UWAGA na sklep RODZYNECZKI

Witam, dziś zostałam upokorzona w sklepie Rodzyneczki w Pruszczu Gd. W sumie nawet dwa razy.

Po raz pierwszy, przy wejściu do sklepu.
Kasjerka powiedziała że nie mogę wejść na sklep z wózkiem (a raczej z fotelikiem maxi cosi do 13 kg z upchanym w nim 9,5kg niemowlakiem i ze stelażem BEZ koszyka na zakupy). Zapytałam ją w jaki sposób mam w takim razie zrobić zakupy bo fotelik do ich koszów na zakupy nie wchodzi a nie zostawię dziecka przed sklepem przecież. Poza tym robienie zakupów z fotelikiem w obu rękach (fotelik + 9,5kg dziecko jest naprawdę ciężki) jest fizycznie niemożliwe. Kasjerka oczywiście nie chciała wziąć odpowiedzialności za moje dziecko bo nie daj boże coś by się stało to ona by za to odpowiadała prawnie (a ja bym nawet nie zostawiła dziecka samego przed wejściem do dużego sklepu). No więc zapytałam, a ona mi na to że JEJ TO NIE INTERESUJE jak będę zakupy robić a z wózkiem nie wejdę bo zbyt wiele kradzieży mają w sklepie!!! Poprosiłam żeby spojrzała na mój wózek i powiedziała mi gdzie ja bym mogła upchać tam cokolwiek, a ona wzruszyła ramionami. Zostałam więc potraktowana złodziejka bez fizycznej możliwości zrobienia zakupów w sklepie.

Drugi raz upokorzył mnie właściciel sklepu w czasie rozm telefonicznej. Chciałam mu zwrócić uwagę na paradoks sklepu dla dzieci w którym nie można zrobić zakupów z niemowlęciem :( Powiedział mi że matki z dziećmi kradną najwięcej, on jest stratny o 6 tysi i nawet ZAKŁĄDAJĄC że nie kradnę (o żesz kuwa) to wchodząc na sklep z wózkiem musiałabym zapłacić o 10% więcej za towar????. Jak dla mnie => chora teoria i chory ten sklep.

Tak więc Drogie Mamy, jeśli nie lubicie kiedy traktują Was jak złodziejki z dzieckiem w wózku NIE RÓBCIE zakupów w sklepie RODZYNECZKI.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 20

Re: UWAGA na sklep RODZYNECZKI

Faktycznie żenująca postawa. Niech zrobią porządny monitoring, a nie tak traktują ludzi.
A czy przypadkiem oni nie sprzedają na allegro? bo niedawno kupowałam od takie sprzedawcy o tym samym nicku.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Na Allegro też sprzedają.

Żenada - tylko to słowo ciśnie mi się na usta kiedy myślę o tym sklepie..chcą sprzedawać ludziom których uważają za złodziei. Ich mottem nie są słowa : Klient mój Pan, tylko MÓJ KLIENT TO ZŁODZIEJ
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 9

oprócz tego że żenujące zachowanie to co to za praktyka, że wchodząc na sklep z wózkiem musiałabym zapłacić o 10% więcej za towar? Nie mieści się w głowie
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 9

tak samo jest w bobo raju w gdańsku, również nie mogłam zabrać sie z wózkiem do środka.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

oj, bardzo brzydko:( kupowałam u nich przez allegro, ale skoro mają takie praktyki, to przy następnych zakupach dwa razy się zastanowię czy kupić coś u nich
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 13

Ja to się zastanawiam, czy oni mogą tak zrobić? W końcu sklep pomimo, że prywatny to jednak miejsce publiczne.
Co do kradzieży to myślę, że nie tędy droga i to, że nie wpuszczają z wózkami strat im nie zmniejszy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Pewnie że nie pomniejszy. Zapytałam czy torebki też przed wejściem trzeba zostawiać bo tam też można upchać sporo towaru, na pewno dużo więcej niż w moim mini foteliku z dużym dzieckiem. Być może niedługo skorzystają z mojego pomysłu. Jak dla mnie to nie mieści się w głowie, to jest dyskryminacja - bo sklep to miejsce publiczne a mi zabronili w nim zrobić zakupy - ciekawe co na to prawo - a zorientuję się bo mam przyjaciólkę prawnika :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

szkoda gadać....nienawidze takich scen...już nie raz czułam się jak intruz robiąc zakupy w niektórych sklepach.Ja rozumiem,że ludzie kradną ale jak ide z dzieckiem w wózku do sklepu a ochroniarz jakby mógł to by mi na plecy wlazł to mnie krew jasna zalewa....skupić się nie moge na zrobienu zakupów bo czuje sie jak kretynka....miałam taką sytuacje w Rossmanie....Mało sie palant o bramkę nie zabił...bo pewnie jeszcze jakbym coś wyniosła to zaczęłabym wiać dlatego stanął bliżej żeby mnie pewnie gonić!Cyrk jakich mało!!!!Matki z dziećmi to od razu złodziejki i jeszcze im ceny w góre podnieść!(...)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9

a ja dalabym im popalic napisac na ogolnym co ciebie spotkalo niech opublikuja niech troszku ucierpia pojda na straty to od razu beda dbac o klientow
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10

W Rossmannie chyba wszyscy ochroniarze tak mają, może ich tak specjalnie szkolą? Za każdym razem jak tam jestem mam taką sytuacje, że ochroniarz za mną łazi - może myśli że mój brzuch to jakaś pusta torba w którą będę ładować towar jak kangur :)
teraz się śmieję ale faktycznie nie jest to miłe jak z góry biorą Cię za złodzieja
.......
co do Rodzyneczek - jestem w szoku, byłam tam kilka tygodni temu i obsługa bardzo miła, kasjerka biegała za mną żeby mi pomóc, doradzała, wszystkie "achy" i "ochy" były i doszłam do wniosku że bardzo im na klientach zależy ale ja nie byłam z wózkiem....
jak by mnie tak potraktowano też bym już tam więcej zakupów nie zrobiła - może powinni zlikwidować ten punkt i zostać tylko na sprzedaży internetowej?
towar mają atrakcyjny, ceny przystępne i ogólnie uważam, że warto tam kupować ale podejście do klienta....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

moze biegala za toba, zeby sprawdzic czy czegos nie chowasz pod bluzke?:)) a ty myslalas, ze to mile zachowanie i pomoc w zakupach?;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jeżeli chodzi o Rossmana to miałam identyczną sytuację :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No widzisz a ja akurat mogłam w bobo-raju ale zrezygnowałam i zostawiłam wózek w przedsionku bo tam jest za ciasno!!!
A dziecko w wózku mogłoby włożyć do ust coś co ma w zasięgu rączek i zrobić sobie krzywdę ale co ja tam wiem.

Bobo-raj jest ok akurat z tym ze cenowo bywa różnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

bobo raj jest zarąbisty. Wchodze, sprzedawca nawet nie odpowiedzial dzien dobry:) Coz...moze mial zly dzien. Taki ruch, ze Pan mogl sie spokojnie zdrzemnac. A najlepsze, ze ja bedac w 8 miesiacu z wielkim brzuchem musialam przeciskac sie z trudem miedzy materacami tak poupychanymi, ze moj maz ledwo co przeszedl. Ja musialam jakies dziwne pozy przyjmowac, zeby obejrzec caly towar. Generalnie sklep radze omijac szerokim lukiem. Nie wiem po co prowadza sklep z artykulami dla dzieci. Chyba wychodza z zalozenia, ze zakupy robia tam jeszcze matki przed ciaza, bo taki tam komfort:) Ja na pewno nie zajrze tam ani razu i bede odradzala kazdemu. Jakos tak brudno, ciasno, towar poupychany byle gdzie, nie mozna swobodnie przejsc bedac w zaawansowanej ciazy, a obsluga? Brak slow:) Ale sami sobie wystawiaja laurke.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

W BOBO RAJU obsługa jest bardzo niemiła! ZAWSZE!!!! byłam tam kilka razy i więcej nie pójdę!!!!NO WAY.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

takto prawda tam kradna w tym skepie, widzialem jak matka kure wynosila wmajtkach

A dziwisz się?

Akurat znam pruszczańskie klimaty i szczerze to ludzie tam kradną nawet w lumpeksach.
A dziecko w wózku to jak się okazuje doskonały kamuflaż.
Facet miał kilka przypadków kradzieży przez matki zapewne afery nie chciał robić bo matka dziecko... i teraz zrobił co zrobił.
Glosować można portfelem nie robiąc tam zakupów. Ale na to zdobyć się nie łatwo?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jejku współczuję Ci - nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Widocznie czas na wymiane pracowników skoro nie potrafią uplinować sklepu i jego asortymentu - lub zainwestować w zabezpieczenia.

To ja dla odmiany mogę podać przykład pozytywny - w Smykach gdzie lubię robić zakupy (jako stały klient otrzymuję smsy ze zniżkami i ceny są można by rzec - przyzwoite) do ochrony zostały zatrudnione głównie Panie. Są miłe, życzliwe, pomocne - ostatnio nawet miałam okazję chwilkę porozmawiać. Na wejściu z uśmiechem Cię witają - i oczywiście jeśli Twoje zachowanie choć troszkę budzi ich niepokój baczniej zwracają uwagę - to przecież normalne bo za to im sklepy płacą. Ale nie czujesz się niemile widzianym intruzem jak w przytoczonych Rodzyneczkach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Od dziś nie kupuję w sklepach gdzie nie można wejść z dzieckiem - fizycznie jest to dla mnie nawet niemożliwe - przez pół roku w roku jestem sama z dzieckiem, nie mam na razie niani ani żadnej rodziny w 3city która mogłaby mi przypilnować moje 6 miesięczne dziecko. Dlatego WSZĘDZIE jeżdżę ze swoim synkiem.

I w Rodzyneczkach to nie jest kwestia złej obsługi tylko właściciela (...)

Jestem skłonna zrozumieć zachowanie ochroniarzy w rossmanie, bo pilnowanie to jedna sprawa (aczkolwiek to też jest krępujące dla mnie), a zakaz wstępu do sklepu to jest coś strasznego. (...)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

zbojkotować.
Wszystkim znajomym to rozgadam. Niech mają!
Jak ktoś nie umie prowadzić biznesu to niech go zamknie! A pracowników może pociągnąć do odpowiedzialności?!
(...)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

dziewczyny,niech któraś idzie do sklepu tego z dzieckiem i nagrać TO!!!!!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

czytalyscie?rodzyneczki zaprasza na zakupy do swijego sklepu stacjonarnego:-)
http://forum.trojmiasto.pl/BABYPOL-nowy-market-dzieciecy-Serdecznie-zapraszamy-t408522,1,160.html

ale w rossmanie ochrona tez ma brac pod lupe kazda matke z wozkiem, przykra prawda... aczkolwiek nie znaczy to ze nie wpuszczaja ludzi z wozkami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

wstyd... dzieki za informacje bo juz mialam tan jechac na zakupy bo wczoraj przeczytalam na ogloszeniacho ich sklepie. Napewno juz tam sie nie wybiore, jakby mnie tak potraktowala kasjerka to chyba bym ją....

PO CO TACY LUDZIE OTWIERAJA SKLEPY SKORO OD RAZU MAJA WSZYSTKICH ZA ZLODZIEJI? PRZECIEZ TO NORMALNE ZE DO TAKICH SKLEPOW NAJWIECEJ CHODZI MATEK Z WOZKAMI
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

aż mnie korci żeby się tam przejechać i faktycznie albo nagrać albo awanturę zrobić na maksa
Po co otwierać sklep z artykułami dla dzieci skoro nie można tam z dzieckiem (w wózku) wejść?
Ja też wszędzie jeżdżę z synkiem w wózku i jeszcze z córą przeważnie bo nie mam innej możliwości a nie wyobrażam sobie zostawić wózka przed sklepem
To jakaś paranoja i żenada
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wiecie, właśnie jak zaczęłyście pisać, to dotarło do mnie, że, o ile w przeszłości, w rossmanach na dworcu, czyłam ochroniarza na plecach, to obecnie, gdy wchodzę z wózkiem do rossmana na chełmie albo oruni górnej, nie czuję...

