UWAGA OSZUŚCI!!!

http://www.praca-online.pl/kurier,og79314.html?utm_source=jooble&utm_medium=cpc&utm_campaign=jooble

Po aplikacji przychodzi:
Dzień dobry.

Dziekujemy za zainteresowanie się naszą propozycją pracy w naszej firmie kurierskiej.
Po rozpatrzeniu Pana CV podjeliśmy decyzję o zaproponowaniu Panu pracy na stanowisko kierowcy.
Z uwagi na to, że jesteśmy firmą z długoletnim stażem i ugruntowaną pozycją na rynku nie możemy pozwolić sobie
na zatrudnienie osób wcześniej karanych.

Prosimy o wysłaniu nam obustronnego skanu karty kredytowej w celu weryfikacji Pana przeszłości finansowej.
Jeśli okaże się, że nie był Pan wcześniej karany za oszustwa finansowe, zaprosimy Pana do naszej firmy na podpisanie umowy na czas określony 6 miesięcy. Skany proszę wysłać na nowy adres e-mail: arekzawicki@vp.pl, gdyż na obecnym jest zbyt dużo spamu. Wszelkie pytania również proszę kierować na powyższy adres e-mail.
Jeśli nasza współprace będzie mile przebiegać po tym terminie jesteśmy w stanie zaproponować Panu umowę o pracę na czas nieokreslony.

Z poważaniem
Arek Zawicki
Dział kadr.

kurka się wkur*iłem tylko :/
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: UWAGA OSZUŚCI!!!

Hahaha!
Czy ludzie naprawdę się na to nabierają?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapewne większość nie odpowiedziała ale CV z danymi poszło i to nie jest śmieszne.

Moja rada to w CV umieszczać zdjęcia, których nie da się wykorzystać do falsyfikatów dokumentów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

w cv nie umieszcza sie zdjec! podstawowa wiedza z zakresu pisania cv.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

:-) A ja bym kontrolnie z ciekawości pociągnął dalej:
- czy każdy musi mieć kartę kredytową? Nie, skoro nawet nie ma obowiązku posiadania konta bankowego :-)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ludzie łapią sie na takie coś?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obawiam się, że mogą w dobie walki o pracę :/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisałem do DHL-u że ktoś na nich żeruje i się zastanawiam czy na psiarnie tego nie zgłosić, ale z nimi jak mam gadać to słabo mi się robi :P
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uśmiałem się tylko z tej kurki, pełną gęmbą ale cała reszta to przesada .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To sprawka cenzorów z trójmiasto.pl :) Mnie trochę bardziej poniosło ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tam skany wysłałem, nie dziwie się że o to proszą bo po Ambergold każdy jest ostrożny, co prawda nie dostałem jeszcze odpowiedzi, ale żeby od razu oszuści???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16

Mirek żartujesz, albo podpuszczasz?

Żeby ocenić niekaralność to prosi się zaświadczenie o niekaralności.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hahaha,~Mirek dałeś czadu :D
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
a później płacz bo ktoś posłużył się moimi danymi a ja kasę muszę jakiemuś lichwiarzowi (parabankowi ) oddać.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja jestem ciekawa ile osób się na to nabrało ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam znajomego w tej firmie na kierowniczym stanowisku i mowil ze zadnego skanu karty kredytowej nie wymagaja :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak wyslalem akt niekaralnosci to moga cos zrobic mi???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

~mati,tak wsadzą Cię do więzienia ;)

A co mogą Ci zrobić?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wiem jakies kredyty lub cos
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wydaje mnie się..fakt-faktem,z tego co się orientuję podałeś im imię,nazwisko,adres zamieszkania,nr i serię dowodu..więc trochę Twoich danych już uzbierali.. ;) ale co oni w sumie mieliby z tym zrobić? Takie dane to można praktycznie od każdego zdobyć,wystarczy ukraść dowód osobisty..a oni nawet Twojego nie mają..
Chyba gorzej jak byś przesłał im ten skan karty kredytowej..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie żadnego skanu karty kredytowej im nie wysyłałem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to spoko ~mati,nic Ci nie będzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też znalazłem to ogłoszenie, samo ogłoszenie nie wzbudziło mojego podejrzenia podczas przeglądania, aczkolwiek teraz porównują ogłoszenia innych firm to wydaje się podejrzane...
wysłałem cv i dostałem taką samą odpowiedź automatyczną. Od razu wiadomo, że nikt nigdy nie prosi o skan karty kredytowej więc nie dałem się nabrać. Współczuję komuś kto podał numery kart kredytowych, pewnie ma już puste konto.
Samo CV pewnie nic im nie daje, bo adres zamieszkania nie koniecznie pokrywa się z adresem zameldowania, jeśli chodzi o kredyty, nie mają numeru dowodu ani samego dowodu więc w banku nie przedstawią dokumentu potwierdzającego tożsamość i poza tym żadnych informacji nie ma w CV.
eh, oszuści.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...