'Tu stacja Sopot'

Temat dostępny też na forum: 'Tu stacja Sopot'
Koncert Marka Gałązki.Piosenka poetycka zabarwiona rockiem? Czemu nie. Zapraszamy do posłuchania koncertu „Tu Stacja Sopot” Marka Gałązki i jego zespołu. Grupa powstała w maju 2001 roku z inicjatywy Marka – popularyzatora twórczości Edwarda Stachury. W jej składzie znajduje się dwóch synów Marka: grający na gitarze elektrycznej Marcin (znany również z zespołu Tymon & ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

POZDRAWIAM OLECKO

DO ZOBACZENIA 20 SIERPNIA NA KONCERCIE - ROGATA.

Marek Gałazka

Świetnie, że znowu Gałązka i Stachura zawita do Atelier. To najwłaściwsze miejsce dla takich artystów. Dobrze, że Jurek Satanowski z Andre Ochodlo o nich pamietają, chociaż w sezonie letnim. Bo poza sezonem na scenie pieknego obiektu Atelier nie dzieje sie nic godnego uwagi. Skądinąd pieknie to zakoresponduje z 70-tką Edwarda Stachury (18.08.07), wiem, że Radio Gdańsk razem z Gdynia szykują jakąś świetną sprawę podobno w PR Gdańsk mają się pojawić Junior Stachura, Janek Kondrak i właśnie Marek gałazka solo, może Tomek Olszewski, może sam Jerzy satanowski, a więc Stachuriada w najlepszym stylu i wydaniu. Edkowi Stachurze sie to od Trójmiasta należy, tu spędził młodzieńcze lata w Gdyni zrobił maturę i mieszkał na Grabówku, a BART Sopocki nawet kiedyś zrobił mu program p.t. Nie rozdziobią nas kruki ni wrony. W dodatku mając w pamięci świetny koncert Marka gałazka z zespołem w Radiu Gdańsk, gdzies pod koniec maja spodziewam się kolejnych fantastycznych wzruszeń..
A więc Stachurowcy- póki ""nie zdechniemy tak szybko jak roi sobie śmierć - łączmy się i przyjeżdżajmy do Trójmiasta. Od 18 sierpnia

marek-edward-gałązka

tak jak marek gałązka "czuje "stachure tak chyba nikt nie "czuje"
-nie zgaduję-nie rymuje-tylko wiem,ze wiem i że on wie
jak stachura chciał być odbierany- odkrywany-stale inny
dla innych i ten sam dla "swoich"-trudny w życiu,we współżyciu
takim trzeba być aby zrozumieć i umieć to z siebie wycisnąć,
kosztem otoczenia dla otoczenia -powoli się wypalając

może wreszcie władze od kultury

Może wreszcie władze od kultury w naszym ukochanym Trójmieście wezmą sie za uczciwe propagoeanie wartościowych artystycznych rzeczy. Takim zwiastunkiem jest ew. koncert Marka Gałazki z Zespołem - świetna płyta Tu Stacja Sopot z Tymonem Tymańskim. Czy naprawdę skoro mieszkamy w Trójmieście z letnią stolicą Sopotem na czele to juz musimy byc skazani na tę komercyjną telewizyjną lipę w postaci Dody, Leszczy i innych kleszczy. W samym Trójmieście mieszkają Tymon Tymański, Leszek Możdżer, Mikołaj Trzaska, nie wspominając wielu innych fantastycznych twórców, a ich nawet na głuopim Openerze nie możemy zobaczyć, ale cóz to robią komercjonaliści, których intetresuje wciskanie ludziom kitu rzekomo artystycznego. Decydenci od kultury więcej odwagi grajcie Gałazkę , Stachurę, Możdżera, Stańke, Garbarka i koniecznie Neila Younga. Kto go w końcu do naszego rzekomo bardzo światowego pod wzgl. muzyli kraju zaprosi. Gratuluje Atelier, że chociaz skromnie na miare własnych mozliwości coś robi w tym kierunku.

Co się dzieje z teatrem Atelier

Co sie dzieje z teatrem atelier poza sezonem, bo tylko Andre ochodlo i Jerzy Satanowski cos robia, a budynek jest wyremontowany i poza sezonem nie wiele słychać. A w Polsce, to juz w ogóle nic.

Trzeba być

Trzeba konieczniebyc na tym koncercie, bo to jedna z rzadkich okazji posłuchac Gałązki. na żywo Co sie dzieje w naszym kraju, że żeby zobaczyc i kogoś dobrego posłuchac w na żywo trzeba specjalnie szukać i jeżdźić po całym kraju. np, gdzie można posłuchać Garczrka, albo kapelę ze wsi Warszawa, albo z innej mańki Vadera.Marek Gałazka tak rzadko koncertuje w Polsce, a z tego co wiem z jego strony ostatnio grał n.p.w Estonii . Dzięki Atelier i PR Gdańsk, gdzie szykuje sie Stachuroewa uczta 18.08 mamy my Stachurowcy zapewnione trzy dni na Wybrzeżu.
Pzdr.dla prganizatorów.

Inne tematy z forum

Świąteczny musical "Christmas Miracle" (5 odpowiedzi)

Serdecznie zapraszamy na niezwykłe wydarzenie, które poruszy Twoje serce i wprowadzi Cię w...

Conflict (6 odpowiedzi)

Conflict to brytyjski zespół anarcho-punkowy, pochodzący z Eltham w południowym Londynie. Powstał...

KSU, The Bill (3 odpowiedzi)

KSU zaprasza na trasę koncertową "Idź pod prąd 2024" z okazji 35-lecia wydania analogowego albumu...