Re: UWAGA !!! Sopocka policja zwalcza rowerzystów!!!
Parę dni temu jechałem jezdnią Armii Krajowej naprzeciw komendy w Sopocie, po przeciwnej stronie od tej zygzakującej DDR z pieszymi i samochodami z uniwerka. Policjant na motocyku miał mi za złe. Mandatu nie dostałem, może bo od początku kłótliwie zapowiadałem, że nie przyjmę mandatu, że idziemy do sądu. Zostałem pouczony, ale byłem tak zły, że wysmażyłem mailem sakargę do komendanta wojewódzkiego. Śmieszna pienista epistoła z tezą, że sopocka drogówka się wyróżnia na gorsze na tle innych drogówek, że nawet nie zna praw na postawie których mandatują. teraz ciut głupio, ale już poszła.
Może napiszcie jakieś podobne na kwpgdansk@pomorska.policja.gov.pl, do komendanta nadinsp Wojciecha Sobczaka, a choć to pewnie nie zmieni wiele, potencjalnie może trochę nabruździć. Albo i nie :-) A takie maile potencjalnie mogą zwiększyć szanse Twojej/waszej sądowej sprawy o wyłudzenie. Nie słyszałem, żeby ktoś w PL wygrał z policją, jeśli się Ci/wam/komukolwiek uda, będę Wam czapkował i ustępował DDR, a "mój ulok to wasz ulok". ;-)
1
0