Uber i Taxi. Warty Pac pałaca

Opinie do artykułu: Uber i Taxi. Warty Pac pałaca.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

W miniony weekend podczas Opene'ra za podróż z centrum Gdyni do Oksywia trzeba było zapłacić w aplikacji Uber nawet 120 zł. Zwykłą taryfą przejazd ten kosztował 50 zł. Użytkownicy narzekali na tak duży wzrost opłat. Uber tłumaczy, że wysokie stawki były spowodowane dużym zainteresowaniem na przewozy.

W ostatnich dniach parokrotnie informowaliśmy o kontrowersjach związanych z funkcjonwaniem taksówek w Trójmieście: o drakońskich cenach za przejazd taksówką niezrzeszoną w Gdańsku, a ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

,,,

....czy nawet Skok

Złotowy są na kartach podatkowych i płacą podatek ryczałtowy ja jako kierowca Ubera mam działalność gospodarczą normalną jestem vatowcem i płacę 19% podatku dochodowego
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oplaty

ZUS-placa zdrowotne. Podatki-ryczalt ok. 270 zl. ALLLLLLe opłaty!!!!!Płacąc zdrowotne-wchodzi w to ryczałt,wiec praktycznie nic nie płacą.Gdzie te pieniadze na babcie i dziadka?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

taksówka w sylwestra też jest droższa niż normalnie

nawet jeśli ten wypada w zwykły dzień. Jakimś dziwnym trafem trzeba zapłacić dwa razy więcej i do tego zamówienie graniczy z cudem. Rano mówią,że nie ma opcji zamówienia/zarezerwowania na wybraną godzinę a o 17 okazuje się,że wszystko zarezerwowane...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

...

Pewnie ,dac zarobic sasiadowi- 30 zl. za kilometr....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

przy takim podejściu do klientów to waszą przyszłość ZŁOTÓWY też widzę słabo - obyście wyginęli albo zmienili sposób egzystencji

darmozjady i lenie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

GAP

Tylko dlaczego nie napisales,ze Uber placi wszystkie "kary",a te po 10 tys. sa wyssane z palca?Nie ma takich kar,a Sady umarzaja sprawe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Po prostu z UBERA też trzeba korzystać z głową. Staram się wybierać ten rodzaj przejazdów, ale jeśli nie ma w okolicy żadnego "uberowca" albo trzeba czekać >10 minut to jednak wybieram taxi.
Dwa razy zdarzyło mi się również, że UBER miał wyższą cenę od taksówki. Choćby dzisiaj - nie wiem czemu, ale przed 9 rano był "zwiększony popyt" i UBER podał cenę w przedziale 28-35. Jeżdżę dość często tą trasą i wiedziałem, że to cena za wysoka i zamówiłem taxi. Koszt przejazdu 21 zł (i to wcale nie najtańszą korporacją).
Ale takie sytuacje to naprawdę rzadkość, w 90% przypadkach UBER będzie tańszy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie popieram szarej strefy

Tyle w temacie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

I foch, ze placisz karta i odpada "a moze byc bez koncowki?".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdzierstwo

trzeba dodac,ze taksometry mieli powyłączane

Jest wolny rynek. Nie myl monopolu (czego wrecz oczekuja taksiarze) od jakosci, postepu etc. To klient decyduje czym chce jechac i za ile, jak zamowic rtc a taksiarze tego faktu nie rozumieja. To oni maja problem. Klient ma wybor i swiadpmie decyduje sie na takse lub ubera.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

kombinacja

Jeżdżę na podstawie aplikacji UBER i oglądając ten przedstawiony dokument przejazdu widzę że autor tego felietonu dał się wciągnąć w malinę .Bez sprawdzenia pisze bzdury - kumpel jakiegoś taxi przekręt Z okolic Świętego pitra na Zieloną to koszt około 15 zł , to stąd tam przeszło 34 zł.podstawy
Ktoś ładnie spreparował a redaktorek ma chyba darmowe przejazdy TAXI .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zyski płyną do Polaków, każdy kierowca musi posiadać działalność gospodarcza, samo zatrudnienie ZUS i ubezpieczenia. Super, taxi tego nie robi bo najwiecej jest ubeckich emerytów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Amber???

Mi raczej kojarzy sie ze SKOKAMI!!!

Banda oszustów inaciagaczy preferowanych przez RP

Złodzieje lewusy nie legalnie ą gdzie nasz Rząd Panie Kaczyński ty siedzisz i nie grzmiał biją maruda i okradają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Komunikacja miejska to własność miasta czyli mieszkańców, a UBER to prywatna firma. Czuć różnicę?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0