Uber i Taxi. Warty Pac pałaca

Opinie do artykułu: Uber i Taxi. Warty Pac pałaca.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

W miniony weekend podczas Opene'ra za podróż z centrum Gdyni do Oksywia trzeba było zapłacić w aplikacji Uber nawet 120 zł. Zwykłą taryfą przejazd ten kosztował 50 zł. Użytkownicy narzekali na tak duży wzrost opłat. Uber tłumaczy, że wysokie stawki były spowodowane dużym zainteresowaniem na przewozy.

W ostatnich dniach parokrotnie informowaliśmy o kontrowersjach związanych z funkcjonwaniem taksówek w Trójmieście: o drakońskich cenach za przejazd taksówką niezrzeszoną w Gdańsku, a ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chodzi o to że taksówki powinny zniknąć

Jak HIV
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 19

Co za ankieta.

Brakuje znam nie korzystam nie mam nawet zamiaru. Chociaż pewna korporacja z gdanska na literę A. taxi też wali w ....a. Zdarzyło mi się 2 razy.3 lata temu jechaliśmy 4 taksówkami i każdy zapłacił inna cenę. Różnica między cenami wyniosła 20zl. W zeszłym roku jechaliśmy z pomorskiej do oliwy i koleś wyskoczył że 46 złoty się należy. Myślał że zarobi.Nawet był bardzo niegrzeczny kiedy odmówiliśmy zapłaty.Jak powiedziałem że dzwonie do korporacji to nagle zmiękł. Samochody też słabo sprawdzają Srebrny ford Mondeo nr 13 masakra. Stary Baran który pali w aucie ,skóry przesiąknięte. Po imprezie gwarantuje zwroty. Koleś nadaje się do taksówek znanej korporacji co ma nazwę firmy która sprzedaje dywany wykładziny czy panele K.....t.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

W czym problem

Ludzie
- w czym problem? Sami sie nakręcacie. Podaz=popyt Większe zainteresowanie o określonej porze=większą stawka Koszt przejazdu jest podany przed kursem, więc albo aceptujesz i jedziesz,
a jak nie odpowiada Ci stawka - trudno rezygnujesz i korzystasz m in z komunikacji miejskiej Pamiętaj, że przejazd taxi/uber jest Twoją wygoda (w porównaniu do komunikacji miejskiej) i za to się odpowiednio płaci - chyba, że jesteś milionerem w spodenkach i nauczyłeś się jeździć uberem za 10 PLN, ale to już jest osobny temat...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

tak, ale tylko za pierwszym razem

potem już tę wiedzę masz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie rozumiem w czym problem,

skoro informacja jest widoczna a nr na taxi latwo znalezc.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Trochę mnie to smieszy, bo artykułu przedstawia taksówkarzy jako rycerzy w białych skodach

A prawda jest taka, że gdyby korporacje taksówkarskie funkcjonowały na tak wydajnym systemie informatyczno-organizacyjnym jak Uber to też by podwyższali ceny do tego poziomu.

Tu nie o to chodzi, że taksówkarze z troską pochylili się nad portfelem Kowalskiego, tylko o to, że oni nie mają możliwości wprowadzania zmian stawek tak płynnie.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jedyny problem

Faktycznie jak się czyta ten artykuł to jedyny problem z tym jest taki, że jak nastawisz się/zaplanujesz podróż uberem to jak przed samym kursem dowiesz się ile zapłacisz to można się mocno rozczarować. A tak po za tym to jakie są zasady to każdy korzystający chyba wie...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5

Rynek bardzo potrzebuję korporacje taksówek jak Uber tak żeby pozbyć się tych oszustów z taksówek
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 10

A mi co kurs trafiają się dziwne przypadki

Jeszcze pół biedy za dnia, ale w nocy to złotówy kompletne cyrki odstawiają.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

ale wy się kompromitujecie

Uber odebrał wam rynek i rycząc ze złości i frustracji przebieracie nóżkami. Kłóć się z rzeczywistością, niedługo z takim podejściem na bruku wylądujesz i pewnie dalej się będziesz dziwił.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie rozumiem bicia piany. Przecież to logiczne że jak jest więcej chętnych to ceny rosną ? Trzeba by być frajerem by było inaczej. Tym bardziej że aplikacja z 10 razy się pyta i ostrzega...
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 11

Uberem

Nowy Port - Jesień - Nowy Port 25,50, dzień powszedni, ok. godz.13. Czas oczekiwania na auto ok. 7 minut. Wątpię, czy korpotaxi pojechałoby taniej.
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 16

a po pijaku płacisz 2 razy

przed kursem i po kursie. co ty mi tu za bajery wstawiasz, żeby to raz złotówy próbowały mnie przekręcić...
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 10

Atykuł-hit na temat automatycznego procesu

Program ma wpisane, że jak więcej ludzi -> droższe przejazdy...
A ludzie oczywiście jakiegoś spisku i żerowania na klientach się doszukują
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ludzie myslacy

Wpiszcie w google uber cennik, nastepnie podajcie A i B
Wowczas dostaniecie wycene kursu.

Powiem tyle jezdze w korpie w gdansku i jak mam chwile,sprawdzam porownuje moje ceny za ostatnie kursy z tymi uberowymi i jest kwestia 13zl uber 15zl u mnie. Jezdze w drozszej korpie...
Ma ktos mozg i potrafi liczyc ten wie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 29

to uważasz, że jest coś złego w tym, że ceny reguluje rynek?

Fryzjer na wiosce pod Prabutami weźmie zastrzyżenie męskie 8 zł, a w centrum Gdańska 28 zł - uważasz tego drugiego za złodzieja, że wykorzystuje większy popyt w dużym mieście?
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie bardzo rozumiem.Jak uber kradnie to ok.Ale jak taksowkarz ma 30 za km.to nie ladnie.Ludzie puknijcie sie w czache.Tylko ostroznie no wan echo ja roz.........doli.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 18