A co do kradzieży - nie raz słyszałam, że babki z wózkami wykorzystują wózki do kradzieży - przecież nikt im nie sprawdzi, co pod materacykiem śpiącego dziecka, a i na wyposażeniu torebki czy kosza pod wózkiem trochę rzeczy "zawsze" się ma - ubranka na zmianę, słoiczki, zabawki...

Właścicielowi konkretnego sklepu jednak taniej byłoby zainwestować w ochroniarza i bramki z systemem, schoro ma straty rzędu 6 tyś.
Sprzedawczyni myślę, że była przewrażliwiona, może ostatnio dostała opier.nicz od szefa, albo młoda, że tak zareagowała na fotelik na stelażu, a później już nie wiedziała, jak sie wycofać... Ale, sądząc po rozmowie z właścicielem, to stawiałabym na to pierwsze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

w norwegii i wózki i torby większe (nei damskie torebki, tylko siłowniowe szkolne itp ) zostawia sie przy koszach przed wejsciem na sklep - fakt, są duze wózki z takimi fotelikami zamontowanymi dla dzieci, wiec trzeba dzieciaka przelozyc, ale nikt tego nie pilnuje, po prostu sie "rzuca" torbę koło koszy i idzie na zakupy...przynajmniej tak jest u mnie w tych dużych supermarketach.

Także to rozumiem, natomiast nie rozumiem sposobu rozmowy z toba, był rzeczywiście grubiański, ale jak takie maja przepisy to mogla pani milej powiedziec ze bardzo przeprasza ale nie moze cię wpuscic, cóz, nie ma matkach z dziecmi sie widac u nich swiat opiera

Prędzej nalezy "podzekowac" tym mausiom i tym zlodziejkom które kradly "na wózek"
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

też o tym pomyślałam - że powinni zrobić w sklepie "wózkarnię" - tylko tak wymyśloną, by z kolei wózka klienta nikt nie ukradł - a mieć swoje wózki na zakupy odpowiednio przystosowane...
nie no... w sklepie dzieciecym to paranoja jednak

a znaczek "zakaz wejścia z wózkiem dzieciecym" jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

no wlasnie, skoro sie zakazuje jedno powinno sie jakos znalezc rozwiązanie, wlasnie miejsce na wozki np przypinane takimi samymi łańcuchami jak te sklepowe i jak mowie, wozki sklepowe z fotelikami dla niemowlaków. cóz, jak zwykle, "polak potrafi"...

tak samo jak u mnei na stracji nie ma przewijaka, ale zawsze jak kobieta jest z niemowlakiem to pwuszczam ją na zaplecze i przewija na stole u nas w kanciapie ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a może tak umówić się z koleżankiami z kilka babek z wózkami i przejechać sie tam na zakupy;)hahahhah to by dopiero była jazda;)5 mam idzie na zakupy z wózkami;)nie wykurzyli by nas hahahhaha;)))))
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

wlasnie rozmawialam z jedna forumowiczka na ten temat i tez pomyslala zeby tak zrobic ale 5 wozkow to malo ja tam bym poszla w 20 :P

Tylko ze oni pewnie czytaja teraz wszystko co tu piszecie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mam nadzieję, że czytają i wnioski wyciągną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To co kiedy zbiórka???
Może jakiś rabat dostaniemy za zakupy hurtem....DLA MATEK Z WÓZKAMI!!!!....SPECJALNE CENY!!!!;)))))hahahhahaha;)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pomyślą że zorganizowana szajka złodziei :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zorganizowana szajka hihi uśmiałam się :) ja nie zainwestuję ani złotówki w ten sklep a nawet w benzynę żeby tam pojechać. Kasjerka wypełnia polecenia szefostwa a właściciel (...) nie jest (...) osobą która potrafiłaby wysunąć wnioski z czegokolwiek - mur beton. Chciałam mu życzyć żeby jego żonę spotkało to samo - nie mogąc zostawić dziecka z kimś w domu została wyproszona ze sklepu - bo kradną - ale szkoda kobiety - żeby jego to spotkało to bym była szczęśliwa, to tak :)

No tak, przydałby się im znaczek na drzwiach: zakaz wpuszczania psów oraz drugi obok - matek z wózkiem.

Wiecie, ja rozumiem że straty że kradzieże, ale prowadząc biznes trzeba MYŚLEĆ. I wiedzieć że jeśli się zakazuje wchodzić z wózkami to w zamian trzeba dać inne rozwiązanie, np duże wózki zakupowe do których by się mieścił fotelik. (...)

Napisałam do redakcji trójmiasto.pl i mi odpisali że dziękują za sygnał i w sumie żadnych konkretów. Miałam zadzwonić do swej psiapsióły prawnika ale kurczę jestem w niedoczasie, mój maluszek ząbkuje i po prostu...masakra :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

W zasadzie dobrze by było żeby właściciel przeczytał co matki myślą o jego zasadach i że stracił już kilka klientek. Może mu wysłać linka do tego wątku? Co Wy na to?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

W rodzyneczkach jeszcze nie byłam ale mnie ostatnio w Pruszczu do obuwniczego z wózkiem babka nie wpuściła. Fakt mało miejsca ale zero ludzi postawiłabym córkę tak żeby mnie widziala i bym spokojnie obejrzała. Tłumaczę jej a ona proszę wyjść. Byłam zła. Nie dość, że nie mam z kim zostawić, wszędzie razem to i zamykają drzwi przed nosem. Matka z dzieckiem jak trędowata. Po zakupy do biedronki a tam koszyków nie ma, do lidla to samo a przecież dwóch wózków nie dam rady pchać. Wkładam pod wózek i wyjmuje przy kasie ale ochronę mam non stop na plecach. Samopoczucie mam wtedy na piątkę. Ech.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam w Pruszczu - wszędzie chodziłam i chodzę z małą. Ochrony nie mam na plecach, a kupuje dużo różnych rzeczy, w niektórych sklepach z ciuchami ekspedientki nawet dziecko zagadają, żebym spokojnie przymierzyła. W rodzyneczkach nie byłam, bo to z drugiej strony.

Generalnie myślę, że histeryzujecie - ja tam problemu nie mam, wręcz przeciwnie ekspedientki są dla mnie miłe :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Po Lidlu chociaż z wózkiem jest jak chodzić. Bo po biedronie (przynajmniej na Chełmie) nie raz na wstecznym z alejki musiałam wyjeżdżać.
My sobie radzimy chustą na zakupach, ale... no żesz kurna - zabronią np. osobie na wózku inwalidzkim wjechać do sklepu? Niby XXI wiek, niby jest tendencja do przystosowywania miejsc dla wózków (i dzieciecych i inwalidzkich) a zamknięcie umysłowe co niektórych... Ręce opadają

Hehe, pomysl wjechania im do sklepu 20 wozkami jest trafiony :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie ma szans zeby jedna mala ekspedjentka zlapala wszystkie 20 :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

koniecznie niech któraś nagra to telefonem, a później filmik wrzuci do sieci ;)

i rozdmuchać sprawę dyskryminacji matek z wózkami :))))
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

jeżeli chodzi o duże wózki żeby fotelik wszedł to ok tylko jeżeli mamusia mieszka na miejscu albo jeździ komunikacją miejską i jeździ normalnym wózkiem a nie fotelikiem to i tak by jej nie wpuścili
Wysłanie linka z tym wątkiem do właściciela też jest dobrym pomysłem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale wy macie nasrene w tych łbach. Matki polki się nudzą. chyba macie za mało roboty, ze takie głupoty wam do głowy przychodzą?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 18

Matki "wózkowe" to najbardziej roszczenowa grupa społeczna. Najpierw kradniecie, wpychacie się wszędzie bez kolejki bo dziecko to...,bo dziecko tamto..., a później się dziwicie, skąd takie nastawienie do was. Nawet przez ulicę przechodzicie w tempie spacerowym jak byście były w parku. G...o mnie to obchodzi wasze dziecko i wasze problemy. Na zakupy idzie się wtedy gdy mamy z kim dziecko zostawić. Chyba mąz nie pracuje 24h na dobę? Tesco jest całodobowe, więc nie widzę problemu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 32

anonimie jeżeli masz lub będziesz miał dzieci to współczuje twojej kobiecie
Nie wyobrażam sobie żeby cały dzień siedzieć w domu opiekować się dzieckiem/dziećmi i o godzinie 21 jechać sama na zakupy
Ciesze się że mój mężczyzna nie ma takiego myślenia
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przecież to twoje dziecko i twój problem , wiec o co chodzi? Nie ma w polsce ustawowego przymusu posiadania dziecka. To twój wybór. Chciałaś dziecko to przestań się teraz żalić, ze musisz cały dzień się nim opiekować.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 19

ogólnie rozumiem o co anonimowi chodzi ale nie trzeba byc takim chamskim zeby się wypowiedziec. ja mam podobne zdanie, ze jak ktos meisza iles tam lat w PL zna realie i decyduje sie na dziecko to albo zyje w tych relaiach i sobie radzi albo wyjezdza gdzies, gdzie nei robią z czlowieka idioty....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Co ty możesz wiedzieć ... Jedyne czym możesz się pochwalić to fakt, że przewinęłaś kilka tysięcy pieluch i nic poza tym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

ahahahahaha słabo :D

pudło !!! NIE MAM DZIECI i daleko mi do wózkowej matki polki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

aha, no i własnie dlatego,że mogę się wieloma rzeczami pochwalić, mam szacunek do ludzi z odmiennym zdaniem, to tobie słoma z butów wychodzi....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie musisz mnie tak zaraz atakować. Moja wypowiedź dotyczyła Mamymarty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

co za różnica ?? chamskie odzywki pozostają chamskimi

Chyba cierpisz na jakiś ostry zespół niedopchnięcia, albo jesteś starą panną i ci odwala! HAHAHAHA!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

taaaa, jestem starą panną...niech i tak będzie, masz rację i tak, mam jak to nazywasz "syndrom niedpochnięcia" no i oczywiście jedyne co w życiu zrobilam to przewinęłam milion pieluch.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szoruj do garów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

juz przy nich stoję

ja się nie żalę że muszę opiekować się cały dzień dziećmi ponieważ świadomie zdecydowałam się na ich posiadanie jednak nie żądam żeby ktoś mnie puszczał w kolejkę gdziekolwiek ale w wypadku tego wątku najbardziej dziwne jest to że do sklepu dla dzieci nie można wejść z dzieckiem bo zaraz jak zwykle wątek nabierze całkiem innego kierunku dyskusji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ojoj czyzby anonim byl urazonym wlascicielem tego pseudo sklepu z artykulami dla dzieci, do ktorego maja zakaz wchodzenia matki z wozkami, jako potencjalne zlodziejki, a nie klientki -czyli dajace jesc (czytaj dajace prace i pieniadze) temu typkowi i jego personelowi?

zapomnial pan wlasciciel, ze najlepsza reklama jest zadowolony klient???
w druga strone tez to dziala. klient dyskryminowany i z gory traktowany jak zlodziej potrafi zrobic mega antyreklame. a jesli do tego jest matka z dzieckiem... to lepiej padnij na kolana, bij sie w piers, przepraszaj i pros o wybaczenie... bo szybciutko zwiniesz swoj sklepik.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mała757. Nic z tego bełkotu nie rozumiem. Jedno zdanie na pięć linijek, bez znaków interpunkcyjnych, bez dużych liter. Nie wiadomo gdzie początek, a gdzie koniec. Ale co się dziwić ludziom, którzy zamiast kończyć szkołę zabierają się za płodzenie dzieci. Później mamy niedouczone społeczeństwo, bez zawodu, bez perspektyw na pracę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 16

