Uwaga!!! Chore ryby!!! Niekompetentna obsługa!!!
Po pierwsze jeśli chodzi o ryby - kupiłam w sklepie parke ramirezek i 10 furcatusów. Po kilku dniach zauważyłam u nich pierwsze objawy ospy rybiej. Podałam odpowiedni preparat, plamki zniknęły i niby wszystko było ok. Jednak po kilku dniach coraz to nowej rybce wyskakiwały nowe objawy chorób takie jak nastroszone łuski, pływanie "skokami", opuchnięte pokrywy skrzelowe, plamy na ciele i płetwach, sklejanie płetw. Podawałam różne preparaty - bez rezultatu. Kiedy w sklepie zwróciłam pani uwagę że mają chore ryby (wtedy ich ramirezy i furcatusy wyglądały jeszcze gorzej niż moje), delikatnie mówiąc "olała to". Po jakimś czasie okazało się, że moje ryby chorują na nieuleczalną chorobę bakteryjną!!! Do tej pory zginęło już pół obsady, w opisie choroby wyczytałam, że chore ryby należy spalić, nie da się ich wyleczyć. Wyrzuciłam te schorowane, teraz czekam co się stanie z resztą rybek i z moją dotychczasową obsadą (która całe szczęście nie ma śladu choroby). Jeśli chcecie mieć zdrowe zwierzęta, wystrzegajcie się tego sklepu za wszelką cenę, bo tak jak tu ktoś napisał - idą na ilość a nie na jakość!!! NIE POLECAM!!!