Uwaga na oszustów ! Wygrana włoska bielizna

Dziewczyny, UWAŻAJCIE NA OSZUSTÓW!!! Dziś zadzwonił do mnie jakiś typ z firmy Imperia i poinformował mnie, że w związku z moim udziałem w konkursie ( niby w lutym ub. roku ,choć za cholerę nie przypominam sobie bym w nim brała udział)wygrałam ekskluzywną włoską bieliznę warta 80 zł. Warunkiem jej odebrania jest opłata przesyłki w wysokości 19,90. Powiedziałam , że rezygnuję, czym zaskoczyłam pana. Zapytał o powód, wiec powiedziałam, że nie mam zamiaru płacić za żadna przesyłkę. Szczerze trochę mi śmierdziało, bo jeszcze nigdy nie musiałam pokrywać kosztów przesyłki za nagrodę. Poszperałam w necie i znalazłam:http://zapytaj.onet.pl/Category/026,003/2,27690036,Czy_ktos_z_slyszal_o_wloskiej_firmie_imperial.html
http://wiadomosci.onet.pl/szczecin/telefonicznie-zamowila-probke-ekskluzywnej-bielizny-teraz-grozi-jej-komornik/y28q7.

Ha, no czasami i blondynka potrafi włączyć tryb myślenia ;P
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów ! Wygrana włoska bielizna

Jakby komuś było potrzebne to adres korespondencyjny

Centrum Obsługi Klienta T2C
INTERNATIONAL LLC
Ul. Smulikowskiego 1/3
00-389 Warszawa

tel: +48 221004077 czynne w dni robocze od 8 - 16
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam a na jaki adres takie pismo wysłać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Numery telefonów z których trzy razy próbowali do mnie dzwonić. Platinium czy Platinum firma 503840939. Drugi 503840758, trzeci 503841047

Witam drogie Panie. Jak daje się zauważyć kobiety były , są i nadal będą naiwne. Jakoś nikt nie oferuje mężczyznom przez telefon bielizny itp.
Dzisiaj w internecie wszelkiego rodzaju bieliznę a zwłaszcza majtki można kupić po 2 zł. za sztukę , a wy naiwne, młode Panie dajecie się naciągać przez telefon na kosztowne wydatki i późniejsze kłopoty z tym związane nie widząc towaru i nie czytając warunków umowy.
Dzisiaj należy przyjąć bezwzględną zasadę; - jeśli będę cokolwiek chciała sobie kupić, to sama sobie wybiorę w sklepie lub necie to na co ja mam ochotę, a nie to co mi ktoś obcy narzuca . Tym bardziej przez telefon nie widząc rzeczy oferowanej ! I o tym należy pamiętać przez całe swoje życie jak również mówić o tym swoim dzieciom . Takie niestety są teraz czasy,gdzie jeden drugiego w Polsce próbuje oszukać. Natomiast w ankietach nie należy podawać swoich danych.
Tyle mówi się w TV o różnych oszustach,domokrążcach i ich sposobach, a jak widać nie dociera to do niektórych.
Nawet, gdy ktoś zaoferuje do zapłacenia koszt wysyłki zaledwie za 2 zł. to wystarczy 100 tys. naiwnych Pań i ten "ktoś" w krótkim czasie ma na koncie 200 tys.zł.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Haha, do mnie przed chwila z tym samym tekstem zadzwonila babka i tez byla mega namolna. W koncu powiedzialam ze maz mi kupil 10 par majtek pod choinke i nie mam juz miejsca w szafie, rozesmiala sie i dala spokoj :)
Kolezanka moja powiedziala ze nosi tylko gacie z golfem i tez dali jej spokoj ;-p

do mnie dziś dzwonili ! na pytanie moje skąd mają numer typek odpowiedział że w szpitalu po urodzeniu wypełniłam ankietę! dokładnie ten sam bajer bielizna amerykańska pokrywam koszty przesyłki tylko....facet lekko namolny ale go spławiłam! tak więc dziewczyny uważajcie!

Życzę sobie i Wam pozytywnego rozwiązania sprawy!

To treść odstąpienia:
OŚWIADCZENIE O ODSTĄPIENIU OD UMOWY
ZAWARTEJ NA ODLEGŁOŚĆ

Oświadczam, że zgodnie z art. 27 ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta
(Dz. U. 2014 r. poz. 827) odstępuję od umowy zawartej drogą telefoniczną dnia 12.01.2015r. z numeru 503840758 dotyczącej usługi, dostawy produktów ekskluzywna bielizna z USA.
Niniejszym oświadczam również, że nie chcę otrzymać żadnych następnych próbek produktów, które były przedmiotem umowy z dnia 12.01.2015r. zawartej za pośrednictwem numeru 503840758.
Oświadczam również, że nie wyrażam zgody na dalsze wykorzystywanie moich danych osobowych i wnoszę o usunięcie ich z Państwa bazy danych.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