Dajcie spokoj anonimowi, on jest zwykłym hejterem ktory nie ma co robic i udziela sie na każdym forum. To jest jego forma rozmowy, jak ktos nie ma przyjaciół i ma kompleksy to juz tak jest że nawet na kobiecym forum sie udziela i pewnie robi mu sie DOBRZE jak napisze bzdury a inni mu odpisują :D hahahahah mentalny fak dla CIEBIE! JOŁ!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anonimku, do swojej matki też masz taki szacunek jak do innych kobiet?
Przeraża lub bardziej - brzydzi mnie to, że mogę spotykać takie osoby chodzące po ulicach. Świat naprawdę schodzi na psy, bezduszność, brak empatii na każdym kroku. Ludzie sfrustrowani, najeżeni, no i najlepiej wyżyć się na przypadkowej kobiecie na forum internetowym. Żałosne.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

beata - jak to ktos kiedys powiedział "w internecie możesz być każdym,szkoda że wiekszość z nas wybiera bycie idiotą"
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fakt:)
To nie o to chodzi, że ja coś od kogoś wymagam wiem, że muszę sobie radzić bo się zdecydowałam na dziecko ale zwyczajnie mi przykro jak dla innych to taki problem. Przecież to normalne, że ludzie mają dzieci. Ok, nie wpuściła mnie babka do tego obuwniczego, ale mogła to zrobić chociaż milej. Nie rozumiem dlaczego po całym dniu przy dziecku jak zaśnie nia mam sobie poczytać książki tylko lecieć do tesco? Odmawiać sobie nie wiem prawa do kupienia chociażby świeżych bułek? Bez sensu. Jak są miejsca dla kobiet z dziećmi w autobusie to kurna niech nie siadają nastolatki gdy ja stoję i tańczę z wózkiem. Przecież to nic trudnego. A sklep z artykułami dla dzieci nie dla ich mam to już koniec świata. Dlaczego ludziom aż tak przeszkadzają dzieci? To jest dziwne. Anonim masz jakiś problem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

ma alergię na dzieci ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anonim nie będę za bardzo komentować twojej wypowiedzi bo szkoda słów.
"Powiem" tylko że wykształcenie mam nie najgorsze i nie byłam guaniarą rodząc pierwsze dziecko.

A po za tym wpadki też się zdarzają i tobie tez się może to przytrafić i co wtedy?
Będziesz nadal zdania że kobieta do garów a ty ciepłe kapcie, podany obiadek i meczyk w telewizji?
MASAKRA

Dziewczyny, nie karmcie trola,
tylko klikajcie na mały symbol kosza przy jego wypowiedziach :)

potwierdzam, że w rossmanie ochroniarz łazi za wózkarkami jak cień

wczoraj w smyku w klifie mega nabzdyczona babka kasowała mnie, taka blond pyzata

nie cierpię ekspedientek na fochu, która łaskę robi, że odpowiada na pytania brrr

Pewnie nie ma przymusu posiadania dziecka. Ciekawe "anonim" kto bedzie robił na Twoja emeryture. Nie wiem czy wiesz ze aby spoleczeństwo sie rozwijało potrzebne są dzieci. To tacy mali ludzie. Pewnie skończysz w smutnym domu dla starców bo nie wiem kto by sie chcial takim zgorzknialcem na starość opiekować.

mnie to się wydaje że większośc niestety taka jest, ja sie zawsze uśmiecham za kasa bo za to mi placa w końcu, oczywiscie są pewne granice ale zeby od razu naskakiwac to przesada.

Niestety nei od dziś wiadomo ze nasz kraj jest przyjazny tylko posłom z immunitetem..... ani nie ma ulatwień dla niepełnosprawnych ( dla przykładu, w Norwegii jest takie prawo budowlane, ze kazdy dom budowany musi spełac warunki przystosowania do wózka inwalidzkiego i koniec i kropka.) ani dla matek z dziećmi ani dla osób po studiach bez pracy ani dla szukających pracy ani dla osób cięzko i lekko chorych - taka prawda

Do forumka. Emerytury biorą się ze składek, a nie z płodzenia dzieci (czyt. przyszłych bezrobotnych i emigrantów). Ja na swoją płacę składki i żadne obce bachory nie muszą na mnie pracować. Póki co ja płacę na ich edukację i leczenie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

Szanowny Panie anonimie, kto Panu takich bajek naopowiadał, że Pańska emerytura sfinansowana będzie ze składek, które Pan zapłacił? Naprawdę wierzy Pan w to, że wpłacone pieniążki ZUS odkłada na jakimś koncie, przypisanym do Pana? :D

Co do finansowania leczenia - biorąc pod uwagę wysokość składek na ubezpieczenie zdrowotne, opłacanych przeze mnie i mojego męża oraz średni koszt leczenia jednego ubezpieczonego łatwo obliczyć, że wraz z mężem finansujemy nie tylko leczenie nasze i dwójki naszych dzieci, ale i jeszcze jednej osoby, być może jakiegoś bezrobotnego frustrata, który z braku zajęcia spędza czas na czytaniu forów, które go zupełnie nie dotyczą ;)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Anonim wyżej wylicza forumków, że są niedokształcone, a zasad funkcjonowania ZUS nie zna....

Już kiedyś w innym wątku pisałam. Gdyby nie te dzieci (wstrętne bachory, śliniące się, wrzeszczące, s****ące w pieluchę - ochyda ;) ), to za 20-30 lat leczyć Cię będzie babcia z trzęsącą się ręką, lub ledwo widzący dziadek, będzie wstawiał Ci nowe sztuczne serce....bo przy takim poziomie agresji (co za tym idzie frustracji, stresie) to serducho długo pukać też nie będzie;)

A jeśli nie będzie młodego pokolenia, to my staruchy popadamy jak muchy. Nikt zza granicy u nas nie będzie chciał pracować za takie psie pieniądze jakie w tej chwili obowiązują.

Dzieci to nie tylko nasza emerytura, ale też kręcąca się gospodarka.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ja wam mowie ze to wlasciciel sklepu :)

Jeśli to faktycznie właściciel sklepu, to mu bardzo współczuję wybranego targetu klientów;/

Czy tobie się naprawdę wydaje, że te dzieci będą pracować na twoją emeryturę? Chyba kpisz! Nie ma pracy dla obecnych absolwentów, a jak jest to za 1000zł więc tym bardziej nie będzie jej dla kolejnych młodych ludzi. Obecnie młodzież kształci się na koszt podatnika i emigruje za granicę. Albo siedzą na zasiłkach w polsce, ewentualnie popadają w konflikt z prawem i odsiadują wyroki. Płacą za to podatnicy. Po co więc nam więcej bezrobotnych? Brakuje etatów, nie ma wolnych miejsc w przedszkolach. Ludzie nie mają gdzie mieszkać, bo pracują na umowach śmieciowych i kredytu nie dostaną, a jak dostaną to mają problem go spłacić, ale rozmnażają się jak królik i skomlą jak im ciężko. Ja na swoją emeryturę płacę składki i mi się należy niezależnie od tego czy czyjeś dzieci będą pracowały czy nie. W tym celu nawet wylicza się kapitał początkowy (jakby ktoś nie wiedział). Nie obchodzi mnie co zus w tej chwili robi z tymi pieniędzmi. Mogą sobie nawet latać w kosmos za nie, ale gdy w wieku 67 lat przejdę na emeryturę będzie mi się ona poprostu należała.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

a jeżeli koleś faktycznie ma takie doświadczenia, to co, jego biznes - jego sklep. Bedzie robił wyjatki, bo chcesz zrobic zakupy na 30/50zł? a nakrasc mozesz na więcej... wiec raczej słabo mu sie to opłaca. Raczej przykro ,że ma takie doswiadczenia.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeśli ma doświadczenia ze złodziejstwem, to zakaz wpuszczania klientów akurat nie jest rozwiązaniem tej sytuacji.
Matki z dziećmi były, są i będą. I dla mnie paradoksem jest zakaz wpuszczania kobiety z wózkiem do sklepu z takim asortymentem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Hehe nie dosc ze ZUSu nie zna to jeszcze niezly sobie interes nasz anonim wybrał, sklep z artykułami dla dzieci gdzie przeciez "nie ma obowiazku posiadania dziecka". Dla kogo wiec otworzyles ten sklep?

Współczuję Anonimowi traumatycznych doświadczeń z matką. Nikt kto ma normalną, szanującą się rodzinę nie powie w ten sposób nt matek z dziećmi - jak dla mnie ohyda. Poza tym nie rozumiem dlaczego taki ktoś brzydzący się matkami z wózkiem i ich bachorami spędza swój czas na forum Rodzina i Dziecko, czyta wątki które go nie dotyczą (lub może właśnie dotyczą, panie właścicielu?) i traci swój cenny czas na ich komentowanie. To się nazywa frustracja chyba?

I chciałabym przypomnieć Anonimowi, że zakładając ten wątek byłam zbulwersowana tym, że w sklepie z asortymentem dla niemowląt jest zakaz wpuszczania docelowej grupy Klientów tegoż sklepu - matek z dziećmi (w wózkach). Następnie pisałam co o tym sądzę. To tak dla przypomnienia, z moich wypowiedzi (ani opinii innych mam piszących w tym wątku) nie wynika że wymagamy ustępowania nam w kolejce, że wolno przechodzimy przez jezdnię czy lubimy sobie pokraść w sklepach. Czytanie a czytanie ze zrozumieniem to wielka różnica.

Poza tym wszystkim nic Ci ani do mojego dziecka o które starałam się 3 lata ani mojego wykształcenia ani sposobów spędzania czasu. Widzę że Twój sposób postrzegania świata jest mocno ograniczony skoro ie potrafisz sobie wyobrazić że ojciec dziecka może pracować w innym mieście/kraju/kontynencie i niektóre matki z tego lub innych powodów zabierają swoje dzieci WSZĘDZIE ze sobą. Tesco czynne 24h/d posiada też inny asortyment niż w/w Rodzyneczki
Wątek też jest po to by mamy robiące zakupy ze swoimi pociechami wiedziały gdzie nie są mile widziane. Na szczęście mamy jeszcze wiele sklepów gdzie możemy bez problemów zrobić niezbędne zakupy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dori_K to zwykły troll jest, nie ma co się przejmowac, dyskusja, wymiana poglądów, nie zgadzanie się to normalne na forum, jednak minimum kultury obowiązuje, ten Pan zeszedł niżej poziomu Nilu w czasie suszy wiec co się przejmowac - na forum kozak - a w twarz nie powie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A nie nie, ja się nie przejmuję tylko pojąć nie potrafię takiej postawy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Byłam ostatnio w tym sklepie i oczom nie wierzyłam jak zobaczyłam ceny kaszek - 8.99zł. Z takimi cenami szybciutko się zwinie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

anonimie, jak nie będzie miał kto na Ciebie robić jak będziesz się wybierał na emeryturę, jak nie będzie młodszego pokolenia, które teraz jest niby wrzeszczącym bachorstwem, które będzie opłacało składki to niewiadomo ile byś składek płacił teraz to nic nie dostaniesz. jeżeli do zusu stale nie będą wpływać pieniądze to emerytury nie dostaniesz bo z czego??? zus po prostu padnie razem z twoimi pieniędzmi.
teraz to ty utrzymujesz emeryta, a niedługo "bachor" będzie robił na twoją emeryturę

Jak komuś cena nie pasuje to niech nie kupuje. Biegaj sobie po siedlu i szukaj tańszych. Nikt nie zmusza do kupowania po 8.99zł.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Zakichany bogacz się znalazł..jak Cię stać na wszystko to się ciesz! Przy dziecku każdy grosz się liczy..jak sklepy będą tak podbijać ceny to niedługo kaszki będą po 10zł i więcej.
A Ty anonimie wydaj te swoje "miliony" na dobrego psychiatrę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak kogoś nie stać na dziecko to niech się na nie nie decyduje. W dzisiejszych czasach dla niektórych jedno dziecko to luksus, dwoje to szaleństwo, a powyżej to już patologia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

http://www.trojmiasto.pl/Rodzyneczki-o44140.html#wyniki

możesz zawsze dodać swoją opinię.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a tak btw w biznesie nie ma miejsc na sentymenty, widac,ze nikt z was nie prowadzil i nigdy nie bedzie prowadzic biznesu... skoro obruszaja was takie rzeczy.

bardzo logiczne myslenie - Ceny wysokie nie pasują, a i jeszcze poretensje ze do tak drogiego sklepu nie wpuszczaja, jakie to nie dobre i jak mało...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Autorze, moim zdaniem nie masz racji. Bo błędem jest otworzyć sklep z art dla niemowląt i zakazać tam wstępu swojej docelowej grupie Klientów - mamom z dziećmi w wózkach. Wg mnie to jest nielogiczne. Większość kobiet które mają maleńkie dzieci robi zakupy właśnie z nimi. Mój mąż chyba tylko raz pojechał sam by kupić art. dla niemowląt - to było tuż po porodzie, kiedy ja nie miałam siły ruszać się z domu.

