Uber i Taxi. Warty Pac pałaca

Opinie do artykułu: Uber i Taxi. Warty Pac pałaca.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

W miniony weekend podczas Opene'ra za podróż z centrum Gdyni do Oksywia trzeba było zapłacić w aplikacji Uber nawet 120 zł. Zwykłą taryfą przejazd ten kosztował 50 zł. Użytkownicy narzekali na tak duży wzrost opłat. Uber tłumaczy, że wysokie stawki były spowodowane dużym zainteresowaniem na przewozy.

W ostatnich dniach parokrotnie informowaliśmy o kontrowersjach związanych z funkcjonwaniem taksówek w Trójmieście: o drakońskich cenach za przejazd taksówką niezrzeszoną w Gdańsku, a ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tam nie ma przypadkowych klientów

przed kursem jest ustalana cena przejazdu
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mogą sobie podwyższać

Ale przynajmniej o tym informują i człowiek wie na czym stoi. A zwykłe taxi to zawsze loteria.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 25

Gdyby nie podnieśli cen, nie byłoby wolnych kierowców. Sytuacja analogiczna do biletów na autobusy, kolej czy samoloty gdzie cena rośnie w zależności od ilości sprzedanych biletów... Porównanie ze sklepami zupełnie nie trafiona, bo można coś kupić wcześniej
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

A pisali ze taryfa za 30 zł km to złodziejstwo. Ciekaw jestem czy teraz tezwpis wywoła fale nienawiści
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 16

Ale o tym, ze to również mechanizm sprawiajacy, ze każdy kierowca ubiera wyjeżdża na miasto wozić to sie już nie wspomina? W sumie na co dzień to nie, ale zarobić kilka stówek za kilka godzin to niegłupie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja generalnie złych doświadczeń też nie mam, ale raz jedna złotówa okradła mnie na 50pln jak wracałem ostro zbąblowany. Przed kursem miałem 100 w kieszeni a po kursie parę złotych reszty, gdzie kurs na tej trasie zawsze mieścił się w 50.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Brzydka korpo zagrywka cenowa

Niech ktoś wyciszy kompa w Kaliforni
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 15

nie obawiaj sie

w kategorii bycia trollem-cwaniaczkiem nikt złotówy nie wyprzedzi.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ale ty glupi jestes jezdzij ibizami I fabiami bo to przewaznie na luberku lata
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ostatnio jechalem taxi

Z korpy w gdansku, nie powiwm jakiej aby nie bylo kryptoreklamy,wyszlo 15.50zl a sprawdzalem ile uber by wzial to tylko 13zl czyli az 2zl taniej...
Wniosek sam sie nasuwa.

Wole taryfe i po legalu jechac i aby kasa zostala u nas a nie gdzies u trampa pisze trumpa
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 43

No to bedzie ciekawie. ?

Jakie mnozniki beda obowiazywaly w sylwestra ?
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 4

akurat starą klasa e jezdzilo sie fajnie

taki w124 z klekoczacym dieslem..
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

I nie wstydze sie tego.Czekam na minusy pod opinia .Pokazcie co potraficie odmozdzone uberki
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 29

Hehe dobre
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Heh, a powiedzcie ile czekało sie na taxi?
popieram tę opinię 89 nie zgadzam się z tą opinią 7

Passat B5 TDI i dwudziestoletnia e klasa?
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak roznica miedzy tym kretynem a uberem jest zadna ten I ten zlodziej Sa normalne I uczciwe korporacje taxi w tym miescie patafianie
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 45

Zgadzam się w 100%! W d*pach się poprzewracała od tych innowacji! Internety, samochody, medycyna. No szaleństwo istne. Kiedyś, w jaskini... To dopiero były czasy. Dzisiaj człowiek nawet z sąsiadem się poiskac nie może...
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 25