Truciciel Policja bezradna.

Temat dostępny też na forum: Kryminalne Trójmiasto
Przy ul. Grażyny mieszka Pan który notorycznie od lat wypala kable dla pozyskania złomu. Czynności te latami wykonywał na podwórku. Moja osobista interwencja skończyła się tłumaczeniem sprawcy że jest to jego jedyne źródło dochodu. Nie docierały do niego argumenty iż my wszyscy wdychamy te toksyny. W końcu zignorowana kilka krotonie udałam się do wspólnoty mieszkaniowej tam poinformowano mnie że powinnam napisać podanie i zebrać podpisy mieszkańców. Proceder był uprawiany dalej z różną częstotliwością jednak zawsze w godzinach rannych około godz, 6. Żrący smród oraz czarny toksyczny dym wdzierający się do mieszkania wywoływał bóle głowy. Zadzwoniłam na Policję. Interwencja była natychmiastowa i na tyle skuteczna że kable ów osobnik przestał wypalać na podwórku a zaczął w domowy piecu. Jestem bezradna, nadal muszę świadomie być truta a tak naprawdę dziwi mnie ignorancja reszty mieszkańców którzy bardzo często na rożne sprawy dziejące się pod ich nosem przymykają oczy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Truciciel Policja bezradna.

Zmartwię Cię - nic nie wskórasz. Mieszkam w sąsiedztwie domku jednorodzinnego, którego właściciel całą jesień, zimę i wiosnę spala w piecu resztki starych mebli, płyt pilśniowych czy wiórowych, lakierowanych, fornirowanych, które zwozi do ogrodu nie wiadomo skąd, o śmieciach domowych z plastikowymi butelkami na czele nie wspominając. I nikt z sąsiadów nie chce się włączyć, wolą wdychać te toksyny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

STRAZ MIEJSKA od czego jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

od nakładania mandatów na kierowców źle parkujących samochody
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Między innymi po to ta formacja została utworzona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może i od tego - tylko jak ją wezwę, to nie omieszkają poinformować truciciela, kto z sąsiadów nakablował - tak miała moja znajoma w Gdyni, której potem sąsiad, na którego złożyła skargę w innej sprawie mocno uprzykrzał życie w rewanżu (typu porysowany samochód, śmieci w ogrodzie lub przed posesją i inne przykrości).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mojego znajomego ojciec pracuje w policji i mówił mu, że będzie ciężko złapać tego przestępcę, ponieważ nie zostawia praktycznie żadnych śladów.

Pracowałem na początku 2009 r w firmie Nagengast .W łaściciel Pan Nagengast tak samo palił prawie wszystkie śmieci - nic nie robiąc sobie z zakazu palenia takich odpadów.Więc ten problem jest powszechny

Postaraj się zgłosić wykroczenie tak aby policja mogła złapać go podczas czynności palenia.

Inne tematy z forum

Jesionova (3 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację inwestycji we Wrzeszczu, na dodatek w najbardziej centralnej części tej...

Browar Gdański - opinie i oceny (37 odpowiedzi)

Inwestycja będzie realizowana na terenie dawnego browaru we Wrzeszczu. W pierwszym etapie...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...