T2C INTERNATONAL LLC dzwonili do mnie w pn. 12.01.2015 powołując się na ankiety, które wypełniłam w szpitalu po ur. dziecka, do pudełka Dzidziuś i Nebeskiego Pudełka. W ankietach wyraża się zgodę na wypożyczanie naszych danych osobowych różnym firmom, min., T2C. Zaproponowali mi ekskluzywną bieliznę z USA. Odmówiłam 2 razy, a za 3 machnęłam ręką i się zgodziłam na wysyłkę pokrycie jej kosztów 19,99. Kolejnego dnia zorientowałam się w necie, że to oszuści i zadzwoniłam do Rzecznika Praw Konsumenta. Okazało się, że moja zgoda to zawarcie z T2C umowy na odległość. Umowę taką można odwołać w terminie 14 dni od rozmowy z konsultantem. Cudowne majtki przychodzą już po tym terminie i nie da się już odwołać chyba, że się ma na nich jakieś silne dowody. Ja odwołanie wysłałam dzisiaj (polecony priorytet z potwierdzeniem odbioru). Ksero też sobie zostawiłam w razie tzw. w. Jeżeli majtki przyjdą, to je odeśle, bo nie przychodzą poleconym, ani paczką tylko zwykłym listem. To, co przyjdzie w kopercie sfotografuje, bo ponoć te majtki wyglądają jak z bazaru, a nie jak ekskluzywne to kolejny haczyk.

Hej. Do mnie też dzisiaj zadzwoniła przemiła Pani i poinformowała mnie, że ma niesamowity prezent: amerykańska bielizna w cenie 85 jak dla mnie za darmo tylko muszę pokryć koszty wysyłki 19,90. A ja głupia dałam się w to wkręcić!!! Masakra!!! Teraz nie wiem czy odebrać, ale wydaje mi się, że nie odbiorę tej przesyłki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

PS. Jak zapytałam o stronę internetową na której mogłabym się zapoznać z ich ofertą i wtedy podjąć decyzję to miły :) Pan poinformował mnie, że są nową firmą i dopiero startuje ich strona internetowa. To mnie zaciekawiło, dlatego weszłam z ciekawości zobaczyć "co straciłam" :D i widzę, że dokładnie tyle ile się spodziewałam. Więc drogie dziewczyny nie zgadzajcie się na nic co oferują ZA DARMO! Najlepsza rada :) Jeszcze raz pozdrawiam KAsia

Właśnie dzwonił do mnie Pan, który podał się za przedstawiciela marki PLATINUM i wciskał mi ten sam kit (tzn. o kosztach przesyłki i nie ponoszeniu dalszych konsekwencji jak nie będę chciała już nic więcej zamawiać). Też był bardzo zdziwiony, że nie chcę ekskluzywnej bielizny (u mnie była firmy amerykańskiej) i chyba z 5x pytał jaki rozmiar może wysłać zanim dotarło, że nie może!!! 503 841 097 to numer z którego do mnie dzwoniono, pozdrawiam Kasia

a dodzwonilas się na jaki nr

Ja własnie dostałam przesyłkę oni zmienili siedzibę i teraz firma nazywa się T2C INTERNATIONAL LLC i w polsce adres korespondencyjny to ul. Smulikowskiego 1/3 00-389 Warszawa ( z dopiskiem Centrum Obsługi Klienta T2C INTERNATIONAL LLC ) ale polecam od razu zadzwonić na infolinię : + 48 22 100 40 77 ( w dni robocze 8-16) i odstąpić od umowy, trochę ich przycisnąć jeśli nie będą chcieli i powinni ostąpić ja zdecydowalam zapłacić te 20 zl za swój idiotyczny błąd ale jeśli jeszcze nie dostałyście paczki to może uda się to ominąć POWODZENIA

no wlasnie jak powinien wygladac wzor odstapienia od umowy? ja jestem w takiej samej sytuacji ;/ nabralam sie na wygrana ale na szczescie mozna wszystko cofnąc. pamietjcie tylko zeby nie otwierac tej malej, rozowej paczuszki z majtkami bo nie bedzie mozliwosci cofniecia kosztow czy nawet wycofania sie z umowy. wg praw konsumenta macie 10 dni od daty dostarczenia wysylki na odstapienie od umowy.

Dziś dostalam taka właśnie przesylke amerykańska bielizna . z tego co tu czytam to wszystko jest to samo tzn zmieniają się nazwy firmy ale dziwnym trafem każda z nich ma dokładnie ten sam adres . zastanawiał się czy wgl fatygowac sie o wysyłanie im jakiegos odstąpienia od umowy . prawda jest taka ze nikt nie udowodni czy paczke otrzymalam mógł się list zagubic żadnego potwierdzenia odbioru nie otzymalam

mogłabyś pokazać swój wzór odstąpienia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

mi paczkę wrzucili normalnie do skrzynki...za nic nawet nie zapłaciłam

Czy wie ktoś, która to firma proponowała amerykańską bieliznę ? czytając fora natknęłam się na wiecej niż jedną firmę i teraz już nie wiem gdzie wysłać rezygnację?

Wyślij zwykłe odstąpienie od umowy nie podając numeru myslę, że to wystarczy. Ja na paczkę czekam miesiąc czy nawet dłużej i dalej nie ma... Wyślę teraz odstąpienie od umowy i tyle ile można czekać, bo jeszcze będą wysyłali mi wezwania do zapłaty za paczkę, której nie dostałam.

Inne tematy z forum

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić (89 odpowiedzi)

Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać....

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Czy ktoś byl w Areszcie Śledczym w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie. Czy ktoś przebywal, odwiedza/ł pracuje lub pracowal w Zakladzie karnym w...