Uber i Taxi. Warty Pac pałaca

Opinie do artykułu: Uber i Taxi. Warty Pac pałaca.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

W miniony weekend podczas Opene'ra za podróż z centrum Gdyni do Oksywia trzeba było zapłacić w aplikacji Uber nawet 120 zł. Zwykłą taryfą przejazd ten kosztował 50 zł. Użytkownicy narzekali na tak duży wzrost opłat. Uber tłumaczy, że wysokie stawki były spowodowane dużym zainteresowaniem na przewozy.

W ostatnich dniach parokrotnie informowaliśmy o kontrowersjach związanych z funkcjonwaniem taksówek w Trójmieście: o drakońskich cenach za przejazd taksówką niezrzeszoną w Gdańsku, a ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To się pytaj matole a jak tak nie możesz żyć bez fona to sfilmuj odpowiedź i jedź za tyle co usłyszałeś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ktosik

Na dobra korporacje czeka się chwilkę bo mają dużo taksówek i są zorganizowani
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Składki 1

Kochany, kierowcy taksówek płaca składki z dział, gospod. ale sa tacy, ktorzy sa juz na emeryturze, to nie musza, inni pracuja i jesli maja pensję brutto, minimalną to też nie muszą. a Uber wiadomo, to taksówki bez licencji, bez dział. gosp. to jest problem, bo Urząd patrzy na to i nic nie robi !! Oni pracuja nielegalnie !!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

normalne i sprawiedliwe

Jak wracałem z Guns and Roses to od razu po koncercie był mnożnik x2, za sekundę x3 później doszło do x4 lub 5. Ludzie - to normalne. Takie są prawa rynku. Rośnie popyt to rosną ceny lub podaż. Podaż przewoźników UBERa pod stadionem nie wzrośnie nagle z 8 samochodów do 80 żeby zaspokoić zapotrzebowanie więc rośnie cena. Nikt nie musI korzystać. Znasz mnożnik zanim wsiądziesz I nie musisz czytać w regulaminie maczkiem naklejonym w środku pojazdu lub na szybie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mnie interesuje tylko czy kierowcy świadczący usługi przewozowe

odprowadzają składki ZUS tak jak wszyscy świadczący usługi, lub, jeśli są pracownikami firmy UBER to czy robi to firma, bo tyle się mówi o nieuczciwej konkurencji. Jeśli tak , to taksówkarze powinni przełknąć tą żabę i skończyć z protestami tylko dostosować się do rzeczywistości i stać się bardziej konkurencyjnymi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Był jeden przypadek, gdzie kierowca ubera podpisał raport ITD i się do wszystkiego przyznał. Ale uber zapłacił za niego mandat. Jest to udowodnione na facebooku
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

uber przycina

Pierwsze moje podejście do ubera zakończyło się tym, że uber nie przyjechał. Za to skasował mnie za "zrezygnowanie" z kursu. Po interwencji ( 5 !!!! maili ) oddali pieniądze.
Więcej nie skorzystam !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mój znajomy jeździ na Uberze i akurat ma założoną działalność gospodarczą, więc jak nie wiesz to nie mów.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taksiarz ukradł mi telefon

Jechałem raz w nocy z Oliwy na Morene. Wypadł mi tel w taksówce. Zorientowałem się po 15 min, że go zostawiłem w taxi . Dzwoniłem na ten numer i co .... Złotówa wyciągnął karte SIM i telefonu juz wiecej nie zobaczyłem. W taxi korpo dostałem info, że nic nie znaleźli a danych taksówkarza mi nie podali. Wiec p*****le te wszystkie pseudo taxikorpo! jeżdze uberem lub innym przeowznikiem. Żyję w wolnym kraju i sam decyduje kto mnie zawiezie gdzie chce. A Złotówy są takimi głąbami, że nie wiedzą ze przez te ich akcje to tylko robią reklamę uberowi. BRAWO!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale przecież ten mnożnik nie pojawia się w trakcie kursu. Tylko akceptujesz cenę przed zamowienie. Z rozbieżnością kwot za kurs lub tras nie spotkałem się. Jeżdżę z Uberem od kiedy weszli do Trójmiasta. Co do wynagrodzeń kierowców się nie wypowiadam bo nie znam tematu z tej strony, ale skoro ludzie jeżdżą dla Ubera to chyba musi się opłacać. Nie sądzę żeby ktoś bawił się w wolontariat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My byśmy chętnie też jeździli na zmiennym cenniku, ale prawo zabrania
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uber drogi nie tylko w Polsce

Będąc w Portugalii chciałem zamówić ubera z Faro do Albufeiry, miałem zapłacić 45 euro to zamówiłem taxi i zapłaciłem 27 euro
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

On nie kłamie,łże.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

z lotniska na Morenę w nocy (ok 1.30) - 32 PLN. Polecam Komfort
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uber wbija się w rynek to i cenami kusi, darmowa reklama też jest bo lud zachwycony

a jak taksiarze zbankrutują to ceny się dźwignie do amerykańskich...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

he he

a ja ostatnio korzystałem z fluorescencyjnej taxi i co? Mówię dyspozytorce ile km, ona mi że 50 zł będzie, po kursie kierowca wziął 51 zł. Da się?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie my chcemy certyfiukatów, licencji i kas fiskalnych. To wymusza na nas ustawa. I jeśli ma być wolny rynek to albo wszyscy albo nikt. Na tym polega uczciwa konkurencja na wolnym rynku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i jadąc w trasę "powrotną" wybrałem UBERa i rachunek teraz wyniósł 15,38. Czyli dwukrotnie mniej niż proponowano mi rano :) No i taniej od taxi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Buhahaha

Haha., ale gołodupcy musieli walnać karpia 120. Brawo WY
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zlotowy to smierdziele i zlodzieje
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4