"Ukradziony" patent ;)

Kłaniam,
Właśnie przegladam sobie MR 1-2.2005 i w testach podziwiam Specjalistę Stumpjumpera Experta FSR 120. I patrze, ja patrzę, a oczom nie wierzę a tam przy tłumiku taki mały błotniczek coby nie syfiło sie gdzie nie trzeba. No i chyba pójde do sądu o ukradzenie patenta :) Bo na poczatku jesieni załozyłem sobie taki krótki błotniczek (zrobiony z kawałka rozwalonego starego błotnika) jako osłone przedniej przerzutki. I działa całkiem zacnie.
A czy wy tez macie jakies takie swoje małe patenciki ułatwiajace exploatacje bajków?
Gruss!
I.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: "Ukradziony" patent ;)

Takie patenty z małym błotniczkiem chroniącym damper są stosowane od dawna - np Sintesi Bazooka.

Kiedyś zastanawiałem się nad kupnem takiego kółeczka eliminującego zagięcie pancerza przy tylnej przerzutce (produkuje to coś Avid), ale cena mnie zniechęciła (40zł za głupie kółeczko). Zastosowałem więc fajkę od V-break'a. Podobno sporo osób robi w ten sposób. Osobiście nie zauważyłem specjalnej różnicy w dzialaniu napędu, ale zawsze to jakiś bajer :]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Rowery na chodniku-kurcze czy to tak trudno zrozumieć? (71 odpowiedzi)

Czy to tak trudno zrozumieć że rowerom (poza wyjątkami opisanymi w KD) nie wolno poruszać się po...