Tyle tu często "mowy nienawiści" piesi, rowery, kierowcy.

znalazłem kilka dni temu interesujący kanał na youtube... akurat z gdańska, gościu zamieszcza filmiki od około 10 miesięcy...
te początkowe (od dołu, można rozwinąć bardziej stronę) są okropne, ale potem się rozkręca...

polecam KAŻDEMU, może chociaż część - szczególnie nerwusów - nakłoni do refleksji jak następnym razem będą chcieli obrzucić guanem inną grupę uczestników ruchu :)

http://www.youtube.com/channel/UCdRxuTVIN4DBEj-BthOgRnQ/videos

ps. adminie mógłbym prosić, żeby topic jednocześnie podpiąć do motoryzacji?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: tyle tu często

Nadgorliwość gorsza od faszyzmu, a ten człwowiek jest mocno nadgorliwy. W wielu przypadkach moża by przejść do porządku dziennego i jechać dalej zamiast się czepiać pierdół. Ale czymś trzeba film wypełnić.

Tez w wiekszosci przypadków poruszam się po Gdańsku na rowerze, ale jakoś nie znajduje tylu powodów do dramatyzowania. Choć domyślam się, że gdybym się na tym skupił i zrobił z tego swoje ideé fix, to przyczepić się mozna do wszystkiego. Tylko pytanie za 100pkt: po cholerę się skupiac na negatywnych rzeczach?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: tyle tu często

nie to miałem na myśli ;) chociaż jestem pesymistą...

już więc tłumaczę...

wiem, że gościu się czepia RÓWNIEŻ pierdół...

na filmikach jest natomiast pokazane, jak KAŻDY z trzech grup uczestników ruchu nagminnie notorycznie łamie przepisy*

miałem na myśli, żeby ludzie - przed następnym oskarżeniem jakiejś grupy o to czy o tamto wiedzieli, że w 'ich' grupie również zdarzają się cymbały...

*) pomijając pierdoły typu wjechanie na chodnik, wolna jazda między pieszymi, czy parkowanie pod własnym domem...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0