Matylda
2018-06-25 09:13:18
Też wysłałam przez paypal żądanie zapłaty, ale potem wycofałam. Żądanie zapłaty można wycofać. Odbiorca nie ma nic, prócz mojego maila, więc przerzuciłam jego adres do spamu i tyle. Generalnie ten sam schemat: ogłoszenie na olx, prośba smsem o maila, krótka korespondencja, propozycja transakcji przez paypal, sfałszowany dokument transakcyjny paypal (wysłany z innej domeny niż paypal) z żądaniem założenia kasy za kuriera poprzez Money Gram (prywatne nazwisko zamiast nazwy firmy)... Jeśli ktoś wyśle pieniądze, to już po sprawie. Ten sam adres - martinsdianna9@gmail.com - uważajcie!
też dostałam sms z bramki "is your wedding dress pn olx.pl still for sale? reply me back to my email: martinsdianna9@gmail.com " krótka korespondencja , oczywiście propozycja zapłaty na paypal potem odbiór sukni przez jej firmę kurierską, bez negocjacji ceny, nawet odrzuciła proponowany rabat ;) coś mnie właśnie tchnęło, że to zbyt piękne żeby było możliwe ;) i wpisałam maila w google więc już paypal-a nie założę ;) martinsdianna9@gmail.com uwaga! oszust! dziękuję wszystkim za info i ostrzegam kolejnych