UWAGA ! NACIĄGACZ OSZUST !

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja Chylonia
Od kilku dni na parkingu "Tesco" mężczyzna w wieku około 35 lat ,w średnim wzroście , o przydymionej twarzy przypominający cygana podchodzi do osób wracających z zakupów z "Obi" lub z "Tesco" i zagaduje np: odnośnie zakupionego akurat sprzętu ,próbuje pomóc w załadowaniu go do auta , a następnie wrzuca nam do bagażnika pudełko np:z golarką i mówi ,że to prezent po czym udaje że odchodzi , lecz zaraz wraca i dorzuca drugie pudełko z jakimś zegarkiem ale tym razem żąda już od nas już pieniędzy.
Jakiekolwiek odmawianie przyjęcia "prezentu" i zaklinanie ,że nic nie chcę od niego nie odnosi żadnego skutku. Po chwili ów mężczyzna staję się natarczywy w żądaniu pieniędzy . Gdy po usilnych staraniach oddajesz mu w końcu prezent do ręki,ten ponownie wrzuca pudełka na tylne siedzenie i znowu żąda pieniędzy. Sytuacja zaczyna być nieprzyjemna ponieważ ten mężczyzna zaczyna być napastliwy z wyraźnym żądaniem pieniędzy !!!
Nie pozostaje już nic innego jak wezwać policję.

Innym razem w chwili , gdy już ładujesz zakupy do bagażnika swojego samochodu ten sam mężczyzna podjeżdża Passatem o nr.rej. DW .... w towarzystwie młodej pasażerki i zagaduje łamanym językiem rosyjskim pytając jak dojechać do np: Białegostoku. Oczywiście każdy próbuje mu odpowiedzieć i wskazać drogę. Po czym w podziękowaniu wrzuca nam do bagażnika lub na fotel przez otwarte okno "prezent" - perfum, golarkę i sytuacja powtarza się jak powyżej.
Po chwili staje się on już tak natarczywy, że żałuje się, iż w ogóle człowiek chce komuś pomóc.

Jedynym wyjściem z takiej sytuacji jest wyjąć z samochodu wrzucone przez naciągacza pudełka ,postawić je na ziemi i odjechać nie wciągając się w żadne dyskusje.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: UWAGA ! NACIĄGACZ OSZUST !

Powiedziec 'NIE'. Nie przyjmowac prezentow. Upewnic sie, ze zrozumial. Jesli nie, powtorzyc 'NIE'. W wypadku braku rezultatu walic w ryj. Kropka.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej od razu walić w ryj.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z takim gościem nie ma co wchodzić w dyskusję. "Zabieraj to" i kropka. Jak nie, to telefon i policja.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na południu Polski to właśnie słowaccy cyganie zajmowali się takim handelkiem pod dużymi sklepami ,oferowali niby firmowe perfumy,lornetki wiertarki i inne badziewie,są dwa wyjścia nie kupować i się wyniosą albo postraszyć policją lub ochroną sklepu i się wystraszą walić w ryj nie polecam bo przeważnie liczna rodzina sprzedającego obserwuje wszystko z ukrycia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakiś czas temu cygan z cyganką chcieli nam wcisnąć laptopa na parkingu pod Lidlem(na Grunwaldzkiej).
A latem łazili po terenie naszego ogrodu działkowego i oferowali piły, wiertarki itp.

W obu przypadkach zastanawiałam się czy już dzwonić na Policję? Towar pewnie trefny ale za rękę nie złapałam...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

faktycznie coraz wiecej tych cyganów. no i wszyscy jezdza na slowackich rejestracjach. ostatnio bylem swiadkiem jak taki cygan zrobil akcje i to na oczach policji. ale z ich strony zero reakcji. a wsumie od niechcenia pownni im szczegolowa kontrole zrobic. moze to ich troche ograniczy i zniecheci...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agusia,ten towar nie tyle trefny co nie nadający się w ogóle do użytkowania.
Jak słyszałem ,każdy co dał się namówić na ich sprzęt ,narzędzia itp. to po kilku uruchomieniach okazuje się,że nie da się tego więcej już uruchomić.
To są po prostu narzędzia-atrapy.
Jakiś czas temu na parkingu Macro Cash podjechał do mnie cygan i pytał, gdzie tu jest Honda ? Więc mu skrupulatnie tłumaczę jak tam dojechać . Po czym mówi mi ,że musi tam zawieźć generator prądu "Honda" ... ale, gdybym chciał to on może ten generator sprzedać mi za niewielkie pieniądze i zaczyna się to samo co powyżej. Wciska mi ten generator i obniża cenę.
Jak widać, kombinują na różne sposoby, aby sprzedać komukolwiek bezwartościowe urządzenia-atrapy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wczoraj znowu na parkingu "Tesco"podjechali do mnie cyganie ciemnym autem o nr.rej. LV... i pytali o drogę do Warszawy ...
Tym razem nawet nie odezwałem się . Jest to jedyny najlepszy sposób na nich. Widać,święta się zbliżają.
Później widziałem jak kręcili się po parkingu jak muchy nad guanem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić (89 odpowiedzi)

Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać....

Zaginiony: Jacek Adamczyk (16 odpowiedzi)

Jacek Adamczyk . ur. 20.10.1966 r. zam. Gdańsk, ul. Arkońska 244/4 Komisariat Policji w...

Czy ktoś byl w Areszcie Śledczym w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie. Czy ktoś przebywal, odwiedza/ł pracuje lub pracowal w Zakladzie karnym w...