Uber i Taxi. Warty Pac pałaca

Opinie do artykułu: Uber i Taxi. Warty Pac pałaca.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

W miniony weekend podczas Opene'ra za podróż z centrum Gdyni do Oksywia trzeba było zapłacić w aplikacji Uber nawet 120 zł. Zwykłą taryfą przejazd ten kosztował 50 zł. Użytkownicy narzekali na tak duży wzrost opłat. Uber tłumaczy, że wysokie stawki były spowodowane dużym zainteresowaniem na przewozy.

W ostatnich dniach parokrotnie informowaliśmy o kontrowersjach związanych z funkcjonwaniem taksówek w Trójmieście: o drakońskich cenach za przejazd taksówką niezrzeszoną w Gdańsku, a ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pachnie toba

Gorzej jak sie spocisz lub cos gorszego.Ale I tak bedzie ci pachniec bo to uber a nie zwykle Taxi.Spojrz jakie fury jezdza na taxi.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 20

I bardzo dobrze. Kogo było stać - pojechał, socjalizm już testowaliśmy...

A te nawet 120 na cztery miejsca to 30 na osobę. Niech mi ktoś powie, ze uczestników openera nie stać. I autobusów tez pewnie nie było. Księżniczki na ziarenkach grochu.
popieram tę opinię 263 nie zgadzam się z tą opinią 27

Tak sa cenniki.
Czasem nawet 30 zl za 1km.
Hahaha.
Zlodziejskie zlotowy.
popieram tę opinię 128 nie zgadzam się z tą opinią 19

Bzdury piszesz

Zawsze jak dzwonie do taxi pytam o przyblizona cene kursu,a jesli mam okreslona sume pieniedzy np.20zl to dyspozytorka pyra sie kierowcow ktory za tyle pojedzie.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 9

I to złodziejstwo i to złodziejstwo mimo,że jawne.To tak samo jak by w taki dzień ceny w sklepach podnieśli x2 lub x3,bo jest większy ruch.Ja rozumiem,że nikt mnie nie zmusza do korzystania,ale ceny powinny być regulowane tzw. widełki.Jak to jest,że ceny paliwa np. w Norwegii spadają o ok 10% w weekend,u nas jak by mogli to ceny paliw na weekend również podnieśli by x 2.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 13

Normalnie 75% wartosci przejazdu.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie klam zlotowo!!!
popieram tę opinię 86 nie zgadzam się z tą opinią 25

Odmozdzony zwolenniku Ubera

Jak nie masz mozgu to nie potrafisz przeliczyc ceny w normalnej taxi.Tam zawsze sa cenniki.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 177

Przynajmniej auta czyste i pachnie w srodku.
A nie jak w taxi smierdzi potem i fajami.
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 33

Nie wiem co wy chcecie od zwyklej taxi

Cale zycie jezdze z roznymi korporacjami i nigdy nie zaplacilem zawyzonych pieniedzy za kurs,ba nawet czasami pod wplywem %.Moim zdaniem w du... wam sie poprzewracalo od tych szajsfonow i pejsbukow,ale co tam wolny rynek.
popieram tę opinię 206 nie zgadzam się z tą opinią 186

uber to jeden wielki walek

Jezdzijcie placcie I placzcie zwolennicy innowacji.
popieram tę opinię 116 nie zgadzam się z tą opinią 275

Dalej korzystajcie ze zlodziejskich rozwiazan !!!

Juz kilku pasazerow informowalo mnie ze jadac ze mna zaplacili mniej niz z Uberem .
popieram tę opinię 128 nie zgadzam się z tą opinią 372

Ciekawe ile kierowca ubera dostał z takiego kursu.
popieram tę opinię 89 nie zgadzam się z tą opinią 21

Uber ma jednak jedną zalatę

Ponieważ o zwiększonym mnożniku (a tym samym o przewidywanym koszcie całego dowozu) informuje PRZED zamówieniem przejazdu, więc użytkownik musi potwierdzić, że zgadza się na zwiększoną stawkę, a z złotówą o koszcie podróży w większości przypadków dowiadujemy się po zakończeniu przejazdu
popieram tę opinię 742 nie zgadzam się z tą opinią 61

No

Wiadomo było że dowalą ceny, przypadkowy klient słono płaci...
popieram tę opinię 190 nie zgadzam się z tą opinią 39