I założyłam ten wątek nie dlatego, żeby wymusić na właścicielu zmianę swojego postępowania, tylko żeby inne mamy wiedząc że nie zostaną tam wpuszczone ze swoimi maluszkami do niego się nie wybierały.

Poza tym ceny są istotnym elementem przy wyborze sklepu w którym chcemy zrobić zakupy. Koleżanka napisała ile kosztują kaszki, żebyśmy wiedziały że nie warto wybierać się do Rodzyneczek również z uwagi na to, że nie jest tanim sklepem. Nie po to, żeby ktoś te ceny obniżył, wyłożył czerwony dywan przed sklepem i wysłał nam imienne zaproszenie do niego.

Nie wpuszczając Klientów do swego sklepu, nie szanując ich i dając zawyżone ceny - traci. Gazeli biznesu we właścicielu takiego sklepiku nie widzę.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Anonimie mało wiesz o Zusie ha ha ha ha. to takie małe złodziejskie państwo w państwie, które zresztą niedługo padnie i nie licz na to, że jak płacisz składki to otrzymasz swoją emeryturę, ona będzie zależała tylko i wyłącznie od tych "wrzeszczących bachorów". a z drugiej strony fajnie jest żyć w takiej błogiej niewiedzy, mniej stresów...
No cóż po tylu negatywnych opiniach również nie mam zamiaru zaopatrywać się tam, ani w sklepie ani na allegro.
Właściciel cham.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kaszki za 8.99zł? W centono.pl kupowalam za 5.99zl,dowiezli gratis tylko ze maja zupelnie podstawowy asortyment
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Droga Dori podaj sklep rodzyneczka do miejskiego rzecznika konsumentów

Jstem tego samego zzdania co przedmówca- też bym ich podała do rzecznika praw kosnumenckich, z takimi postawami nie ma co się cackać
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

anonim polecam wizytę u ortopedy ,może nogi uda się tobie chociaż uratować,po twoich żenująco niskich wypowiedziach wnioskuję ze jesteś samotnym,niekochanym,samolubnym,zapatrzonym w siebie,sfrustrowanym osobnikiem którego ktoś musiał nieźle kopnąć w d*pę i teraz swoje złości i żale wylewasz na RiD ,zresztą sama nazwa forum wskazuje RODZINA I DZIECKO ty raczej nie masz ani rodziny ani tym bardziej dzieci ( nawet dobrze nie chciałabym mieć takiego rodzica)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

a tak btw w biznesie nie ma miejsc na sentymenty, widac,ze nikt z was nie prowadzil i nigdy nie bedzie prowadzic biznesu... skoro obruszaja was takie rzeczy. ...............

Kretynizm nie zna granic. Skoro jest to sklep dla mam w ciąży i z małymi dziećmi ,to gdzie tu logika?
Może panie w głębokiej ciąży trzeba rewidować ,bo pod tunikami coś
chowają?

W biznesie zdecydowanie trzeba klienta szanować i o niego dbać!!!
1 zadowolony klient to reklama bezpośrednia i w 100% pewna dla następnych 2,3 osób.

Więc biznes szybko się zamknie ,lub pan właściciel będzie musiał
nazwę sklepu zmienić.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Obł, rzecznik praw konsumentów pomaga raczej w kwestii sporów pomiędzy przeds a konsumentami, ja z nikim się nie spieram. Napisałam co sądzę nt tego sklepu i traktowania Klientów, moja noga tam nie postanie przez ułamek sekundy, przez neta od nich też nic nie kupię. Nie polecę na pewno tego sklepu znajomym, a nawet odradzę tam wizytę. I na tym koniec, nie ma konfliktu :)
Mam jeszcze kilkadziesiąt innych sklepów z artykułami dla niemowląt (nie licząc allegro) w których mogę robić zakupy bez żenujących sytuacji. Luuz :)

Dziewczyny... To może podrzucicie mi info gdzie jest jakaś restauracja/kawiarnia, gdzie dzieci są nie mile widziane? Bezskutecznie szukam miejsc, gdzie nie trzeba znosić wrzasku.

Chcecie linczować? A proszę bardzo. Ja mam ochotę czasem objechać mamusie w sklepach, które stają z wózkiem na środku, tarasując przejście i mając gdzieś innych (W Rossmanie na Górnej Oruni to wręcz nagminne), albo w tramwajach czy autobusach najeżdżają mi wózkiem na nogi. Przykro mi, ale bywacie roszczeniowe, nieznośne i sprawiacie wrażenie, że cały świat powinien wam padać do stóp, bo wy macie dziecko...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

to nie jest forum dla ciebie T

Co do jeżdżenia po nogach...to ja nie wiem czemu, jak mówię przepraszam, bo chcę przejechać, to ludzie przesuwają się o pół kroku. No i ja rozumiem, że jedna na ileś osób może źle ocenić odległość, ale 99%? No więc mówię i jadę.

Co do miejsc bez dzieci to moje dla mnie mogłyby być. Jak ktoś nie lubi to po co go zmuszać:)

Dzięki Bogu forum jest dla wszystkich. Uważam, że mamuśkom też trzeba czasem przypomnieć, że zachowują się najczęściej jak święte krowy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Błąd generalizowania to podstawowy błąd w percepcji rzeczywistości. Nie martw się T. nie jesteś jedyny który popełnia błędy, właściciela Rodzyneczek również dopadła ta przypadłość.
Być może zrozumiesz o co mi chodzi na przykładzie - piszący tu z nami wesołek o pseudonimie anonim jest chamem - co nie oznacza jednak że wszyscy ludzie korzystający z internetu tacy są. Czyż nie?
Więc proszę T. nie popełniaj znów takich gaf, tylko jak ktoś Ci niszczy stopy w tramwaju to po prostu zwyczajnie zwróć takiej osobie uwagę

1.Cały świat nie istnieje tylko po to, żeby kochać wasze dzieci.

2.Kiedy wasz wstrętny bachor drze mordę, to dla większości ludzi, nie jest to słodki pisk nowego życia, tylko wrzask drącego mordę bachora.

3.To ważne, żeby wasz bachor się rozwijał i poznawał doświadczalnie otoczenie. Nie zdziwcie się jednak, kiedy otoczenie sprawi waszemu bachorowi bolesną lekcję. Wasz z****niec zostanie opluty, oblany, obrzucony lub uszczypnięty.

4.Pieluchy śmierdzą.

5.Szczyny również. Dziecięce szczególnie.

6.Ubabrane kończyny, to nie malutkie, tyci tyci pulchne rączki, tylko uświnione łapy źródło plam.

7.Podeszwy butów waszych bachorów są tak samo brudne jak podeszwy butów ludzi dorosłych, więc nie widzę powodu, dla którego wasze bachory mogą chodzić kopytami po publicznych siedzeniach, a dorośli nie.

8.Wasze dzieci są wasze. Pilnujcie więc, żeby nie plątały się pod nie waszymi nogami.

9.ADHD się leczy, a nie przeczekuje lub oczekuje zrozumienia od otoczenia.

10.Złota zasada dla dzieciorobów: Robimy tylko tyle dzieci, nad iloma jesteśmy w stanie samodzielnie zapanować.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Anonimie napracowałeś się. Twoja radosna twórczość nie zna granic.
ALE skąd tyle wniosków i tak mądrych przemyśleń? Zwłaszcza że ani jeden z wymienionych przez ciebie punktów nie był tematem naszego wątku. My tu rozmawiamy o czymś innym, czymś o czym nie masz bladego pojęcia. Znów muszę ci wypunktować brak umiejętności czytania ze zrozumieniem!
Żeby nie było ci smutno, to napiszę że zgadzam się z tym co napisałeś - Nasze dzieci są tylko nasze - więc na pewno nie twoje i nic ci do nich i ich wychowania. Będziesz miał swoje śmierdzące bachory - wywiesisz tę cudowną listę na lodówce i będziesz się tego uczył.

Cieszę się, że mnie zrozumiałaś. W takim razie hodujcie sobie te swoje "pociechy", ale w taki sposób, by nie uprzykrzać życia innym obywatelom. Nie mam ochoty potykać się na każdym kroku o wasze dzieci, słuchać ich piszczenia, zrzędzenia czy wycia... Nie chcę też patrzyć na karmiące matki z wywalonymi wymionami w miejscach publicznych. A jak już pchacie te wasze taczki pomiędzy ludźmi to uważajcje , by nie jeździć komuś po nogach. Nie jesteście pępkami świata. Często czyjeś buty kosztują więcej jak te wasze wózki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Wyobraź sobie, że nie zamierzam ust mojego dziecka zaklejać taśmą wsiadając do autobusu czy wchodząc do sklepu tylko po to by ktoś taki jak Ty był zadowolony z ciszy. Dzieci na świecie są i będą na całe szczęście ale na nieszczęście takich dziwaków jak Ty. I nie życzę sobie by ktokolwiek nazywał moje dziecko bachorem, nawet na forum! Może moje dziecko kiedyś na starość pomoże Ci przejść przez ulice, troche szacunku!

"Może moje dziecko kiedyś na starość pomoże Ci przejść przez ulice, troche szacunku!" HAHAHAHAHAHAHA! Dawno się tak nie ubawiłem. Skąd ta pewność? Zagwarantujesz mi to? A może będzie bezrobotnym leniem na utrzymaniu MOPS-u. A może kryminalistą lub innym pasożytem społecznym. Tego nigdy nie wiesz, tak samo jak nie wiedziały tego matki obecnych morderców, alkoholików i wszelkich kanalii. Jak od małego nie wpoisz dziecku szacunku do innych osób podróżujących autobusem w przyszłości wyrośnie z niego taki prymityw jakich wielu teraz. Dzieci wychowywane bezstresowo wchodzą z papierosami do autobusu, nie liczą się z nikim, ubliżają osobom starszym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Panie anonimie. Zdecydowanie powinien pan zmienić forum, bo tu żyłka pierdząca panu pęknie od tych wszechobecnych opisów kupek zupek, i pyśków naszych dzieci.

Wątek absolutnie nie dotyczył, żadnej z poruszonej przez Pana kwestii więc twoje wypowiedzi drogi anonimie są absolutnie nie na temat. Jeśli natomiast chce pan podyskutować na ten temat to może trzeba poszukać sobie takich samych sfrustrowanych osób jak pan???
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na rozkapryszone bachory działa jedynie pas skórzany, wojskowy. Kosztuje tylko 50 zł. Nie zużywa się, można stosować o dowolnej porze, przed i po jedzeniu. Należy unikać bicia klamrą oraz nie bić dziecka po głowie. Likwiduje niepożądane zachowania, tak zwane "ADHD", fochy, dąsy, uczy dobrych manier oraz bycia grzecznym. Przy tak wielu zaletach nie posiada wad. Pomaga również poprawiać wyniki w nauce. Można stosować przy walce z nałogami. Polecam serdecznie wszystkim którzy mają problemy z dziećmi. Zwolenników bezstresowego wychowania uprasza się o niezabieranie głosu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Naprawdę współczuje Twojej mamie że musiała wychować takiego BACHORA jak Ty!!!

