Uber i Taxi. Warty Pac pałaca

Opinie do artykułu: Uber i Taxi. Warty Pac pałaca.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

W miniony weekend podczas Opene'ra za podróż z centrum Gdyni do Oksywia trzeba było zapłacić w aplikacji Uber nawet 120 zł. Zwykłą taryfą przejazd ten kosztował 50 zł. Użytkownicy narzekali na tak duży wzrost opłat. Uber tłumaczy, że wysokie stawki były spowodowane dużym zainteresowaniem na przewozy.

W ostatnich dniach parokrotnie informowaliśmy o kontrowersjach związanych z funkcjonwaniem taksówek w Trójmieście: o drakońskich cenach za przejazd taksówką niezrzeszoną w Gdańsku, a ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To taksówki tylko do centrum wożą?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jaka kasa?

8% ryczałt od przychodu (który i tak niecały wykazują)?
Czy karta podatkowa 250zł/ miesiąc?
Uberowcy jako normalnie przedsiębiorcy płacą 19% od dochodu.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 16

Ja tak samo wolę Uber

Trojmiasto.pl jeszcze nie wie jak działa Uber?
- małe zainteresowanie przejazdami, dużo wolnych pojazdów w okolicy, MAŁE STAWKI
- duże zainteresowanie przejazdami, mało wolnych pojazdów, DUŻE STAWKI

Według mnie to jest uczciwe, zwłaszcza że aplikacja informuje o cenie PRZED przejazdem, a nie po wykonaniu przejazdu jak w taxi.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 9

I to nic....

Że kierowca UBERA przewiezie cię jak worek ziemniakow, ściągając się w czasie jazdy z pasażerem z innymi kierowcami. Nigdy nie zamówię mytaxi lub UBERA.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 24

takie same tłumaczenie jak tych złodziei z obsession

"trzeba było nie wchodzić do środka to by ci nie dosypali trucizny do drinka i nie okradli" Matka wie że ćpiesz chłopie ?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

..... Trochę przypomina mi się OLT express i Amber Gold... tanie latanie itd...

W tym przypadku kierowcy padną z głodu jeżdżąc za takie stawki....chyba że damy hindusa za kierownicę i miskę ryżu. ....to się jakoś kalkuluje a firmę nazwę ŻUBER będzie taka Polska..... a ja będę miał wyrobników i będę INNOWACYJNY.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

dawno nie słyszałem

czegoś tak bardzo januszowego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kogo...?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

przynajmniej wiesz ile zapłacisz

u fryzjera z korporacji dowiadujesz się dopiero o drakońskiej cenie po strzyżeniu, jeśli zapomnisz zerknąć w mini cennik za szybą
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Zmiana cen to efekt automatycznego procesu pozwalającego na zachowanie równowagi pomiędzy popytem a podażą, poprzez podnoszenie opłaty za przejazd po to, by zachęcić partnerów do logowania się na platformie Uber".

LOL

A co to za bełkot??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

miejscowi nie wsiądą do taksy bo wiedzą że to złodzieje i ogólnie wstyd jechać taksą

ale turysta nie jest tego nauczony i za kurs zostanie ogołocony jak w obsession
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie,do pomyslenia zeby taki uber funkcjonowal

A wy pomyscie ze,taksiarz musi do 10 kazdego miesiaca zaplacic 1200zl zusu i to na renty i emerytury waszych dziadkow plus wszystkie inne oplaty i eksplatacja co jest kosmosem.Uber wykonczy zlotowy ale to nie bedzie nic dobrego
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11

8 zl

Mnie wogole nie wypłacili .Ci pośrednicy to złodzieje dlatego jeżdżę dla siebie .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale że co? Sugerujesz, że na tym smiechu wartym spędzie bydła bywają majętne osoby? Hahahaha, wolne żarty. Ja bym określił, że tam chodzą nędzarze, którzy cały rok ciułają, żeby ktoś pomyślał, że oni są majętni. Żadna znana mi osoba z kasą (wliczając w to mnie) nie bywa na openerze. A 300zł wydaję na obiad w knajpie kilka razy w miesiącu, a nie raz na rok. Narzekanie na ceny taksówek tylko potwierdza to o czym właśnie napisałem, że tam raczej bywają dzieci-kwiaty bez grosza przy d...pie. Ludzie z kasą w czasie tego openera są na wakacjach za kilkanaście tysiaków, ale dalej nakręcajcie się, że jak ktoś poszedł na koncert za 300zł to jest mega bogaczem, hahaha.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

taryfa ma cennik

ale ma też kierowcę. A duża cześć z nich jak tylko wyczuje okazję to Ci zrobi wycieczkę krajoznawczą. Oczywiście,ze możesz wejść na google maps i sprawdzić trasę, a potem wejść na stronę urzędu miasta i zobaczyć ile zapłacisz a potem jeszcze szukać taksówkarza, który Cię za ta kwotę zawiezie, tylko ,że w aplikacji ubera masz to wszystko w jednym miejscu. Ot wygoda.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uber a głupiemu radość . Ale jeździjcie , jeździjcie ceny Wam wyliczą w San Francisco . Zobaczycie jakie będą ceny jak uber zniszczy konkurencje wtedy przelicznik będzie wyliczany w kosmosie nie w San Francisco .Polak to dureń , sasiad sąsiada wykorzysta a obcemu da zarobić .
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Trzeba czyrac reglamin

No i co w tym dziwnego ? Taka jest formuła Ubera .Każdy o tym wie że czym mniej kierowców to przelicznik wzrasta automatycznie i wszystko widać na ekranie jak byk . Czy fakt że na codzień klient płaci grosze nie boli ?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4