Uwaga na fałszywych kominiarzy z kalendarzami!

Dzisiaj domofonem zadzwonił chłopak podający się za kominiarza. Zdziwiony otworzyłem furtkę i poinformowałem go, że przegląd kominiarski już miałem, na co odpowiedział, że wie i ze on tu jest aby promować kominiarstwo. Otworzył teczuszkę w której miał kalendarze. Przekonywał mnie, że je rozdaje "co łaska". Odpowiedziałem, że nie mam nawet gotówki i przykro mi bardzo i podziękowałem.
Chwila grzebania w internecie pokazała, że są to oszuści i najprawdopodobniej złodzieje, czkający aby coś ukraść. Podobne "akcje" miały miejsc w wielu miejscowościach na pomorzu.
Doradzam ostrożność!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na fałszywych kominiarzy z kalendarzami!

U nas co roku też chodzą z kalendarzami ale są chociaż ubrani jak kominiarze, czy nimi są to nie wiem, tez biora co łaska ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na fałszywych kominiarzy z kalendarzami!

Trzeba uważać na tych "kominiarzy". Rok albo dwa lata temu na Patio Róży było po wizytach "kominiarzy" kilka włamań. Może przypadek, ale głowy bym sobie nie dał uciąć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Nowe połączenie autobusowe Bojano - Gdynia (115 odpowiedzi)

Witam. Od pewnego czasu obserwuję jak się żyje mieszkańcom Bojana w zakresie większych bądź...

Grand House Comfort i Premium (24 odpowiedzi)

Wiczlino to prężnie rozwijająca się dzielnica Gdyni - przybywa tu nowych domów i całych osiedli,...

Wiczlino - Ogród - opinie i oceny (102 odpowiedzi)

Osiedle Hossy to idealne miejsce dla rodzin pragnących zamieszkać w otoczeniu terenów zieleni, a...