Uwaga na oszustów - wyłudzanie umów przez polskie centrum telemedyczne, usługa teleekg.

Moja mama została oszukana w maju b.R. W gdańsku w dz. Osowa. Scenariusz z tego co poczytałam na forach zawsze taki sam jak w innych miastach polski. Najpierw - telefon z korzystną ofertą telekomunikacyjną na zmianę abonamentu telefonicznego lub zmianę dostawcy energii , że będzie płacić mniejsze rachunki. Przychodzi młody, przystojny,w garnitur ubrany budzący zaufanie przedstawiciel. Moja mama sądziła, że zmienia warunki umowy z dotychczasowym dostawcą usług. A ten przedstawiciel oszust podsunął jej do podpisu jedną umowę z firmy telekomunikacja dla domu i drugą umowę z polskim centrum telemedycznym na 3 letnią usługę tele-ekg, o której to nie miała zielonego pojęcia. Opłata 60 zł. Za miesiąc. Pospiesznie wyszedł, dużo nie mówiąc ulotnił się z wszystkimi dokumentami. Nie zostawił żadnej kopii. Oszukiwane osoby, tak jak moja mama nie mają świadomości, że podpisały drugą umowę więc nie mogą jej wypowiedzieć w określonym terminie 14 dniowym.
zgłosiłyśmy na policję i do miejskiego rzecznika praw konsumentów. Zobaczymy co będzie dalej.
na kopie umów trzeba długo czekać, a na pismo do pct: oświadczenie o uchyleniu się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu odpisali, że nie ma podstaw do anulowania umowy.
ostrzegajcie swoich bliskich i sąsiadów o takich oszustach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: UWAGA NA OSZUSTÓW - wyłudzanie umów przez POLSKIE CENTRUM TELEMEDYCZNE usługa TeleEkg

Do poczytania:
http://www.express.olsztyn.pl/artykuly/nowa-metoda-na-oszustwo-wszystko-dostanie-pani-poczta
i
http://forum.gp24.pl/uwaga-oszuscipolskie-centrum-telemedyczne-t100672/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: UWAGA NA OSZUSTÓW - wyłudzanie umów przez POLSKIE CENTRUM TELEMEDYCZNE usługa TeleEkg

Mój ojciec został również oszukany. Sprawą zajmuje się Policja pod nadzorem prokuratora. Mam nadzieję, że złodzieje pójdą siedzieć. PROSZĘ ZGŁASZAĆ OSZUSTWO DO PROKURATURY.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy ktoś byl w Areszcie Śledczym w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie. Czy ktoś przebywal, odwiedza/ł pracuje lub pracowal w Zakladzie karnym w...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić (89 odpowiedzi)

Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać....