Twój Vincent

Temat dostępny też na forum: Filmy
Opinie do filmu: Twój Vincent.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

trzymam kciuki!

Mam nadzieję, że to będzie udany projekt, kibicuję mu od samego początku :)
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jest bardzo udane dzieło. To Sztuka. To trzeba przeżyć a wrażenia będą niezapomniane.

Wystarczy odrobina wrażliwości. Ten film nie pozostawi nikogo obojętnym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

pustak

Uczta dla oka

Byłam na pokazie przedpremierowym, jestem pozytywnie zaskoczona, film wizualnie cudowny a i fabuła bardzo ciekawa. Fantastyczna realizacja od początku do końca. Brawo dla twórców za tak ambitny projekt.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tylko kto to doceni, że klatki tego filmy były malowane ręcznie na płótnie przez ~4 lata

Można by powiedzieć, że tworzyli jak Vincent ... ale współczesne społeczeństwo nie ma juz tej wrażliwości

... dla nich wystarczy rosp#$@# na ekranie i wiadro popcornu
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 6

Niestety, masz rację.

Nie oznacza to jednak oddania rozgrywki walkowerem. Trzeba tworzyć tak, jak robili to twórcy tego filmu. Zostało po nich dzieło, a nie tylko "ślady na piasku i kręgi na wodzie". A my mogliśmy spędzić czas że Sztuką.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Olać "współczesne społeczeństwo"

Wybitne dzieła są wieczne. Wybitne filmy sprzed wieku żyją w świecie sztuki do dziś, mimo ubóstwa ówczesnych środków technicznych. Jak nie my, to może nasze dzieci albo wnuki docenią "Vincenta".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja to doceniam!

ja to doceniam. tak samo jak doceniasz obraz, który malował mistrz, a nie maszynowo chińczyk na ceracie. to nie subtelna różnica.

Waro obejrzeć

Zdecydowanie polecam.Niesamowite wrażenia wizualne,dopracowanie każdego szczegółu z pieczołowitością. Zachwyca ten efekt finalny koronkowej pracy i kazdy kadr.Z drugiej strony mnie także zafrapowala postać wybitnego malarza w kontekście wrażliwości człowieka;odbioru rzeczywistości i sposobu percepcji świata.Ogromna przyjemność,choć zdaję sobie sprawę że obraz nie dla każdego odbiorcy bedzie miał wartość znaczeniowa. W kinie towarzyszyło mi kilka osób w roli widzów.Wybralam wersję z napisami i szczerze zachęcam do udziału w projekcji tego filmu.Naprawdę warto, gdyż pozostawia we wnętrzu swój ślad.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

wielkie brawa

za pomysł ożywienia postaci z obrazów. Po tym filmie mam wrażenie, że moje obrazy w domu tylko czekają na noc, by zacząć żyć własnym życiem. Świetny, tylko polecać. Każdy, kto docenia talent osób tworzących powinien to zobaczyć!
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

Doskonały.

Świetnie oddaje specyfikę stylu Vincenta a także doskonale przedstawia problemy geniuszy, niedocenionych za życia. Piosenka na końcu jest świetnym podsumowaniem filmu, a zarazem doskonałym i nastrojowym zakończeniem. To trzeba przeżyć. Nowatorskie podejście do tematu i do tego doskonale zrealizowane. Chapeau bas. To naprawdę Sztuka.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uwaga kicz!

Próba przeniesienia dzieł artysty na rozedrgany cyfrowy obraz drażni i męczy, a do tego nudna fabuła... "Twój Vincent" utwierdził mnie w przekonaniu, że Vincenta van Gogha powinno oglądać się w oryginale.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 37

Chińskie van Goghi za 5.5 mln dolarów

Po co? Czy malarze, którzy kopiowali mistrza są artystami?
Szkoda, że powstają takie filmy. Vincent van Gogh nie byłby zadowolony.
Dokumentalny film "China's van Goghs" reż. Haibo Yu, Kiki Tianqi Yu - był dużo ciekawszy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ignorant Lili

Hej, Lili, gdybys cokolwiek sie dowiedziała albo nawet zwrocila uwage, to ten film nie byl tworzony cyfrowo, tylko malowany recznie przez malarzy. Brak slow na Twoja opinie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piotrze,

właśnie dlatego przywołuję film Chińskie Van Ghogi - dokument, który przedstawia jak produkuje się kopie obrazów. Oczywiście wiem, że każdy kadr powstawał na płótnie, ale nie ma w tym nic twórczego - to tylko naśladownictwo Mistrza. Ktoś chciał zarobić na tym filmie i się udało, teraz jest czym wynagrodzić malarzy (nie artystów). To jest tak jak z kubkami, torebkami, parasolkami, koszulkami etc., na których widnieją reprodukcje Klimta, Renoira, Van Gogha itd. Gdybyś widział Piotrze obrazy Van Ghoga w Amsterdamie wiedziałbyś o czym myślę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakis dziwny jestes. Na kazdym filmie tworcy chca zarobic to ich praca. Malarze tez malowali i sprzedawali swoje dziela zeby zarobic i zyc. A ty? Wykonujesz dwoja prace za darmo ?

no tak Lili znasz to powiedzenie g.wno chłopu nie zegarek to zdaje sie dotyczy Ciebie

Gdybys mniej pil to by cie rozedrganie nie meczylo. Ale masz prawo do wlasnego zdania. Napewno tajemnica fatimska i smolenski sa lepsze i nierozedrgane

Warto zobaczyć

Film niezwykły, nowatorski, karkołomny pomysł ożywienia obrazów Vincenta w historii o nim uważam za więcej niż udany. Przy tym wzruszający, gorąco polecam!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cudo!

Prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów...Zalowalam, że muszę mrugać!Jestem poruszona. Juz zapomniałam, że można wyjść z kina zachwyconym
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

4/10

Film warty docenienia pod względem artystycznym, ale matko kto wymyślił tak beznadziejną fabułę? Momentami naprawdę idzie zasnąć, lepsze historie opowiadają dzieciaki w podstawówce!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

Majstersztyk

Cudowny, przejmujący obraz stworzony z pasją i ogromnym nakładem pracy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piękny, mądry, wzruszający

Wzruszająca opowieść o tym, jak trudno żyć w naszym świecie ludziom wrażliwym. Jak muszą szukać innych niż tradycyjne środków wyrazu, by przekazać siebie, jak rodzi się sztuka. Piękne obrazy, cudowny świat wewnętrzny artysty, doskonale dobrana muzyka. Wielkie gratulacje dla twórców pomysłu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niezwykly

Piękny wzruszający zaskakujący. Polecam wart jest 10 /10
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Świetny film, ale nie dla wszystkich

Siłą tego filmu nie są wcale ręcznie malowane kadry, tylko to, że te kadry pokazują bardzo dobrze opowiedzianą historię, w dodatku doskonale zilustrowaną muzyką. To dzieło kompletne, w swoim własnym, niespiesznym rytmie opisuje tragiczną historię geniusza. Wzrusza i zmusza do refleksji, ale bez patosu i hagiografii. Z tego względu fanom Patryka Vegi może nie przypaść do gustu...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proszę państwa! Dawno nie było filmu który miałby same pozytywne oceny! Fenomen! Brawo!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niesamowity . Do końca trzyma w napięciu.Warto obejrzeć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

mistrzostwo świata

Niezwykły, wciągający, oczarowujący, a jeszcze przy tym uczący. Miodzio!
Oscar bez dyskusji.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Twój Vincent

Obejrzałabym ten film z przyjemnością, ale dlaczego nie jest grany w normalnych godzinach lub w weekend?!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawde mowiac gdybym nagle wlaczyl TV w ktorym lecialby ten film i nic bym o nim nie wiedzial, po 10 minutach przelaczylbym kanal na cos innego. Ludzie fascynuja sie tym, ze jest on w calosci "namalowany" ale prawde mowiac jest nudny i naprawde trudno wysiedziec do samego konca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Świetny - nie zobaczysz, stracisz

Wielkie brawa
za pomysł, scenariusz, w ogóle wszystko.
Film wyjątkowy, jedyny w swoim rodzaju, a do tego bardzo przystępny, wciąga opowieścią i zachwyca obrazami.
Polecam !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

SUPER

super do potęgi

Genialne

Niesamowite, genialne płótno nie pozostawi nikogo przy życiu obojętnym. Chociaż nie ma samochodu z ludźmi, tylko człowiek na całe kino. Zdecydowanie polecam