Jeśli nie jesteś w stanie normalnie funkcjonować w społeczeństwie, zaakceptować i zrozumieć odmiennych, hałaśliwych niekiedy zachowań dzieci, za wszystko co robisz oczekujesz zapłaty to szczerze Ci współczuje. Oznacza to bowiem, że jesteś zupełnie niezdolny/niezdolna do życia w związku i zaakceptowania wad partnera, zupełnie nie nadajesz się na rodzica i ogólnie do życia między ludźmi. Jesteś więc prawdopodobnie zupełnie samotny lub w najlepszym wypadku niezbyt lubiany. Twoja obecność na forum rodzina i dziecko świadczy jednak o tym, że brakuje Ci tego wszystkiego. Czytasz, czytasz i z frustracji jaka Cie ogarnia wybierasz wątek w którym za wszelką cene chcesz sprawić przykrość, tym które mają rodzinę, dzieci i są szczęśliwe. Przykra ta sytuacja tym bardziej, że my sobie jakoś poradzimy z tymi utrudnieniami jakie szykują nam zapewne ludzie Twojego pokroju ale z Twoją przyszłością już myślę tak różowo nie będzie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

do T
jestem swieta krowa bo tacy jak ty nauczyli mnie ze trzeba nia byc aby przetrwac na bezstresowych drobnych zakupach jak człowiek mówi przepraszam i taka bezdzietna swieta krowa udaje ze niesłyszy wiec bez skrupułow wale wózkiem po nogach

Ciekawe ile razy klamrą po głowie dostał owy anonim, że mu się szare komórki powybijały;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzisz anonimie na darmo Twoje wysiłki i bulwersacja jak i tak zostaniesz zablokowany:)
Szkoda Twojego pisania.

Wow, moderatorzy zrobili porządek z tym........anonimem. Brawo! Super, nie będzie nam wątku zaśmiecać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kawiarnia dla mam i dzieciaczków to jak najbardziej nowootwarta Tarabum Cafe w Gdyni! Jest miejsce zabaw dla dzieci, przewijak w toalecie i inne akcesoria przydatne rodzicom i dzieciom.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No wiesz niestety ...
Widziałem jak matka w biedronce niechcący wyjechała ze sklepu z opakowaniem zbiorczym tamponów którymi dziecko sie bawiło!!!

Widziałem jak matka 2 latkowi kazała odstawic butelke w sklepie gdy ten wypił sok za który jeszcze nie zapłaciła!

Widziałem jak matka tłumaczyła się ze nie zauważyła że w koszy wózka został akurat krem za 160zł podczas gdy inne produkty wystawiła na taśme. Niechcący ktrem był w granatowym opakowaniu podobnie jak tapicerka wózka ale ocroniaż go zauważył.

I teraz ty i twoja biedna osoba!

NIC NIE WSKÓRASZ NIE RÓB TAM WIECEJ ZAKUPÓW I JUZ>

Mam kuzyna który goli krótko włosy ze wzgledu na uprawiany sport a do tego ubiera się najczesciej jak dresiarz wracajac do domu wstępuje na zakupy do jakichs dyskontów. Pomimo że ma wyższe wykształcenie nigdy nie był karany ma stałą pracę i rodzinę sam przyznał ze jest odbierany jak złodziej i kilkakrotnie ocrona chciała go kontrolowac z czego bardzo sie ucieszył bo przeglądali jego przepocone gacie koszulkę i jego suspensor w który poci się od kilku lat.

Faceci z ochrony mieli zawsze niewesołe miny a on nigdy nie protestował gdy chcieli sprawdzać torbę :-) pomimo że znał swoje prawa.
Najlepszy był pewien emeryt który zastanawiał sie co trzyma w dłoniach i dlaczego to tak śmierdzi a po wytłumaczeniu pozieleniał.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ehhh, nie rozumiesz Gawiedź.

WIEM ŻE NIC NIE WSKÓRAM (nawet nie chcę) I NIE BĘDĘ ROBIĆ TAM WIĘCEJ ZAKUPÓW.

A do tego informuję wszytskie inne mamy że wstęp z wózkiem jest tam zakazany. I nic poza tym. Nawet nie użalam się nad tym swoim losem ALE mam prawo w rzeczowy sposób opisać w jaki sposób zostałam potraktowana, jak się poczułam i co o tym sądzę.

Inną sprawą jest mieć na karku ochronę a później być przeszukanym a inną być nie wpuszczonym do sklepu. Ciekawe co zrobiłby Twój kolega gdyby nie został wpuszczony do sklepu. Poza tym nosić jakieś tam specyficzne ubranie (to jest wybór) to co innego niż robić zakupy z dzieckiem (my mamy często nie mamy tutaj wyboru). Tak jak posiadanie dziecka (uprzedzam złośliwości) to jest wybór, to później robienie zakupów razem to już wyborem nie jest (mąż w pracy, za granicą, znaleźć opiekunkę do maleńkiego dziecka - po to tylko by móc wyskoczyć na zakupy na 30 minut - szaleństwo). Poza tym ja nie poszłam do sklepu z bielizną tylko nie mogłam zrobić zakupów z dzieckiem w sklepie z art dla niemowląt!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Poza tym...
może i jakieś mamy kradną, różni są ludzie...

ALE JA NIE KRADNĘ I WYPRASZAM SOBIE ŻEBY KTOKOLWIEK TRAKTOWAŁ MNIE JAK ZŁODZIEJKĘ.

To jest niesprawiedliwe i poniżające. Po to w sklepach jest ochrona by mogła przeciwdziałać kradzieżom.

Najczęściej kradną mężczyźni, to ktoś "myślący" tak jak wł. Rodz. powinien zakazać robić zakupy mężczyznom, to jest to samo myślenie. Inaczej - kogoś możnaby wsadzić do więzienia za samo podejrzenie popełnienie przestępstwa. Chooooreeee
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Frazes że matka z dzieckiem w wózku to złodziejka jest taki sam, jak to, że każdy mężczyzna to gwałciciel;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Brak męża najwyraźniej ci doskwiera. Tak jak Ty dbasz o swoje dobra tak właściciel dba o swoje i trudno mu sie dziwić. Ty nie zostawiasz wózka przed sklepem bo sie boisz ze ci skradną a to ze jego okradają masz w d...e to dość egoistyczne podejście. Trzeba być idiotą by nie rozumieć istoty rzeczy - jak wpuści Ciebie z wozkiem to bedzie musiał wpuścić tez zlodzieja z wózkiem, po jakimś czasie plajtnie a ty znajdziesz sobie nowy sklep. Nie uważam ze takie rozwiązanie jest najlepsze ale próbowałbym zrozumieć właściciela a nie tylko pluć jadem - to też nasza narodowa cecha. Najsmutniejsze jest w tym wszystkim to ze wciąż jest tylu złodzieji nawet w śród kobiet wciaży i że prawo jest bezradne w obec nich.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

A Tobie najwidoczniej doskwiera brak inteligencji i umiejętności czytania ze zrozumieniem.

Nie pluję jadem ale tylko informuję że w pewnym sklepie nie można zrobić zakupów. Tak jak wiele dziewczyn tu pisało - receptą na złodziejstwo w sklepie jest dobra ochrona i monitoring - a że wł sklepu skąpi na takie luksusy woli traktować docelową grupę swoich kleintów jako złodziei. Cóż...

Poza tym czytaj ze zrozumieniem - nie napisałam że boję się o wózek bo to jest żadna strata wobec straty dziecka. Ja się boję zostawić DZIECKO przed sklepem - co mi zasugerowała pani kasjerka!! Wózek phiiii
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

No tak, dla Ciebie wózek oki,bo widzisz sobie w domku a mąż za granicą na niego haruje. Co ty kobiet bredzisz o ochronie, przecież to nie tesco tylko niewielki sklepik gdzie pewnie pracuje garstka ludzi. Jak postawiłabyś tam ochronę ? Moze dwóch panów ze slochawkami w uszach specjalnie dla Ciebie. Ciekawe kto by za to zapłacił- ceny byłyby takie ze pies z kulawa nogą by tam się nie przyblakal jedynie ty ze swoim wozkiem....phii. To napewno nie jest wyjście z sytuacji.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja też polecam ten sklep, robiłam tam zakupy i jestem bardzo zadowolona,
nie kupowałam kaszek ale wózek, wanienkę, łóżeczko, przewijak it. -
zaoszczędziłam parę set złotych w stosunku do Akpolu.
Nie byłam z wózkiem więc nie zwróciłam uwagi czy można się tam z wózkiem
poruszać, ale z dzieckiem na pewno można:) Szczerze mówiąc to trochę
niewygodne jeśli faktycznie jest taki zakaz, ale z drugiej strony jak
ktoś chce to bez problemu sobie poradzi - ja miałam dziecko w nosidełku
i nie było większego problemu. Wolę sie przemęczyć i kupić przewijak
za 39 zł niż iść do sklepu z wózkiem i zapłacić prawie 60.
Pani ekspedientka doradziła mi w wielu tematach a nie tylko wciskała
najdroższe rzeczy bo dostaje za to prowizje - to się mi bardzo ceni, ale
każdy może mieć inne odczucia jeśli wygoda autorki jest dla niej
ważniejsza niż cena to zawsze może iść robić zakupy gdzie indziej.
Ja tam polecam wszystkim ten sklep i pozdrawiam ekspedientki :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

łubu dubu, niech nam zyje prezes naszego klubu, brzmi to jak satyra z misia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

easy easy zdecyduj się czy jesteś easy czy biedroneczką hahaha no chyba że razem z mężem korzystasz z jednego kompa i rodzinnie komentujecie jeden wątek :))

Radzę Aniu zajechać do rodzyneczek z wózkiem - i potem napisać komenta. Czekam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak, żona komentowała sklep, z którego defakto jest zadowolona, mnie bardziej interesuje sedno dyskusji.Zauwaz ze nie staje po stronie właściciela sklepu. Obiektywnie jednak patrząc rację są po obu stronach. Myślę ze dobry temat do dyskusji jednak mało w niej obiektywizmu - patrzysz wyłącznie na swój interes a właściciel sklepu tez chce funkcjonować w tej trudnej rzeczywistosci. Ja tez prowadzę sklep i może patrzę z innej perspektywy, na szczęście jest na tyle mały iz nie ma szans wjechać wózkiem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Easy, mnie nie cieszy fakt że ktoś jest okradany. W Rodzyneczkach robiłam często zakupy (bez dziecka byłam wpuszczana wowww) i byłam całkiem zadowolona i z obsługi i asortymentu.

jeśli facet nie chce wpuszczać klientów do swego sklepu to też w ten sposób robi sobie pod górkę. Bo każda dziewczyna która zostanie wyproszona ze sklepu bo przyjechała z dzieckiem nie wróci tam. I odradzi wizytę swoim koleżankom...

