Uchronić się przed dresem?

Kupiłem w końcu maszyne z swoich marzeń - jest dla mnie wrecz idealny, nic tylko jezdzic, jezdzic i jezdzic. ale...

..ale mieszkamy w polsce i z racji tej, ze juz 2x jakies dresy (w ciagu 3ech lat jazdy na starym biku) chcialy cos od mojego rowerku (co prawda nie poruszalem sie wtedy na nim, tylko siedzialem z nim obok, ale liczy sie sam fakt) chcialem sie dowiedziec co robicie, by jakos pozbyc sie tego dresiarstwa, zeby sie nie ogladalo za moim kochanym rowerkiem...

Moze są jakieś sposoby? mieszkam w gdyni, w nie najgorszej okolicy, chociaz sa tu tez i gorsze rejony. Nie chce by jakis lysy malpiszon tak jak dzisiaj mijajac sie ze mna robil wytrzeszcz na moja rame i czytal "ŁIIIILEEERRHH" śliniac sie jednoczesnie.

Po lasach chyba sam nie bede jezdzil tak jak to robilem na swoim ostatnim biku - co prawda bylo zawsze spokojnie, ale wystarczy jeden raz by stracic maszyne.

Co moze powodowac takie reakcje drechow? no mozliwe ze sama marka, mozliwe ze calkiem czysta, ladna rama (co prawda jest niebiosko czarno-srebrna wiec nie jest zle, bo srebrnego malo...) a moze to wszystko sie rozchodzi o szerokie opony i cichobiegi, przez co slychac tylko przyjemne
buczenie klockowego o asfalt? a moze to poprostu kask (ktorego nie mialem akurat dzisiaj)

help! nie chce przemalowywac ramy, to ostatecznosc dla mnie, ale trzeba cos zrobic...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uchronić się przed dresem?

kup gas, a jak widzisz ze leze z naprzeciwka jakas holota to speeda na max i w dluga.

Tak trzeba omijac dresoow jak najbardziej z daleka. To jest mniej problematyczne niz jakies gazy bojowe itd

Przemaluj rower na różowo :lol: najwyżej dresiara ci go p***nie %-) buehehe

nie no żartuje ;)

jest sposób... jeździć szybko =D nikt cię nie dogoni :)

Polecam kupienie teleskopowej pały na allegro:) Jak juz dojdzie do jakies konfrontacji to bedziesz mial powazny argument w łapie

heheh thx ;)
jak moje oponki przestaly blyszczec czernia, a ogolnie rowerek sie juz zdazyl pobrudzic to raczej spokojniej juz sie dresiarstwo nie gapi ;)

co do palki ti wlansie niebardzo, bo jak sie straci ta plke to mozna stracic zeby w ramach odwetu za wyciaganie takiego narzedzia, jakby cos sie nie udalo...

od wielu lat cwicze sporty walki, ale nie daje mi to i tak pewnosci, bo jak bede sie jednym zajmowal, to zawsze ktos moze mi na rower wskoczyc, a bic sie z rama pomiedzy nogami ;/

chyba najlepiej jezdzic szybko ;)
BTW, zeby uciec przed sprinterem olimpijskim trzeba jechac 36km/h - przed dresem liczmy 25 - 28 km/h ;)))))

przed świnią w dresie ze złotem na szyji ? 20 kmph przez 100 metrów i kolo umiera na zawał %-)

pozdro.

Ja swój pomalowałem cały na czarno. Wygląda jak karawan i raczej odstrasza :)

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...