Uber i Taxi. Warty Pac pałaca

Opinie do artykułu: Uber i Taxi. Warty Pac pałaca.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

W miniony weekend podczas Opene'ra za podróż z centrum Gdyni do Oksywia trzeba było zapłacić w aplikacji Uber nawet 120 zł. Zwykłą taryfą przejazd ten kosztował 50 zł. Użytkownicy narzekali na tak duży wzrost opłat. Uber tłumaczy, że wysokie stawki były spowodowane dużym zainteresowaniem na przewozy.

W ostatnich dniach parokrotnie informowaliśmy o kontrowersjach związanych z funkcjonwaniem taksówek w Trójmieście: o drakońskich cenach za przejazd taksówką niezrzeszoną w Gdańsku, a ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie dalej jak w zeszłym miesiącu oszukał mnie taksiasz pod dworcem

za odcinek ok. 4 km skasował 55 zł, po kilku godzinach za podobną odległość w podobnych okolicach z innym taksiarzem trzeba było zapłacić 16 zł. Jeden i drugi kurs w taryfie nocnej, więc gdzie ta uczciwość? :( Dodam, iż już 3 raz pod dworcem mnie wydymali, już nigdy nie wezmę kursu w takim miejscu.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gorzej, jak się okaże, że pani przez telefon Ci powie, taxi za 30zł i tańszej nie znajdziesz. I nagle wszyscy obudzą się z ręką w nocniku, bo NIKT nie będzie już jeździł za 2zł z km.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mhm

Może w dzień jak są korki.
Teraz podaj swoje ceny w nocy, w niedzielę, albo jak wyjeżdżasz na delegację za granicę z Osowy do Karwin.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uber to nie autobus z doplatami z budzetu miasta
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ona poprostu jechała i się skundlila a ty uwierzyles
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

nikt nie płaci

po moich przygodach z taksówkami złotówy maja u mnie zapewniony dożywotni abonament wyrażania negatywnych opinii
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja mam Mercedesa S212 CDI 220 pali 5.2 ltr na trasie i około 8 litrów w mieście.
Za paliwo za kilometr wydaję (przy dzisiejszych cenach ON) 33 grosze za km.
Oczywiście do tego amortyzacja samochodu kosztujaca mniej więcej drugi raz tyle... czyli koszt przejazdu to około 70 gr za kilometr.
Cała reszta to zysk (zarobek za poświęcony czas).
Jeśli będziesz jeździć za 1 zł/km to już niczego nie stracisz.
Za 2zł/km już zarobisz.
A za 3zł i więcej za każdy kilometr zwyczajnie nieźle zarabiasz!.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wsiadasz do autobusu rano i kierownik mówi, że za dużo osób, i bilet kosztuje 20zł, a nie 3zł. Zawsze możesz iść z buta...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

:)

A to dobre :)
Jestem pewny, że kierowca po tygodniu zrezygnuje jak policzy ile zarobił. .....a przepraszam, chyba że jechał wózkiem elektrycznym lub jest filantropem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Haha

I dobrze to kara dla tych co mysla ze uberem najtaniej kasujcie ich za przejazdy ile wlezie ,Polacy co kazda złotówkę gryza ,mysla ze jada prawie za darmo a tu ich w chu....robia haha
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Coś jak byś powiedział

o angielskim ziomku awesome moron
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uber to zlodzieje

Jeździcie uberem i dajecie zarabiać cwaniakom którzy płaca 10 zł na godzinę kierowcom
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 9

Aplikacja my taxi jest bardzo podobna a nie wiem czy nie lepsza niż uberowa a mają stawki zawsze takie same. Baaa tam nawet można wybrać zakres od 1.60-2.40 za km.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jadę taxi po buspasie i śmieję się z pasażerów ubera, którzy stoją w korku. ;)) Ale mają zaoszczędzone 2zł, więc się cieszą...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 22

Bierze = Uberze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3