Wolałabym żeby właściciel zainwestował w ochronę, albo wymyślił cokolwiek żeby nie przeganiać klientów, jasne, wtedy mogłabym zrobić zakupy z dzieckiem, a on nie byłby stratny. Nikogo też by nie poniżył swoim regulaminem...Moim zdaniem jest tysiąc sposobów na uniknięcie kradzieży i szanowanie swoich klientów zarazem

Kobiety z wózkami też ludzie i mają swoje uczucia i mi było naprawdę bardzo bardzo przykro...tak po ludzku mówiąc...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15

no cóż powiem że jestem w szoku co tu się wypisuje.... i powiem Państwu że wczoraj zaryzykowałam i pojechała z maluszkiem do tego sklepu, ponieważ bardzo często zamawiałam ze sklepu internetowego i zawsze byłam zadowolona, a w stacjonarnym jeszcze nie miałam okazji być. łatwiej by mi było wziąć córcie w nosidełku, ale specjalnie wyjęłam wózek z bagażnika... i co się okazało??? były dwie przemiłe Panie które chętnie doradzały i nie wciskały na siłę czy tez nie namawiały aby kupić to droższe... ani jedna Pani, ani druga w sposób delikatny ani tez wulgarny nie wspomniały o tym że proszą zostawić wózek przed wejściem. nie zauważyłam też żadnej informacji mówiącej o tym iż wózkiem na sklep nie wjeżdżamy. długo przebierałam w ciuchach po czym podeszła jedna z Pań z pytaniem czy w czymś pomóc??... nie czułam żeby jakoś bardzo mnie obserwowały, czy też wchodziły mi na plecy.... bzdura totalna... ja jestem bardzo zadowolona i na pewno częściej będę tam wpadać...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Piszę w obronie sklepu :) ...niestety w wielu sklepach jest problem, by robić zakupy z dzieckiem w wózku,mało miejsca, niewygodnie. Tak jest też w Rodzyneczkach. Byłam tam kilka razy i na pewno nie zdecydowałabym się na wejście z wózkiem. Jedno jest jednak pewne, zakupy tam robić warto, ceny mają bardzo konkurencyjne. Można zamówić przez internet i na miejscu odebrać towar. Obsługa jest miła i pomocna. Ja zdecydowanie polecam ten sklep! Co do całego incydentu, to przychodzi mi do głowy jedna myśl, każdy ma lepszy lub gorszy dzień..., a po jednym razie nie skreślę sklepu, który jest naprawdę świetny. Najlepiej jechać i się przekonać, a nie pisać po forach.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

LUDZIE ! przecież gołym okiem widać że kobieta chce zrobić antyreklamę
dla sklepu. Ten cały wątek to lipa.

Przede wszystkim NIKT poza autorką postu nie potwierdził tego że nie
można tam wjechać wózkiem, to smutne jaką siłę ma głupia plota -
Dziesiątki wpisów opluwających sklep od ludzi, których w tym sklepie nie
było tylko przeczytało jeden jedyny negatywny wpis na forum.
Nie dziwi Was to - wątek wisi 7 dni jest kilkadziesiąt wpisów i nikt
nie potwierdza wersji Dori_k. To przecież największy sklep w Pruszczu,
gdyby tak było już dawno pojawiłyby się wpisy potwierdzające ten fakt,

Żadna z pozostałych osób komentujących wątek która obsmarowuje sklep
nie była w w tym sklepie tylko ślepo wtóruje DORI_K ( a może to ona
sama) - dziwne bo wszystkie osoby wypowiadające się i będące w tym
sklepie nie potwierdzają tego faktu wręcz przeciwnie wydają się być
zaskoczone teoria Dori.

Dori raz piszesz że nie wpuszczono Cię na salę sklepową a za chwilę
piszesz że nie wpuszczono wózka do sklepu.
Raz piszesz że ekspedientki są oki a za chwile że ta ok ekspedientka
kazała tobie zostawić dziecko przed sklepem - chyba już się ostro
pogubiłaś.

Jak najlepiej zaszkodzić nowemu sklepowi dziecięcemu jak nie napisać że
nie wpuszczają z wózkami -antyreklama docelowa... nie trzeba długo
szukać w internecie by sprawdzić jakie jest nastawienie matek do tego
tematu - BARDZO CWANIE.

Tyle że to sklep z tradycją , istniejący od kilku lat i posiadający
pozytywne opinie od ponad 45 tysięcy klientów na allegro i mało kto
uwierzy w te Twoje wypocinki.

mądrala,
Jak można na podstawie tylko jednej opinii- najpewniej zmyślonej pisać
że rozpowiem to wszystkim koleżankom lub wyzywać kogoś od debili,
przecież takiego posta mógł napisać każdy - chore.

martuchowata, mala 757 ,
jedźcie i sprawdźcie, nie musisz nic kupować - bojkot bo jedna osoba
coś tam napisała - absurd?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 7

Z tego co zrozumiałam to Dori_K przyszła do sklepu raz z dzieckiem w wózku i nie wpuszczono jej. Drugi raz przyjechała sama i ją wpuszczono bo była bez dziecka. Trzeci raz przyjechał jej partner/mąż i też był bez dziecka lecz go wpuszczono. Może to była jednorazowa sytuacja aczkolwiek bardzo przykra dla niej. Dlatego też uważam, że miała prawo wypowiedzieć swoją opinię. Na jej miejscu również zrobiłabym to samo.

Po za tym nie życzę sobie aby ktoś obrażał dzieci! Żyjemy w kraju pseudo-demokratycznym gdzie wszyscy mają do wszystkiego prawo! Ale rodzice z dziećmi w wózku to już żadnych praw nie mają! Nie jest moją winą fakt, że wychodząc z dzieckiem na spacer moje dziecko piszczy bo jest głodne, ma pełną pieluchę czy po prostu się nudzi! W takich sytuacjach chciałabym usiąść i zamówić kawę w kawiarni aby móc spokojnie dziecko nakarmić, zmienić pieluchę jeśli jest taka możliwość czy też wyciągnąć go z wózka i chwilę z nim się pobawić. Nikt oczywiście nie myśli o tym, że matka chce zaspokoić podstawowe potrzeby dziecka bo jak ono płacze to jest niepożądane i ma spier***lać !!! Matki mają siedzieć w domu ze swoim potomstwem i gnić w 4 ścianach!!! Ciekawe jest tylko to, że jak taki anonim czy ktoś jego pokroju ma dzieci to są wielkie roszczenia!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 17

Nie będę tu udowadniać że nie jestem wielbłądem...nie piszę tu tak całkiem anonimowo, tak jak wielcy obrońcy sklepu, posługuję się jednym nickiem zalog. na portalu

Nie mam najmniejszego powodu by bezpodstawnie oczerniać jakiś tam sklep. Antyreklama tak - po incydencie który mnie spotkał opisałam go, mam do tego prawo. Konkurencja - nie, bo pisząc negatywnie nt rodz. nie zachęcałam nikogo by szedł do innego konkretnego sklepu.
I wcale się nie plączę w zeznaniach, wystarczy czytać ze zrozumieniem to co napisałam. Było tak jak Marcelek wywnioskował z moich wpisów.
Być może właściciel zmienił startegię i znów wpuszcza z wózkiem - to nie wyklucza faktu że kilka dni temu miał inne zasady. Być może przemyślał sprawę a być może cyferki mu się przestały zgadzać - kiedy odprawił jedną drugą i 10 klientkę z wózkiem...a może przeczytał wątek, i głupio mu się zrobiło hehh
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 17

Czytam sobie to forum i chyba wiem jaki problem spotkał Dori_k - otóż ma do wózka przyklejoną kartkę "zakaz wjazdu wózkami" - to by wyjaśniało dlaczego przed nią nikt zakazu nie widział i po niej również:) -
A tak na poważnie to jestem ich klientką od 2 lat przez internet i od początku w sklepie stacjonarnym - z racji iż mieszkam niedaleko jestem w rodzyneczkach bardzo często i nigdy nie zauważyłam zakazu wjazdu wózkami - happy1981 słusznie zauważył że Dori raz pisze że nie wpuszczono ją tylko na salę sklepową a innym razem piszę że kazano jest zostawić wózek przed sklepem to trochę daje do myślenia.

Dori jeśli wydaje Ci się że po przez rejestracje na forum jesteś mniej anonimowa niż ktoś bez rejestracji to masz racje - tak ci się tylko wydaje...
Dla jednych forum służy do wyrażania swoich opinii a dla innych przy okazji miejscem do pokazania się z nazbieranymi punktami i nie oznacza to że Twoje wpisy są bardziej wiarygodne...ehhh

I właśnie tak! - Ja też będę broniła tego sklepu bo mają najlepsze ceny w okolicy i asortyment całkiem spory a będąc stałą klientką miałam okazję sprawdzić sklep pod różnym kontem -zwroty,reklamacje itp - i zawsze pełna profeska.

pozdrowionka dla sklepu - ja na pewno wrócę na zakupy:)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Według mojej opinii Dori_K opisała dwie sytuacje, które wydarzyły się w przeciągu 1 wizyty w sklepie.

Po za tym Dori_K nic nie wspominała, że Rodzyneczki mają zły asortyment i nie warto tam kupować. W związku z tym teraz wszystkie mamy z wózkami mają kupować gdzie indziej. Po prostu opisała niemiłą sytuację jaką miała ze sprzedawczynią. Czy coś na temat asortymentu wspominała po za tym, że to jest sklep z asortymentem dla małych dzieci i dlatego tam się wybrała? Jak Dori_K wspomniała : czytanie ze zrozumieniem!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 16

właściciel sklepu skrzyknął pracowników żeby weszli na forum:)
dziwne, że przez kilka dni istnienia wątku, żadnej wypowiedzi w obronie sklepu, a od 2 dni jeden wpis za drugim:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

A oglądaliście wczoraj w Uwadze jak na bezczela złodzieje wynoszą towar ze sklepu - SZOK! a facet wszystko nagrywał i wywieszał foty złodziei na drzwiach, a filmy z udokumentowaną kradzieżą do internetu pchał - to jest pomysł na złodzieja!

A może Dori wywoziła coś wcześniej z tego sklepu (przypadkowo pod kocykiem) - monitoring to zarejestrował i dlatego nie chcieli jej wpuścić - zrobili jej awanturę przy ludziach a ta teraz mści się na forum obrażając go i wyzywając...Ja zawsze jak czytam takie dyskusje to staram się brać wiele wersji pod uwagę a nie jechać w ciemno na kogoś z armaty.
Ot tak teoria - bo faktycznie nikt kto był w tym sklepie nie potwierdza że był tam kiedykolwiek jakiś zakaz a wpisów jest naprawdę dużo.
A ty Marcelek co tak bronisz tej Dori - dałabyś sobie rękę za uciąć za jej uczciwość ?- trochę więcej obiektywizmu.

