Uber i Taxi. Warty Pac pałaca

Opinie do artykułu: Uber i Taxi. Warty Pac pałaca.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

W miniony weekend podczas Opene'ra za podróż z centrum Gdyni do Oksywia trzeba było zapłacić w aplikacji Uber nawet 120 zł. Zwykłą taryfą przejazd ten kosztował 50 zł. Użytkownicy narzekali na tak duży wzrost opłat. Uber tłumaczy, że wysokie stawki były spowodowane dużym zainteresowaniem na przewozy.

W ostatnich dniach parokrotnie informowaliśmy o kontrowersjach związanych z funkcjonwaniem taksówek w Trójmieście: o drakońskich cenach za przejazd taksówką niezrzeszoną w Gdańsku, a ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

cwaniak z USA kosi szmalec na naiwniakach

nie możecie jeździć na Polskich aplikacjach-taxi ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Przecież to on jeździ dla ubera i to Uber powinien mu fakturę wystawić a nie na odwrót więc nie sciemniaj"

Nie no debil :D
I ty masz prawa wyborcze człowieku?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Nie mam w tej kwestii nic do powiedzenia, więc się wypowiem"
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zastosować mnożnik w Biedronce

A jakby tak zastosować mnożnik cen w Biedronce? Przed świętami wszystkie ceny x 4,6 No bo jest większy popyt. Piwo w piątek x 5 bo będą grile i można więcej zarobić. Też byście głąby kapuściane bronili takiego systemu i mówili, że przecież na pułkach jest informacja ile na daną chwilę to będzie kosztowało i jak nie chcesz to nie kupuj. Prawda jest taka, że uber działa nielegalnie. Niech nasz rząd zlikwiduje kasy fiskalne taksówkarzom i pozwoli dowolnie regulować ceny w zależności od popytu w danej chwili a uber wyleci tak szybko jak się zainstalował.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

W Uberze naciąga Uber

- pasażerów na kosmiczne mnożniki - mało tego, kombinują przy aplikacji tak, żeby pokazywało inną trasę i cenę klientowi, a inną kierowcy. I to zostało Uberowi wprost wytknięte (i kilka jeszcze innych spraw).

- kierowców, bo zdziera z nich 25% stawki za wykonanie roboty przed odliczeniem jakichkolwiek kosztów. Tak więc Uber się nie martwi czy wyjdzie na swoje - zawsze wyjdzie!!

Kto pamięta ubiegłoroczne wakacje? Co zrobił Uber? Jeśli ktoś nie pamięta, to podpowiem - obniżył (przynajmniej w Trójmieście) ceny za 1km i podwyższył prowizję dla siebie zapewniając przy tym, że po wakacjach wszystko wróci do "normy". Wróciło? No właśnie...

Aż tak bardzo jesteście wszyscy zaślepieni tą innowacją (czyt. kombinacją), czy strugacie wariatów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Biedni zwolennicy ubera

Czytam co piszecie,obrazacie mnie wpisami ilu oszukales,a ja ci odpowiem ze nikogo,bo nie musze,bo mi sie nie oplaca bo z,korpy wyrzucaja za,kanty. Strefe pierwsza mamy gdansk, sopot,gdynia,borkowo,kowale prawie do straszyna. Ale skoro wiecie lepiej to fajnie. Zyczw wam w takim razie miec wypadek z,uberem, aby cos sie wam stalo i czy jego ubezpiecznie to obwjmie jesli ubezpieczyciel sie dowie ze byl to zarobkowy przewoz osob. Interes ubezpieczyciela taki zeby nie zaplacic nic i tak zrobi. Powodzenia cebularze co rzekomo chca oszczedzic dwa zyble. To ja zlotowa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jesli by bylo tak jak mowisz to w spożywczym wystawiałbyś paragon dla sklepu.

