Turysta

Temat dostępny też na forum: Turysta
Opinie do filmu: Turysta.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

widoki rekompensują "wartkość akcji"

Film nie porywa, długie, nudne akcje, jedynie Wenecja przepiękna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nudny..

pomimo Deppa, długaśny, ciągnący się, ale muzyka przepiękna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z NOWU REKLAMA

Ale co się dzieje? A teraz truj- miasto pe-el za miast wiadomosc, dają reklama.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziwne

pierwszy seans godz.10,00 a 10.50 pierwsze opinie , czyli wniosek jeden nie widzałem ale się wpisałem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: dziwne

a o pokazach przedpremierowych słyszał? ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

SYFFFFFF

Ogladalem dosc dobra kinowke , masakra film,nudy i flaki z olejem!@ no ale grunt to dobra reklama.Gdybym poszedl na niego do kina to bym sie zalamal.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

badziewie! Napewno do kina nie wybrałbym się na ten film!!!!!

Nie warto
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

seans 22,15

Byłem wczoraj na seansie o 22,15 i w dodatku lekko zmęczony wcześniejszymi uciechami w aqua-parku. Tytuł wybrany przypadkowo, po prost spontaniczna decyzja o zagospodarowaniu 2 godz wolnego czasu. Wchodzimy do kina za kwadrans "Turysta", tytuł który obił się o uszy, wiadomo Angeli i Johny w jednym filmie, sami Ci aktorzy powodują efekt zaufania do dobrej marki.
Tyle tytułem wstępu, teraz o filmie, oczywiście Angelina i Johny nie zawodzą, ona bezczelnie piękna, ona inteligentny wariat. Siadając do fotela czekam na realizację Hiczkokowego przepisu na filmowy hit, czyli najpierw trzęsienie ziemi a później napięcie stale rośnie. Ale nic z tych rzeczy, akcja toczy się z wolna, jak przy wyjściu na małą czarna w niedzielny poranek. Z początku oglądamy nastrojowy Paryż, później romantyczna Wenecję. Strona wizualna nie budzi więc zastrzeżeń, piękni ludzie bogate krajobrazy, słowem to czego oczekuje potencjalny turysta odwiedzający zachodnia Europe. jedyny efekt pirotechniczny w tym filmie, to scena w której Angelina pali tajemniczy list, za pomocą świeczki, która przed chwila podgrzewała dzbanek z herbatą, lub kawa.
Wiec spokojnie rozwija się akcja, który ma swój finał w jednym z hotelowych pokoi i to jest najlepszy moment filmu, który powoduje ze warto wybrać się na przygodę z bezczelnie piękna Angeliną i Johnym inteligentnym wariatem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czy ten film ma jakieś ograniczenia wiekowe ?

Re: odpowiedz

Od 15lat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Film świetny! Polecam

Czytałam wiele opinii na temat tego filmu, które stanowczo odradzały na niego pójście, ale zaryzykowałam z powodu miłości do Johnnego i zostałam mile zaskoczona. Film nie tylko jest Ok, ale bardzo dobry:) Angelina- Zimna Piękność i Johnny- Mały, słodki, zagubiony chłopiec. Akcja nie musi zaczynać się od tytułu, tylko powinna się toczyć do sedna. A jeśli ktoś stwierdza, że akcji tam nie ma, to ostrzegam, że krew nie leje się strumieniami i nikt nie daje sobie tam w mordę co pięć minut. Film jest super! Bardzo polecam!!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dla mnie bomba,polecam ;)

Rewelacja, wcale nie potrzebne jest wydawanie kupę kasy na efekty specjalne aby zrobić świetny film. Gra aktorska Jolie i Deppa świetna. Dialogi między nimi innym mogą wydawać się nudne, ale mnie wciągały. Także czytałam złe opinie, ale nie ma to jak samemu ocenić. Jak dla mnie warto wybrać się na ten film, polecam;)!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super film!!!

Bardzo fajny film, polecam oczywiście:)!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Totalna chała !!! czuję się oszukana tyle szumu o nic. Ktoś chyba powinien sprawdzić znaczenie słowa thiller bo z tym gatunkiem ten film ma niewiele wspólnego Raczej to tanie romansidło z wątkami kryminalnymi i nie wiem po co wplecionymi żartami.które śmieszne i tak nie były. Byłam znudzona, ziewałam. Uważam,że to film, który można obejrzeć w poniedziałek wieczorem z braku laku jak nic innego nie ma w tv. Zero akcji, napięcia, film o niczym, może zamysł i dobry tylko realizacja słaba. Atut to piękna widoki, Wenecja- w sumie można obejrzeć za darmo na Travel Channel nie wychodząc z domu i dla fanów Angeliny wygląda pięknie i to tyle. Nie polecam uważam ze straciłam czasi pieniądze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

ocena maks. 4 - tylko za wenecję, no i muzę

nawet Johnny Depp nie dał rady, porażka. Angelina jak zwykle drwno, a raczej szczapa drewna, kręci tym czymś co u normalnych kobiet nazywamy pupą i pewnie myśli że wygląda jak Marylin M. "intryga" tak przejrzysta i naiwna, że po 15 minutach wiadomo było kto jest kim. :((
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Polecam

No fakt, ani to dramat ani thriller. Chyba sensacja?
Mojemu mężowi i mi bardzo się ten film podobał. Angelina jak zawsze prześliczna, Johnny przecudowny (wspaniale oddał ten kontrast pomiędzy poziomem życia bohaterów). Może jestem upośledzona, ale po 15 minutach nie wiedziałam jakie będzie zakończenie. Efekty pirotechniczne ani inne sztuczki magiczne nie są w tym filmie potrzebne. Jeśli dodatkowo znacie angielski i nie musicie tracić czasu na czytanie, będziecie się delektować świetną grą aktorów (mimika, gesty).
Także polecam ten film z czystym sumieniem. Bardzo miły.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pierwsze pół godziny OK, potem

stopniowo osiada, żeby pod koniec zaryć głęboko w mule. Nie polecam!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie polecam

Totalna klapa!
Nudny. Angelina piękna to prawda, ale słabo gra i bez wyrazu. Fabuła szablonowa niczym nie zaskakuje. Brak napięcia akcji. Warto jedynie delektować się pięknymi widokami Wenecji. Po tym filmie można nabrać chęci na podróż do tego pięknego miasta lub odświeżyć własne wspomnienia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie warte 20zł za bilet

Film prze-reklamowany,ciekawie się ogląda tylko 20min,nuda,nie polecam..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Słabość widzę, słabość

Film, który w założeniu miał być reklamówką e-papierosa, a - z myślą o udziale gwiazd Hollywood - jego scenariusz - nudny i pisany na kolanie - rozrósł się do rozmiarów kinowej fabuły (bo każda okazja jest dobra, żeby zarobić trochę kasy). Najsłabsza, jak dla mnie, rola Angie i Johnnego Deppa. Szkoda, bo mogli się spotkać w w czymś ambitniejszym, stać na to oboje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zapomiałem dodać, że jedyny pozytyw to soundtrack z kongenialnym "Map of problematique" Muse...:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

20zł

hej po co placić 20zl jak w środe jest za pol ceny
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

BARDZO FAJNA BAJKA KRYMINLNA

FILM MI SIĘ PODOBAŁ, TEMPO NIESPIESZNE, ZDJCIA PIĘKNE, ANGELINA TEŻ. NA ZIMOWE WIECZORY SIĘ NADAJE.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polecam....

....pomimo przeczytania negatywnych opinii o filmie, poszłam do kina, obejrzałam i myślę ,że pierwsze krytyczne wpisy nie były o "Turyście". Film świetnie się ogląda. Jolie i Depp nie muszą jeszcze grać w nietrafionych produkcjach, co właśnie udowodnili :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

BEZNADZIEJNY FILM ... WSZYSTKO DO PRZEWIDZENIA ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Reżyser - miszcz świata

Trzeba być naprawdę "wspaniałym", żeby 20-minutową przydługą finałową sekwencję odrzeć zupełnie z napięcia. Gwiazdka za Wenecję, pół za Angelinę drobiącą w obcisłych kreacjach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rozczarowany to za słabo powiedziane

film słaby przewidywalny od samego początku jedyny plus to wygląd Angeliny w tym filmie

raju, ale gniot i do tego źle zrobiony. cały film wydaje się skrótem szerszej fabuły, tylko nie wiadomo jakiej. przypomina film fabularny zrobiony na podstawie serialu. nie polecam, strata czasu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polecam

Mimo niepochlebnych recenzji wybrałem się z żonką na "Turystę". Jeśli ktoś spodziewa się filmu w stylu James Bond czy typowej rozwałki, gdzie główny bohater bez mrugnięcia okiem wysadza w powietrze pół miasta, to srodze się zawiedzie. Choć i tutaj nie brakuje pościgów, strzelaniny i zwrotów akcji, reżyser zadbał o takie tempo, byśmy mieli czas na poczucie klimatu Paryża i Wenecji (w większym stopniu). Jak to zwykle bywa, film ma trochę niekonsekwencji i mało prawdopodobnych scen, ale można to wybaczyć. Dla mnie to wysmakowany film akcji z wątkiem kryminalnym ze świetną grą Jolie i Depp'a. Polecam niezdecydowanym.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Polecam

średnio mi sie podobał, ale do zniesienia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

masakra!

Przy takiej obsadzie film powinien być co najmniej dobry, a okazał się totalnym gniotem. Jestem zawiedziona grą Jolie i Deepa, praktycznie zero akcji w filmie, fabuła przewidywalna, dialogi denne.. Szkoda czasu i pieniędzy. Nie próbujcie nawet tego ściągać i oglądać w domu, nie warto.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: masakra!

no bez przesady,może nie jest to arcydzieło,ale z bieżących propozycji,może tylko dwie są lepsze,nie mówiąc o filmach animowanych:)tak czy owak zobaczyc wart....wg mnie oczywiście:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Kraven Łowca (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Kraven Łowca . Przeczytaj o filmie.

Better Man: Niesamowity Robbie Williams (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Better Man: Niesamowity Robbie Williams . Przeczytaj o filmie.

Mufasa: Król Lew (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Mufasa: Król Lew . Przeczytaj o filmie.