Każda antyreklama jednego sklepu z branży jest reklamą pozostałych więc Twoje tłumaczenie Dori mnie nie przekonuje.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wcale jej nie bronie! Po prostu mnie też spotkała podobna sytuacja ale nie w sklepie. Poszłam z dzieckiem do restauracji aby nakarmić i przewinąć dziecko. Zamówiłam kawę aby nie było żadnych pretensji, że zajmuję miejsce gdzie restaurator mógłby zarobić na np. piwie czy daniach. I na wstępie właściciel ze skrzywioną miną stwierdził, że mamy szybko pić tą kawę (byłam z mężem) i spierd**lać bo jest piątek i dziś on (właściciel) robi karaoke. Z jednej strony rozumiem, że mój synek płaczem odstraszałby innych klientów, którzy przyszliby aby się odprężyć a nie słuchać płaczu dziecka. Ale dyskryminować mamę z dzieckiem bo chciała nakarmić dziecko? Trochę to chore jak dla mnie... A ta restauracja mieści się w samym centrum Pruszcza Gd. (wystrój w klimatach PRL) i nawet jeśli mamy wolne od dziecka to tam nie idziemy z mężem. A szkoda bo barmanka była w porządku i klimat się nam podobał...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

A tak na marginesie: nie twierdzę, że wszystkie mamy (w szczególności z wózkami) są uczciwe! Po prostu uważam, że nie zachowujcie się jak wściekłe psy, które chcą zagryźć królika. Są takie sytuacje gdzie matka jest uczciwa i stara się żyć tak aby nie przeszkadzać innym w trakcie kiedy idzie z dzieckiem w wózku na spacer a tu nagle takie COŚ. Młode matki są dyskryminowane w każdym aspekcie życiowym! W pracy matek nie chcą bo jak dziecko zachoruje to matka przeważnie jako pierwsza rwie się do chorego dziecka bo je kocha itp. Nie wszystkich matek stać na prywatne przedszkole czy żłobek (na prywatne nikogo normalnego nie stać chyba, że trafiliście na bogatego męża aby ufundował nianię). Większość matek zmuszone jest do siedzenia w domu bo (jak w moim przypadku) są wypraszane z restauracji czy kawiarenek. I mimo kultury osobistej i starania się ogarnąć swoje dziecko pod każdym względem są uznawane jak człowiek gorszego gatunku. Najgorsze jest w tym wszystkim to, że niektóre z Was jako mamy powinnyście same dobrze wiedzieć jak to jest! A nie atakować inną mamę z racji tego, że natrafiła na niemiłą ekspedientkę. I tu się zastanawiam : jak Wy byście się zachowały gdybyście poszły do jakiegoś sklepu gdzie większość klientek ma dobrą opinię a tu się trafi jakiś babsztyl, który potraktuje Was jak ścierwo!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

niestety nie mam czasu czytać powyższych postów ale opiszę swoją wizytę w sklepie.
około miesiąc po porodzie złożyłam zam przez int w w/w sklepie zrobiłam duże zamówienie i kupiłam m. innymi pieluchy duża paczkę rozmiar chyba 1. Mąż pojechał odebrać zamówienie. W domu patrze a pieluchy były w opakowaniu zastępczym, otwieram paczkę a w środku pieluchy ale nie ten rozmiar co zamawiałam tylko mniejsze. Na opakowaniu była tylko naklejona karteczka ale nie było napisanego rozmiar tylko przedział wagowy na jakie dziecko. Pojechałam wymienić i okazało się, że szef nie wyraża zgody na reklamację bo otworzyłam opakowanie. Niestety inaczej nie mogłam sprawdzic rozmiaru :/ Podsumowując: kobieta która tam pracuję bardzo miła i tłumaczyła szefowi przez tel ze na opak zast. brak inf o rozmiarze no ale niestety szef nie wyraził zgody na reklamację.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Marcelek... Przykro mi, nie trafiają do mnie Twoje argumenty. Nigdzie, dosłownie nigdzie nie ma miejsc gdzie nie musiałabym znosić mamuś i ich dzieci. Nawet będąc w domu nie mogę otworzyć balkonu, bo pod blokiem drą się dzieciaki/ich mamusie. W tramwaju - dzieci z butami na siedzeniu radośnie drą pyszczki skutecznie uniemożliwiając poczytanie książki, pomyślenie spokojnie. Restauracja? Romantyczna atmosfera - nic z tego, rozmowę z mężem przerywa mi wrzask dziecka. Idę do sklepu, nie da się przejechać, bo dzieciaki robią wszystko, żeby je potrąciła wózkiem i została mianowana psychopatką.

Wy macie dzieci, my je musimy znosić. Nie ma możliwości ucieczki. Nawet w domu nie ma spokoju. Proszę więc, nie mów o dyskryminacji, bo najwyraźniej nic o niej nie wiesz.

To, czy ktoś ma dzieci, czy nie to jego wybór. Jednak to, że normą jest narzucanie innym znoszenie ich jest nie fair.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

~T.

sama tez kiedys byłas takim dzieckiem, takie odwieczne prawo dziejów ,chyba , ze się mylę i od razu byłas poukładaną, powsciągliwą dorosłą:P

T. Nie mówi mi czy wiem co to jest dyskryminacja bo doskonale o tym wiem. I to aż za dobrze!
Przykro mi, że zdarzyło Ci się, że jakieś dziecko piszczy Ci nad uchem kiedy to czytałaś książkę czy chciałaś spędzić czas z mężem przy kolacji w restauracji. W tej sytuacji są dwie możliwości : albo mama nie wychowała zbyt dobrze swojego dziecka (co czasami się zdarza i za to osobiście nie odpowiadam bo swojego brzdąca staram się wychować najlepiej jak potrafię bez piszczenia) albo po prostu dziecko jest głodne lub ma pełną pieluchę. Jestem pewna, że jak Ty jesteś głodna czy chcesz do toalety to chcesz jak najszybciej zaspokoić swoją potrzebę. Dziecko zazwyczaj nie jest w stanie zaspokoić swoich potrzeb samych a pisk to jedyny sposób komunikacji z otoczeniem. W każdym razie do momentu kiedy nie nauczy się mówić.

Po za tym mamy czy ogólnie rodzice chcą również wyjść na kolację czy też gdzieś wyjść z domu. Zazwyczaj młodzi rodzice chodzą na spacery z dzieckiem aczkolwiek czasem chcą wyjść z domu np. do restauracji czy kina. Nie zawsze rodziców stać na nianię czy też poprosić dziadków do pomocy. To co? Rodzice mają zamknąć się w domu i wychowywać swoją pociechę tylko i wyłącznie dlatego bo jakaś paniusia "ą i ę" chce mieć ciszę w tramwaju? To piszczące dziecko Ci przeszkadza a pijane nastolatki wrzeszczące na cały regulator wiązanki to Ci jak najbardziej pasują?

A nie pomyślałaś, że po prostu wiezie taka mama dziecko do lekarza na szczepienie? Czy jak jesteś chora to siedzisz zamknięta w domu i nie idziesz do lekarza?

Co do pisków zza okna... Nie sądzę, że Ty jako małe dziecko siedziałaś cicho w piaskownicy i grzecznie bawiłaś się lepiąc babki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To, że ktoś chce mieć dziecko jest tylko i wyłącznie jego wyborem. Tym samym, dopóki dziecko nie dorośnie, jest za nie odpowiedzialny. Dzieci z natury są uciążliwe i obowiązkiem rodziców jest starać się, aby ich uciążliwość nie zatruwała świata innym.

Nic mnie nie obchodzi, że rodzicom nudzi się w domu. Oni mieli zachciankę, żeby sprawić sobie małego wyjca, a cały świat ma znosić tego skutki? O nie. Moje zachcianki nie usprawiedliwiają tego, że nie pozwalam innym na skupienie (nawet we własnym domu).

Dzieci to dzieci. Nic nie są winne, ale rodzice, którzy wyobrażają sobie, że posiadanie dziecka sprawia, że wolno im więcej niż innym są nie w porządku.

Chodzi mi tylko o to - Twoje dziecko - Twój problem. Inni nie muszą go znosić, nie muszą go tolerować, a narzucanie tego innym to najwyraźniej jakiś przerost ego rodziców.

Poniekąd masz rację. Inni nie muszą znosić dzieci. Ale uważam, że jest różnica między rodzicem, który nie reaguje na złe zachowanie swojego dziecka (np. dziecko kogoś kopnie czy szarpie kogoś) a rodzicem, który próbuje uspokoić swoją pociechę aby nie przeszkadzało innym. Ja należę do tej drugiej grupy. Mam rocznego chłopca i wiadomo, że taki berbeć nie rozumie, że ma być grzeczny. Dlatego też idąc np. do kawiarni to staram się go uspokoić aby nie przeszkadzał innym klientom. W takim momencie oczekuje trochę wyrozumiałości od innych klientów bo staram się aby dziecko innym nie przeszkadzało. Rozumiem, że po ciężkim dniu pracy człowiek chce odpocząć i nie chce słuchać pisków.

I wcale nie uważam, że mi się należy to czy tamto. Przez cały tydzień siedzę w domu z dzieckiem. Nie chodzę do kina czy do kawiarni codziennie. Praktycznie w ogóle. O kosmetyczce czy o dyskotece czy pubie mogę zapomnieć. Uważam się za odpowiedzialną mamę i jak gdzieś wychodzę z dzieckiem to mam świadomość tego, że komuś to może przeszkadzać. Dlatego karmię dziecko przed wyjściem i przebieram go. Biorę sok i mleko oraz pieluchy do przebrania i korzystam z tego aby dziecko było czyste i najedzone i aby innym nie przeszkadzało. W dodatku bawię się z nim aby nie piszczało i aby nikt nie podszedł do mnie i nie wyprosił z np. kawiarni.

Nie pcham się w tramwaju czy w autobusie. Nie obrażam ludzi tylko grzecznie proszę aby mi ustąpili miejsca przeznaczonego dla wózków i osób niepełnosprawnych (przecież po to one są). Ale tylko wówczas kiedy osoby mają możliwość przebywania w innej części autobusu/tramwaju. Jak dziecko piszczy w komunikacji to zagaduje, bawię się z nim czy bujam wózkiem aby nikt nie czuł dyskomfortu. Chodząc po sklepie nie kradnę. W wózku mam pod siedziskiem dziecka niby półkę. Tam kładę produkty, które później wykładam na taśmę. Nigdy nie miałam z tego tytułu nie przyjemności. Jestem młodą mamą i wiem, że nie wszyscy lubią małe dzieci i ich zachowanie. Ale staram się tak funkcjonować aby dać żyć innym i tego samego oczekuje.

Jeśli te argumenty drogi/a T. nie przekonały Cię to życzę Ci miłego życia BEZ dzieci. Być może zrozumiesz to na starość kiedy nikt Ci nie poda szklanki z wodą czy herbatą. Czego Ci osobiście nie życzę bo wredna nie jestem.

Ale Wy macie nawalone w tych łbach - a zwłaszcza autorka wątku...

Po pierwsze trzeba być deb...em by zakaz wjeżdżania wózkami do sklepu odczytywać, że każda kobieta z wózkiem to złodziej i dla średnio inteligentnej osoby nie trzeba tego tłumaczyć. Jeśli chodzi o czytanie ze zrozumieniem to należałoby zauważyć również że sklep nie ma nic do dzieci tylko do wózków a to różnica.
Po drugie można się z kimś nie zgadzać, wyrażać opinie itp. po to są fora, tyle że można to robić jak człowiek - np. marcelek84 lub emenems a nie jak bydło - autorka wątku i niektóre wpisy po niej które są obraźliwe ( czyli pewnie też autorka choć bydła na forach nie brakuje).

Sądząc po wpisach Dori i tłumacząc na język normalny (z ubarwionego) najpewniej było tak: wjechała wózkiem do sklepu, ekspedientka może miała zalecenie od szefa by nie wpuszczać z wózkami więc poprosiła by zostawić wózek w sklepie jednak poza salą sklepową. Dori mogła wziąć nosidełko z dzieckiem i wejść na salę sklepową, ale wielka Pani wolała się wykłócać z Bogu ducha winną ekspedientką. Mimo pyskówki nie została wpuszczona, a zgwałcone ego kazało dzwonić do właściciela ( co za pomysł) - każda normalna osoba po prostu by wyszła- ale nieeee Dori, przecież to ona jest Panią w tym sklepie - więc dzwoni do właściciela - skoro padły jakieś liczby to oznacza, że próbował jej coś tam tłumaczyć - to był jego błąd bo z wariatkami się nie dyskutuje. Inne Panie piszą, że wjeżdżały z wózkami - bo pewnie potrafiły rozmawiać z ekspedientką.

