Trójmiejscy freeganie. Szukają dobrego jedzenia w śmietnikach

Opinie do artykułu: Trójmiejscy freeganie. Szukają dobrego jedzenia w śmietnikach.

Czy zjadłbyś coś, co wcześniej było w śmietniku? Pewnie większość osób to pytanie co najmniej zniesmaczy, a może nawet oburzy. Są jednak ludzie, którzy regularnie przeszukują sklepowe kontenery z odpadkami. Nie robią tego z powodu trudnej sytuacji materialnej. Robią to, ponieważ wierzą, że każdego dnia trafiają tam ogromne ilości wartościowych produktów, które nadal nadają się do spożycia.

Freeganizm, czyli antykonsumpcyjny styl życia, z roku na rok przyciąga coraz więcej osób, choć ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to jest patologia współczesnej moralności

gdzy działkowów wyzywa sie od leśnych dziadków i napetnowuje za ich produkowanie zywności metodami ekologiczntymi a równocześnie akcepruje i zachęca do zachowań jak w artykule???
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szpilek nie znasz dnia i godziny !!!! Los jest mściwy !! Uwazaj zebyś i ty kiedyś nie zbierał ze śmietników . Fortuna kołem się toczy , raz na wozie raz pod wozem .
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

O szpilkach to ty raczej marzysz dla siebie samego, Zboczurze - Perwersie Szpilku

Na Jana z Kolna nie ma hipermarketu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Adamowicz czlowiek nie wie ile ma mieszkan jako kloszard skonczy nadaje sie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Misiu idz sie leczyć matole i do szkoły do nauki jak nie wiesz co to freganizm !!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Widzę, że wielu komentujących myli pojęcia...

te dziewczyny nie grzebią w śmietnikach komunalnych, tylko sklepowych, a to duża różnica.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 10

Żywność

U nas w Polsce żywność wyrzuca się na śmietnik !!! To zła praktyka . Tyle ludzi ubogich zjadłoby z apetytem, te produkty . Mieszkając w Szwecji sam kupowałem po 17 godzinie wszystkie produkty żywnościowe przecenione 90 procent . Tam potrafią myśleć i nic z jedzenia się nie marnuje . U nas lepiej wyrzucić na śmietnik ! mozna położyć w skrzynce przed kontenerem i zawsze znajdą sie osoby które z tego skorzystają . Polska miodem płynąca !!!!!
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 3

widac ze jestes w temacie i chyba znasz trase )

Tez masz taki drut do grzebania ?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak smiesz obrazac ludzi z pasją ? ty nienawistny czleku

Rodzine tylko buractwo zaklada . Lepiej zyc wolnoscia i byc wolnym a nie byc uwiazanym bahorami . Wolny moze zyc wszedzie bo smietniki i zywnosc jest tez wszedzie wiec mysl naiwniaku. Ty z zona i bahorkami mozesz tylko w jednym miejscu zyc a my mozemy wyjechac nawet do Hiszpani i tam tez znalezc w smietniku zywnosc i juz zyjesz za darmo. Logiczne a nie kisic sie jak szczur na sznurku. Zazdroscicie zwyczajnie ze mozna zyc za darmo a wy musicie placic a wystarczy wyjsc wieczorem do smietnika zeby miec kolacje . Patologia chodzi tylko po sklepach raczej jak na obiad mozna wszystko znalezc w kazdym smietniku.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 37

że ktoś jest biedny i głodny mnie nie śmieszy

Tylko ta nazwa, sam niewiem czy się śmiać czy płakać
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobry artykuł .Pomyśl sobie dzwonisz do kumpla wieczorem i pytasz czy idzie do pubu na piwo.On ci odpowiada chodź na miasto i pogrzebiemy w śmietnikach :-D . Albo dzwonisz do znajomej pytasz czy pójdzie do restauracji a ona ,że nie ma czasu bo tego wieczoru będzie latać po śmietnikach...hahahaj :-D :-D :-D
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

E no bez przesady

Kiedyś zbierało się po podwórkach jabłka, gruszki, śliwki, wiśnie, róże itd. robiłem kompoty lub wino. Teraz owocowe drzewa poznikały z podwórek, lub same podwórka :d Osobiście nie polecam jadania czegokolwiek w stanie surowym, zastrzegam że to moja opinia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Brawo ! Szacunek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

czemu nie jak ktos sie nie boi

powinni zrobic osobne smietniki na owoce i warzywa byloby latwiej, popieram
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

A przez to że Kijowski nie płaci alimentów,dzieje ci się krzywda?.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jestsmy bardzo bogatym spiłeczeństwem

Jesteśmy bardzo bogatym społeczeństwem. Jak widze te pełne kosze zywnosci ktore wyjezdzaja z marketow, starszych ludzi karmiacych przegnilym chlebem ptaki, lub kotki, bochenki chleba w smietnikach... Ech...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zapomniałem zabierzcie kosze wiklinowe ,pojemniki z tworzywa sztucznego zamykane , kanki na płyny (mleko, soki, piwo, kefiry itd) , tutki papierowe , noe wstydźcie się przychodźcie i grzebcie do woli .Kto nie grzebie w śmietniku ten nie jest europejski .Kloszardzi całego świata łączcie się! Zapewniam każdy znajdzie coś dla siebie .Przybywajcie z dziećmi uczcie od młodych lat zdobywania dobrych manier i żywności!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 10

Freeganem był już Oskar z ulicy Sezamkowej!

Tym dziewczynom wita sie srebrzysko!Pewnie macie kredyt na apartament a do gara nie mozecie nic włożyć..Freeganie..co za idiotyczna nazwa..
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 13

no nie wiem sam

w smietnikach prawie zawsze bytują szczury, roznaszace choroby grozne dla czlowieka. nie wiem czy zdrowo jest jesc zywnosc z kubla gdzie szczury maja kibelek ;)
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

To ich sprawa i nic ci do tego. Nie robią nikomu krzywdy, więc niech żyją jak chcą.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 10