale w Polsce gdzie ludzie np głodują i szukają jedzenia po śmietnikach reklamowanie takich zachowań i samo-promocja się poprzez takie zachowanie dla mnie jest odrażająca
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12