Ucieczka z miejsca wypadku

Temat dostępny też na forum: Rowery
Witam,mam prośbę do podróżujących ul. Kartuską w okolicach skrzyżowania z ul. Bema. W piątek 29/05 byłem ofiarą wypadku na tym skrzyżowaniu. Jechałem ok. godz. 8 w stronę Huciska, jak zwykle zwalniam przed tym skrzyżowaniem i jak zobaczyłem, że samochód dojeżdżający do Kartuskiej zatrzymuje się przed drogą rowerową nacisnąłem na pedały. Gdy już wjeżdżałem na ulicę samochód ruszył. Ja po hamulcach, wywrotka, a samochód odjechał w ul. Wesołą. Skutek taki, że szwy na twarzy i krwiak śródstawowy. Mam w związku z tym prośbę do podróżujących rano w tych okolicach. Szukam sprawczyni - samochód FIAT Bravo lub nowe Punto, kolor ciemny srebrny metalik, rejestracja z Gdańska, w numerze rej. prawdopodobnie cyfra 0 i litera T. Kierowała starsza kobieta, a pasażerem był starszy mężczyzna. Jeśli uwagę kogoś z Was zwróci taki samochód to prosiłbym o sygnał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ucieczka z miejsca wypadku

Ale była kolizja z samochodem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zatrzymałem się jakieś 10 cm przed drzwiami. Aż żałuję że nie uderzył em specjalnie kaskiem w drzwi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to sprawa jasna: nie było kolizji to nie było ucieczki. Miałem to wiele razy. Kierowca (kobieta) zatrzymuje się i sprawdza, czy droga wolna. Ale patrzy tylko w kierunku, w którym chce jechać. Wolna? Wolna. To jedzie. A ja jestem z drugiej strony...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak czy inaczej złożyłem zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i żeby dopiąć sprawę chce podać tablice. Postoje sobie w tym miejscu w tym samym czasie, przez kilka dni. Może to jest jej stała trasa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sla, masz niewielkie szanse znaleźć franta, a w naszym systemie prawnym, jeśli Cię nikt nie zamordował, masz sprawę tylko cywilną. Czyli - wobec fetyszu "czy była kolizja" - nie masz cienia szans, nawet jeśli byś miał nagranie z kamery. Własnej, ORAZ publicznej. Dla spokoju Twego ducha - odradzam zbytnie angażowanie się. Szkoda rozczarowań.

Natomiast swoją drogą moje szczere gratulacje dla admina, a także dla jego medycznego opiekuna. Każdy wpis w każdym dziale, w którym pada słowo rower, z jego inicjatywy wpada do podforum 'rowery'. A potencjalnie śmiertelne zdarzenie z udziałem dróg, albo furmanek - nie trafia ani do działu
-kryminalne
-ani do zmotoryzowanych
-ani do dróg trójmiasta

chyba trzeba dać sobie spokój z tym forum, póki admin nie zmieni tabletek

z tym, ze wytnie to dopiero jak wstanie, a dziś niedziela, wiec kilku nas to przeczyta
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kobiety nie widzą rowerzystów. A już starsze...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Młyny Gdańskie (26 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje blisko Śródmieścia Gdańska oraz w dobrze skomunikowanej lokalizacji (autobusy...

Problem z głośnymi dziećmi sąsiadów (42 odpowiedzi)

Niedawno do mieszkania nade mną wprowadziło sie małżeństwo z dwojgiem bardzo hałaśliwych dzieci....

Perspektywa (20 odpowiedzi)

Lokalizacja osiedla w pieszej odległości od ścisłego centrum Gdańska zapewni dostęp do bogatej...