Trójmiejscy freeganie. Szukają dobrego jedzenia w śmietnikach

Opinie do artykułu: Trójmiejscy freeganie. Szukają dobrego jedzenia w śmietnikach.

Czy zjadłbyś coś, co wcześniej było w śmietniku? Pewnie większość osób to pytanie co najmniej zniesmaczy, a może nawet oburzy. Są jednak ludzie, którzy regularnie przeszukują sklepowe kontenery z odpadkami. Nie robią tego z powodu trudnej sytuacji materialnej. Robią to, ponieważ wierzą, że każdego dnia trafiają tam ogromne ilości wartościowych produktów, które nadal nadają się do spożycia.

Freeganizm, czyli antykonsumpcyjny styl życia, z roku na rok przyciąga coraz więcej osób, choć ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Idziesz w ślinę"

Jakie to romantyczne...
Mnie z kolei mdli na myśl o facecie, który tak traktuje pocałunki.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Zaoszczędzić do tysiąca złotych"

Hm... Tysiak miesięcznie na jedzenie dla jednej osoby to niemało. Tyle zaoszczędzić - to znaczy za tyle (przynajmniej) jadać. Stawka dzienna niczego sobie...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sarkazm? Raka wątroby od podpleśniałego żarcia można dostać na serio.

Zarodników plesni i innych chorobotwórczych grzybów długo nie widać gołym wzrokiem, a one skubane już tam są i czają się, a potem zdziwienie - taki młody, mógł jeszcze pożyć ;-) Niebezpieczne hobby.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

Poznajesz taką Agatę,idziesz z Nią w slinę a Ona po paru..

miesiącach oznajmia:"Kochanie,jestem freeganką"..I przypominasz sobie jak kilka nocy spedziłes na i w muszli klozetowej nie wspominając o namiętnych pocałunkach wyjętych prosto z kontenerowca:D
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15

Od ponad roku nic nie kupiłem - tylko grzebię po śmietnikach

Grzebię to zbyt dużo powiedziane. Towar jest w kartonach wystawiany. Trzeba tylko wiedzieć, kiedy i gdzie.
Konkurencja jest duża, trochę trzeba po mieście pojeździć, ale czasem wróci się pełnym samochodem. W domu mam pięć pełnych zamrażarek.
Dobre mięso, warzywa, jogurty. Po co Remondis ma to zutylizować po kilku dniach śmierdzenia w pergoli śmietnikowej? Nieraz policja mnie sprawdzała i życzyli udanych łupów!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ten rozerwany makaron, powinien być przeceniony a nie wywalony na śmietnik.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

"ci bardziej tolerancyjni i z otartymi umysłami"

Co to jest OTARTY umysł? Otarł się o wiedzę?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kiedyś ludzie w ramach hobby robili modele, rzeźbili, szydełkowali, albo zbierali znaczki. A teraz... ech...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

pytanie, ktore nie padło w artykule

czemu więc pracownicy sklepu wyrzucają produkty przed terminem ważności?????
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy to sprawiła?

1-bieda?
2-chęć dostania więcej lajków za taką "akcję" i bycia freeganem?
3-brak zainteresowań ze strony mężczyzn,zły dotyk.. a może poprostu ludzka pazerność?Codziennie chodząc pod market i za free dostać tyle żarcia z pierwszej ręki to naprawdę w m-cu kupę kasy mozna zaoszczędzić!Chyba zostane freeganem!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10

Innym razem w radiowozie...

Znamy, znamy...:-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jasne ,bo nie wyjadam resztek ze śmietnika?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Wolałbym zbierać puszki ,makulaturę butelki .Grzebanie w śmietniku i pałaszowanie jedzenia z kibli to dno. Śmieszne to jest ale gdy czytam takie artykuły to zaczynam rozumieć czemu budowano kiedyś obozy koncentracyjne . Kiedyś jak miałem psa i zjadał coś z ulicy to dostawał surową reprymendę .Nie moja to sprawa chcą niech grzebią i jedzą ale nie zadawałbym się z kimś takim.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 25

twój mózg w ogóle niewiele pojmuje i tu jest problem
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Gdansk to syfiace brudne miasto wyprowadzam sie juz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ironizuje , świat zwariował ludzie grzebią w śmietnikach i wyjadają zwyczajnie odpadki. Totalne czubki moim zdaniem , brak słów mój mózg tego nie pojmuje .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 14

Dobrze,juz dobrze kontenerowcu:]

Oskar może nie był freeganem ale kochał spędzac czas w swoim kontenerowcu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

No ale zobacz, że dwie bohaterki wywiadu stołują się nie w pierwszym lepszym osiedlowym śmietniku

tylko na tyłach sklepów wielkopowierzchniowych, gdzie nie ląduje jakiś obrzydliwy miks prosto z mieszkań.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4