Gdyby Dori na matematyce nauczyła się wszystkich podstawowych działań, a nie tylko dodawania to może wiedziałaby co to kalkulacja . Właściciel kalkuluje bo właśnie nie jest idiotą jak wyzwała go Dori, wie że na utrzymanie sklepu składa się więcej czynników niż tylko wygoda takiej paniusi, poza tym to on zna te cyferki nie ty Dori. Sklep musi być dla wszystkich, tych zamożnych jak dori (wózek phii - maxi cosi jak podkreśliła) i dla tych mniej zamożnych, których jest zdecydowanie więcej, no i musi być również rentowny dla właściciela. Właściciel na pewno wie, że nie wpuszczanie uczciwych klientek z wózkami jest nie fair i nie jest szczęśliwy z tego powodu, ale ma przykre doświadczenia z tymi mniej uczciwymi i zna statystyki odnośnie kradzieży. Chodzenie za każdą taką mamą czy szperanie przy kasie pod kocykiem było by również żenadą - może nawet większą - więc kalkuluje i wybiera mniejsze zło. Pewnie straci parę klientek, ale znaczna większość będzie zadowolona bo kupi dobry i tani towar a z wózkiem jakoś się zorganizuje. To co niemożliwe dla dori - czyli robienie zakupów z nosidełkiem dla innych jest zupełnie realne i nie stanowi większego problemu - podobnie jak z kalkulacjami.
Nawet te osoby, które na początku się zbulwersują najpewniej wkrótce docenią zalety sklepu i intencje właściciela.

Ja też mam dzieci, które bardzo kocham i sam nie raz spotkałem się z różnymi niedogodnościami z tytułu wózka, ale korona mi z głowy nie spadła i zarówno ja jak i żona poradziliśmy sobie - widać nie wszyscy są tak zaradni. Nikt nie robi tych niedogodności na złość rodzicom jak co niektórzy próbują tu udowadniać i nie można wszystkich wrzucać do jednego worka.

Dori - jakże pechowego dnia, wraca do domu, ale jej ego jeszcze nie zostało zaspokojone, do tego wkur....a bo wydała na zakupy o parę stówek więcej niż zapłaciłaby w rodzyneczkach - więc co robi - zakłada ten wątek - i tu dopiero robi z siebie JELENIA.
Chce zrobić antyreklamę dla sklepu tyle, że to reklama - jeszcze stara się by wątek trafił na pierwszą stronę - kurna większość musi kupę kasy zapłacić za taką reklamę. Wątek informuje setki ludzi, że jest sklep dziecięcy w Pruszczu Gdańskim o nazwie rodzyneczki - ponoć bardzo dobrze zaopatrzony i tani jak twierdzą inni forumowicze - zresztą potwierdza to oferta na allegro.
Większość społeczeństwa jest normalna więc odwiedzi sklep mimo tej niedogodności z wózkami. Myślisz że jak napiszesz żeby sklep bojkotować to tak będzie - naiwniara- bojkot i owszem na forum bo to najłatwiej - a później tup tup do sklepu - bo jak -kasjan- ładnie napisał nie łatwo zdobyć się na bojkot gdy jest znacznie taniej, bynajmniej nie z tak błahej przyczyny. A takie paniusie jak Ty Dori to chyba powinny zaopatrywać się na galeriach, tam "wejdą Ci w d..pę bez wazeliny" (najwyraźniej to lubisz) byś zostawiła więcej kasy niż trzeba, choć z wózkami tez często nie wpuszczają -

Więc jeśli ktoś Cię upokorzył Dori to właśnie Ty sama.
Jak Ty się pocisz nad kolejnym postem, szef rodzyneczek najpewniej popija lepszą whisky niż za zwyczaj bo ostatni tydzień był dobry - dostał gratisową reklamę na trójmieście.

Na zdrowie !
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 12

zenujace są te "anonimowe" wpisy szanownego oburzonego prezia tego sklepu, srednio inteligentne dziecko zaczaiłoby podobienstwo postów pelne arogancji, buractwa i pospolitego chamstwa wobec autorki watku i jej dezaprobaty dla praktyk zastosowanych wobec niej

facet by sie nie osmieszal i oficjalnie napisal swoj punkt widzenia na sprawe podpisujac sie , bylby bardziej wiarygodny

robiłam u nich zakupy na all, ale po lekturze całego wątku nie zamierzam robic tego kolejny raz, do sklepu stacjonarnego tez nie wybiore się, nie bede dokładała swoich złotowek komus kto ma takie podejscie do ludzi z których zyje, traktuje ich jak bandę idiotów i złodziei, na szczescie jest wolny rynek, spora konkurencja na rynku
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15

Zenujacy wlasciciel sklepu i jego wypowiedzi.
Pewnie wchodzil na rozne komputery, by minusowac wypowiedzi.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12

Hm, Dori, to w końcu skąd Cię wyprosili, bo się pogubiłam, tyle wersji wpisałaś ;) i te wszystkie lojalne mamusie-koleżanki, co to już właściciela i kasjerkę linczują, choć nawet nie pofatygowały się do sklepu, żeby sprawdzić, czy faktycznie jest tak, jak piszesz... Wy to się chyba nudzicie i na forum tylko siedzicie, ale żadna swoich szanownych czterech liter nie ruszy, tylko kamieniami rzuca...
Jestem klientką rodzyneczek już od jakiegoś czasu. Zamawiam przez internet, a od czasu jak sklep otworzyli, to i do sklepu jeżdżę, i niejednokrotnie wózkiem wjeżdzałam, albo fotelik na koszyku stawiałam i korona mi z głowy nie spadła... bogaty asortyment, super ceny i bardzo fajna obsługa i to mnie trzyma, że tam wracam... A Wasze gadki o lepszej ochronie... z tego co widzialam, monitoring jest, a ochrona, no ludzie, to chyba lekka przesada, właściciel ma zatrudnić ochronę, żeby szanowna Dori itp. damulki z wózeczkiem mogły paradować po sklepie, a potem kolejną negatywną opinię wystawić, że ochroniarz je obserwował!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8

Hej,

u rodzyneczki kupuje od 3 lat, pierw zamawiałam przez internet a teraz chodzę stacjonarnie bo przeprowadziłam sie i mieszkam po sąsiedzku ze sklepem. Na pierwsze zakupy w sklepie wybrałam się z córką w wózku i Panie namawiały mnie aby wjechać z wózkiem ale że nienawidzę robić tak zakupów to zostawiłam wózek przy wejściu i córkę wzięłam na ręce. Ze względu na to iż córka waży 13kg długo nie wytrzymałam :) musiałam ją puścić wolno wciąż uważając aby nic nie ściągała z półek :D więc nie mogłam sobie na spokojnie pooglądać i wkroczyła jedna z Pań i zaproponowała że zajmie się moją córką na czas robienia zakupów, dość niechętnie przytaknęłam z dziwnym spojrzeniem bo moja córunia okrutnie się wstydzi i często jak ktoś w autobusie ją zagaduje to wpada w histerie, a tu miłe zaskoczenie bo Panią ze sklepu potraktowała jak Ciocie, Pani ekspedientka nawet nosiła ją na rękach :) zawsze wszystko było ok z zamówieniem oraz z obsługą. Osobiście polecam i na pewno jeszcze skorzystam z oferty sklepu.

A co do Rossmana to rzeczywiście ochroniarz zawsze jest tuż za mną, krok w krok, od razu człowiek czuje się jak złodziej hehe
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Myślisz .ze wszedzie możesz wchodzić mamusiu???.Jesteś świętą krową???
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ludzie o co Wy sie klocicie.Jest sklep wlasciciel ma swoje wymogi i trzeba to uszanowac i tyle Wy rowniez macie swoje zasady ktorych z ronych wzgledow sie trzymacie badzmy troche bardziej tolerancyjni.Niemacie innych wlasnych problemow ze robicie szum na forum???Ja juz dlugo kupuje w rodzyneczkach i tez czasem mam jakies zarzuty ale nie sa to powody do szerzenia buntu na forum!!!!!Chyba naprawde nie macie co robic!!!!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

Co za absurd:) można by to dać do lokalnej prasy, bo to jest dyskryminacja i tak być nie może!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13

druga sytuacja..Pracowałam w sklepie z ubraniami (sieciówka) Był ochroniarz i została mu przekazana informacja że ludzi z wózkami nie ma wpuszczac bądz prosić o pozostawienie wózka przed sklepem.( oczywiście ochroniarz nie zrozumiał, bo chodziło o wózki marketowe, z cerfura) i wypraszał wszstkie Panie z wózkami... oraz Panie z nosidełkiem w wózku sklepowym....O_o i gdzie jest mózg ?! ehhhh ręce opadają.....

Re: postawa żenująca, ale matki są same sobie winne

Jeżeli Matka wchodzi do sklepu i kładzie zakupy do/ na lub gdzieś wewnątrz wózka lub pod wózek, to osoby odpowiedzialne za porządek się denerwują. sam pracowałem w ochronie i za każdym razem gdy ktoś przeglądał taśmy to czepiali się że nie łazimy za matkami z wózkiem. Kobiety kładźcie zakupy to koszyka małego, wszystkim będzie prościej. Co do samego sklepu nie znam go ale zachowanie pracowników powinno trochę dostosować się do klientów. Nie można zakładać że każdy jest złodziejem.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wszedzie sa takie kosztyki a jak mam jedna reka prowadzic wozek a druga targac koszyk na kolkach czy jeszcze gorzej wozek sklepowy to dziekuje. wole polozyc produkty na wozku
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Właśnie dziś wybierałam się z stnkiem i mężem na zakupy do tego sklepy, ale po Waszych doświadczeniach rezygnuję, dzieki, bo jakbym zmarnowala paliw9 i z gdanska tam pojechala i by mnie ktoś tak potraktował, albo wyprosił ze sklepu dzieciecego dlatego ze mam dziecko, to by mnie szlag trafił... :-) a tak to zajade do akpolu, albo smyka i już
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Maras, masz rację i ja zawsze jak takie male koszyki są to z nich korzystam, ale są sklepy gdzie ich zwyczajnie nie ma i albo jak wielbłąd chodzę z zakupami w ręku, albo muszę właśnie wlozyc to do kosza pod wozkiem... no nie ma sily, zeby inaczej dac rade, bo fizyczna niemozliwoscia jest obsluzyc dwa wozki i dziecko w jednym :-)

a mowienie, ze matki sa same sobie winne, bo kradna, jest niesprawiedliwym uogólnieniem

Nie wiem o co taka wielka afera...? Może konkurencja próbuje dołek podkopać? Zakupy w rodzyneczkach / babypolu robię od dawna - przy starszej córeczce zamawiałam przez neta, przy młodszej mam już ten komfort, że jadę na zakupy bo sklep otworzyli (choć czasami jak nie mam czasu podjechać, to też przez neta zamawiam). Za każdym razem jestem baaardzo zdowolona. Ceny super (w wielu przypadkach lepsze niż w Akpolu), świetna obsługa, jak zamówiłam coś przez neta i wyayłka miała się opóźnić, lub czegoś zabrakło, zawsze dzwonili - nigdy nie wysyłali losowo. Teraz w sklepie też super - dziewczyny doradzą, ale nie są nahalne i za plecami nie łażą. Jak dla mnie wszystko super. NIe wiem skąd te negatywne opinie, a już, jak dla mnie przegięcie totalne wystawiać jakiekolwiek opinie, jeśli ktoś nie zna sklepu, nigdy tam nie był i nie zamawiał. Może tak kobietki same byście się przekonały, zamim kogoś kamieniami obrzucicie? A może Doris za coś się mści? Albo jezt z konkurencji i chce opinię zepsuć?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

a właśnie miałam kupić śpioszki u nich na allegro, skoro tak postępują to wolę zapłacić nieco więcej ale takich zachowań popierać nie będę.
gdyby chociaż część matek mnie poparła to facet by się na rynku długo nie utrzymał
pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

~mamaantosia - Nie przekłamuj faktów - nie po "Waszych doświadczeniach" tylko po doświadczeniu jednej jedynej osoby - jakiejś dori, bo reszta, podobnie jak Ty, tylko ślepo wtóruje i pisze że nie pojedzie do sklepu - Ci co byli jakoś mają inne zdanie. Chyba warto się zastanowić nie uważasz? Z doświadczenia wiem że do Babypolu bez problemu wjeżdża się z wózkiem i jak inni którzy tam byli potwierdzam że ceny zdecydowanie niższe niż w Akpolu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0