Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Ja również dostałam maila od Tyra Smith (tyra05smith@gmail.com), że chce kupić ode mnie suknie ślubną. To wszystko oszustwo. Dobrze, że jest poruszony ten wątek.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Witajcie, dzisiaj do mnie również spłynęła oferta kupna sukni dla siostry studiującej w Nigerii, początkowo się uczieszyłam, ale jakoś zdziwiło mnie to,że osoba z Kanady chce od razu kupić suknię i w dodatku wysłać ją do Nigerii. Wystarczyło wpisać w Google "imię i nazwisko" nadawcy i od razu wyskoczył mi wątek o oszustach. Dostałam maila od Tyra Smith, chętna do kupna od ręki. Napisałam jak mnie znalazła i w tej chwili nie mam żadnej odpowiedzi. Szkoda,że takie sytuacje się zdarzają, uważajcie! Pozdrawiam!

Też dostałam maila od rzekomej Tyry James, dziś rano. Dzięki temu forum i wam dziewczyny nie dam się oszukać! Dziękuję wam i pozdrawiam:) w takich chwilach człowiek docenia na maksa wartość internetu i forum:D

kolejni oszuści:
sarafa ali - UWAGA - mail po "polsku" - pewnie wrzucony w jakiś translator:

Witaj sprzedawca,
naprawdę szczęśliwy odpowiedzieć na moje zapytanie z powrotem, więc po prostu chcę wiedzieć, na cenę sukni i chcę Ci powiedzieć mi całkowity koszt sukni Plus + koszt wysyłki, bo kupuję suknię jako prezent dla mojej żony , więc będzie jak powiedzieć mi całkowity koszt i powiedz mi, w jaki sposób można zwrócić na koncie czy mogę zwrócić na konto i wysłać mi swoje pełne dane banku tak, że można płacić pieniędzy na konto tak szybko, jak mieć dane z you.and wyślę Ci mój adres do wysyłki dane do obliczenia kwoty i będzie zdeponowane na koncie, dzięki niech cię Bóg błogosławi (+27835427053)

Ja dostałam maila od faceta''KALEN LUCHT'' w sprawie zakupu wystawionego psp.Facet chce kupić psp dla córki która jest w Nigerii na jakimś projekcie rolniczym. Chciał zebym wysłała to psp do nigerii do córki ale dane które mi wysłał w mailu wogóle nie chciały mi się otworzyć.Rzekomo chciał moje dane żeby dokonać przelewu na moje konto bo on aktualnie przebywa na Białorusi.Ale ja myślę,że coś tu nie gra.Dajcie ludzie znać czy mieliście taki przypadek.Pozdrawiam

Zgłoś na poczcie, że chcesz sukienkę z powrotem! Koniecznie!

Rose Oliver - oszustka, dobrze, że nie dałam się nabrać... Niby Kanadyjka, a błąd za błędem... :)

Odbiorca: Adebukola Ismail, oczywiście Nigeria.

Uważajcie!!

Witam,
bardzo znana forma oszustwa, niby obcokrajowiec itd...
To samo przy zakupie psów z rodowodem, dokładnie taka sama forma tylko w drugą stronę : sprzedam za 300 zł psa z rodowodem... Kilka maili do różnych ogłoszeniodawców i prawie takie same odpowiedzi, niegramatyczne i z kłamstwem że muszą się szybko psa pozbyć...
Lepiej nie wchodzić w takie układy

uwaga! oszuści!!! to prawda! do mnie napisała jakaś ROSE OLIVER.
dobrze, że wstukałam w google hasło "sprzedaż sukni ślubnej do nigerii"...
wiadomo - nęci fakt, że nawet nikt się nie targuje;)
uważajcie!!!

Do mnie napisała Rose Olivier słuchajcie nie nabierajcie sie na to , to mogą być Polacy którzy w ten sposób oszukują. Przeglądaja oferty na allegro i wyłudzają pieniądze na cło.....uważajcie na oszustów. Mi ta Rose zaproponowała, ze pokryje wszytskie koszty, nie chce oglądać sukni nie chce zdjęć.....bez sensu. Nie ufajcie nie wysyłajcie!

Do mnie też przyszedł taki mail, od Mrs Anna Susy Hershey.
Let me know the final cost of the item and send me pictures and tells
me the costs in euro and how many pieces you have for sales...
Już mi się nie spodobał fakt, że suknię wystawiłam na kilku portalach z dokładnym opisem i ceną... Zaraz wrzuciłam w google nazwisko tej Pani i trafiłam tutaj. Ignoruję maila!
Pozdrawiam

jak bym zobaczyla pieniądze na koncie przyjęte przez mój bank to moge wysyłać :)

UWAGA!
wystawiłam swoja suknię ślubna na sprzedaż dwa razy. za pierwszym razem już na drugi dzień dostałam maila (po angielsku) od jakiejś kobiety. Pisała w nim,że jest z USA i bardzo jest zainteresowana moją ofertą. Chciała kupić suknię dla swojej kuzynki, która mieszka w zachodniej części Afryki... pytała o cenę przesyłki EMS Pocztex.

za drugim razem napisała do mnie inna kobieta i tu podobny schemat:
mieszka w Kanadzie, bardzo podoba jej sie moja sukienka i chciała ją kupić jako prezent ślubny dla swojej siostry z Nigerii.. również pytała o całkowitą cenę (przesyłka EMS)

Oczywiście nie dałam się naciąć na ten tani chwyt, ale w internecie widziałam sporo postów...

Generalnie wygląda to tak, że dziewczyna wysyła całkowitą cenę, oszust się zgadza, podaje adres, a później dziewczyna dostaje wiadomość z informacją (i potwierdzeniem) ze przelew został dokonany i pieniądze pojawią się na koncie dwa dni po wysłaniu sukienki ... dziewczyna wysyła sukienkę,... i już nie zobaczy, ani pieniędzy, ani swojej przepięknej kreacji ;P

Do mnie też napisał wczoraj Rose Olivier. Właśnie mu pisze co o nim sądze.

Ja również otrzymałam maila od tej osoby.
Co gorsza nie skapłam się w porę i wysłałam sukienkę.
dostałam też maila od jej banku że pieniądze na mnie czekają tylko mam posłać potwierdzenie nadania. po przesłaniu potwierdzenia dostałam znowu mail od banku że ma limit przelewów do pełnego tysiąca a różnicę mam posłać przekazem pieniężnym do nigerii
Sprawę zgłosiłam na policji - nie wiem czy to coś da ale no cóż.

tt5rhrhr5rtrr

tyrajames243@yahoo.com - ta sama akcja.

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziwczyn,które wystawiały ogłoszenie

hej, do mnie też napisała ta osoba i taka sama historia. Mam pytanie czy wysłałaś jej prawdziwe dane do przelewu? Odpisałaś jej coś, że wiesz że jest oszustem!?

Do mnie Rose Oliver, też wczoraj.

Powyższy post jest natomiast trochę rasistowski.

Do mnie też napisała Barry Seriana i tez niby do Nigeri chce suknie dla siostry...dziewczyny trzeba uważać...Nigeria i białe suknie ślubne..hm;)

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...