Fakture wystawia kierowca uberowi poniewaz to on swiadczy im swoje uslugi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

a co Ty czlowieku bys chcial za darmo jezddzic ? przeciez jak nawet przejazd jest na mnozniku 2.0 to jak sie zloza 2 czy 3 osoby to nie ma tragedi a kierowca tez musi w korku stac za co na zwyklej taryfie ma 20groszy brutto za minute.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko Taxi

Wolę, aby moje pieniądze trafiały do polskiej kieszeni, niż jakaś ich część do amerykańskiej!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ciekaw jestem jakby ktoś z waszych rodziców was płacąc podatki i szkoląc się w danej branży musiał patrzeć jak ktos taki jak ten uber robi z was wała i smieje sie ze on ni nie muszą.. . Życzę tego tym którzy tu cwaniakuja podpisując się madrosciami. Uber zabiera uczciwym prace ale nie zrozumie tego ktos kto siedzi przed komputerkiem za pensje rodziców i ma swoje 5 minut anonimowo. Zaznaczam nie jezdze taxi ani nie mam nikogo w rodzinie taksówkarza. Czasami niektórych z taxi bym nauczył kultury. Tych co popieraja cwaniactwo delikatnie pisząc w sumie rozumiem ale zycze waM abyscie sie przekonali jak z was ktos bedzie sie smial
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pani Pomaska,

Uwolniła ceny taksówek za kilometr .Taksówkarzem może zostać każdy.Na bocznej szybie jest naklejka z podaną stawką za kilometr.Można mieć 50 zł i można mieć 5 zł.Nie ma stałej stawki za przejazd.To nie powód żeby wyzywać wszystkich taksówkarzy od złodziei.Nie każdy chce dopłacać do interesu,chce uczciwie pracować.A ten co ma małą stawkę musi kombinować bo w życiu nie zarobi na podatki,remonty samochodu ,opłaty i kombinuje jakby tu wyżyć.Dziwnie, wszystko poszło do góry a taxi ma tanieć ? Jak cię nie stać to nie wsiadaj a jak wsiadasz to nie wsiadaj do tej najtańszej bo na bank właściciel naprawia samochód w szopie bo go nie stać na nic. Aha masło osełkowe już teraz kosztuje 10,98 a kosztowało 8 zł ,pozdrawiam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wiem - wiem za to że nie mam smartfona, więc pewne dylematy mnie nie dotyczą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Strzał w kolano jak nie wyżej....

Pan m.naskret@trojmiasto.pl troche strzelił sobie w kolano jak wszyscy taxi driverzy ze stolicy i innych miast podczas ostatniego protestu. Efekt całkowicie odwrotny...
To już nie pierwszy artykuł negatywny tego Pana na temat Ubera...Chyba coś tu śmierdzi...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Żeby było śmieszniej na Osowie sa 3ulice należące do Gdyni . I juz nie raz byla afera o taryfę.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hahahaha

Gdzie są teraz wielbiciele Ubera, którzy tak kszalowali Taksówkarzy przy ostatnim artykule. Te Wasze hasła Uber jest tani hahaha
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli samochód służy do celów zarobkowych oc samochodu w ktorym jedziesz nie pokryje żadnych szkód.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sprawdź zanim coś napiszesz!

Też jestem kierowcą Ubera, Płacę Zus, podatki a do każdego przejazdu jest wystawiana imienna FV na dane pasażera przez moją firmę więc przestań pitolić bzdury jak nie wiesz. Wydaje Ci się że Uber to żyła złota i kierowcy mają całą kasę na czysto to zapraszam do założenia działalności i zobaczymy ile wytrzymasz. Nie licząc dużych imprez to kursy z mnożnikiem stanowią jakieś 10-15% całości i nie są to przeliczniki 4,6 tylko raczej 1,2-1,8 powyżej 2 żeby złapać to w sezonie turystę dla którego i tak to są grosze a woli jechać na jasnych zasadach a nie przez pół miasta z Taxi!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2