Trójmiejscy freeganie. Szukają dobrego jedzenia w śmietnikach

Opinie do artykułu: Trójmiejscy freeganie. Szukają dobrego jedzenia w śmietnikach.

Czy zjadłbyś coś, co wcześniej było w śmietniku? Pewnie większość osób to pytanie co najmniej zniesmaczy, a może nawet oburzy. Są jednak ludzie, którzy regularnie przeszukują sklepowe kontenery z odpadkami. Nie robią tego z powodu trudnej sytuacji materialnej. Robią to, ponieważ wierzą, że każdego dnia trafiają tam ogromne ilości wartościowych produktów, które nadal nadają się do spożycia.

Freeganizm, czyli antykonsumpcyjny styl życia, z roku na rok przyciąga coraz więcej osób, choć ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wysilaj się w swoich wypocinach !!!! Minusy do ciebie nie dojdą bo masz jak napisałeś spiętą d*pę !!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Głupota? ... a może o to chodzi by podwyższać standard życia ludzi bezdomnych w Polsce

Głupota ludzi zarządzających supermarketami? Jak coś się nadpsuje to nie ma takiej możliwości by prze-negocjować cenę. Nie ma z kim. Kierowników klient sklepu nie spotyka. Obsługa nie ma pozwolenia na sprzedanie po niższej cenie. Wolno im tylko wyrzucić.

A może o to chodzi by podwyższać standard życia ludzi bezdomnych w Polsce, ci na codzień żywią i ubierają się produktami znalezionymi na śmietniku. Ci to mają dopiero wypas. Przypuszczam, że lepiej się odżywiają od wielu co kupuje w supermarketach od frontu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jedzenie

A wystarczy jeszcze zjadliwe jedzenie , wystawić przy śmietniku odpowiednio zapakowane włożone do siatki i moze jeszcze ktoś ubogi skorzysta z tego . Nigdy nie wyrzucam do kontenera .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

szpilek Kuzniarem Pomorza

I piszę to serio. Jest opluwany i wyśmiewany jak ten dziennikarz. A tak naprawdę reprezentuje i jeden i drugi myśl większości normalnego społeczeństwa. Jeśli chodzi o szpilka, ewentualnie może co słabszych emocjonalnie razić jego dosadny ton wypowiedzi, nie zmienia to jednak faktu, że facet pisze prawdę. A teraz jeden z drugim, czytelnicy portalu i tego artykułu, tak z ręką na sercu-myślicie tak samo, ale boicie się oddychać. Nazywam to na własny użytek spięta d*pa. Tym charakteryzuje się większość społeczeństwa.
Do minusowania wystąp! :-D
A szpilka pozdrawiam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie znam się ale wypowiem.
Jeśli ktoś by się zatruł to restauracja by odpowiedziała za niezabezpieczenie odpadków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak Pani Gosi brakuje adrenaliny proponuję seks bez zabezpieczenia. ;)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

Bo nie masz mózgu stąd brak myślenia szpilek !!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

żółć już Ci się wylewa :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

PL to dziki kraj sam nie zjem i drugiemu nie dam..

Nie raz widziałem jak obsługa sklepu goniła biedaków grzebiących w śmietnikach życzę takim aby poznali co to bieda bezdomność i wykluczenie społeczne empatia to coś co nas różni od zwierząt bo ponad 90 procent mamy takich samych jak małpy-ale niektóre osoby mają100 na 100 ...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co w tym dziwnego? Jeżeli sklep wystawi coś za 10% ceny, to straci potencjalnego klienta na towar pełonwartościowy, to się zwyczajnie sklepom nie opłaca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

To podejście prawa podatkowego do odliczenia VAT

A nie sklepu. Po co dać i zapłacić pełen VAT jak można wyrzucić i VAT odliczyć? Żule i tak wezmą i się nie zmarnuje.
Freeganin i żul to to samo, ja mam godną pensję dla uczciwego obywatela i grzebię w śmietnikach!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

???

Czyli wszyscy bezdomni są freegenami? Niektórzy naprawdę nie mają co jeść, a dziewczynki, które mają udają freeganów, bo chcą być fajne. żałosna akcja. lepiej pomogłyby bezdomnym
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

dla swojej "luby"?

aaa,no tak,szpilek na posterunku....
a teraz pacjent niech zajrzy grzecznie do szpitalnej biblioteki,poczyta słownik poprawnej polszczyzny,chyba,że pacjent jest na etapie bycia Napoleonem. Eee,Alfą&Omegą/opcjonalnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Powinieneś zapłacić z tego tytułu podatek dochodowy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

30zl dziennie

Faktycznie. Z 5 posilkow picie i juz jest 30 zl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

swoja droga sklepy maja dziwne podejscie w Polsce

chodzi o ceny tych produków, które beda musieli wyrzucic (data wazności)

kiedys potrafili sprzedawac za 10% wartości, teraz zwykle maksimum znizki to 50%

to jakaś totalna pomyłka, bo przy nizszej cenie wiecej osób by się pokusiło na takie produkty,

inna sprawą jest to co jest przeceniane i jak czesto

w UK sklepy maja codziennie taki 'remanent' i zwykle przeceniają owoce i warzywa (nieco ledwie przywiedniete) - niestety u nas owoc czy warzywo zdechnie i zgnije na półce, zanim go wywalą

a tak ogólnie to zamiast wyrzucac do smietnika sklepy powinny wystawiac to w taki sposób, by ktos kto chce zabierał a nie musiał 'grzebac' w smietniku

we Francji są jakies wysokie kary za marnowanie żywności w sklepach
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

uważaj fiskus się dowie i wymyśli jak to opodatkować
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Szkoda mi jedzenia, które mogłoby komuś być może uratować życie." Dlatego sama je zeżrę. Logiczne.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9

Pięć osób w domu i tysiak miesięcznie jest. Dodam, że zarabiam godną pensję dla uczciwego obywatela

Żyłbym i to nieźle bez śmietnika, tylko bez śmietnika musiałbym partnera do pracy wysłać. Tak więc freeganizm traktuję jako źródło dobrego darmowego jedzenia. Każda sobota i niedziela w nocy śmietniki są moje. Wczoraj w nocy przywiozłem mięso ważne do dziś.Po co mam kupować i VAT za jedzenie płacić fiskusowi?
Po co mam kupować i po co ma się zmarnować?
PS Mój facet nie pracuje, bo po co ma robić tyle godzin na bogatego szefa, aby kupić jedzenie? Niech przy mnie jest cały czas :) Niech go bogaty szef nie wyzyskuje!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8