Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łódź Jula 4.03.22

Agregat honda i klucze
Chciał 4300 szybko zszedł na 2000 jak wyjąłem telefon zwiał
Był autem peguot3008 na nr. KR4WL66
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trzebinia niebieski wolkswagen caddy oszuści

Też podjechali do mnie niebieskim wolkswagem caddy z ciemnymi szybami i dwóch gości z kamizelkami odblaskowymi maja na szybkiego do sprzedania agregat prądotwórczy Raderberg nigdy nie zalany benzyna lśnił nowościa folia kółeczka gwarancja naklejka 5300 cena niby z zakonczoej budowy nizaksiegowany zaczol zjezdzac z ceny na 2600 a potem mówi jak masz 1600 bierz to chciałem se fotke zrobić by dokladniej się przyjrzec parametrom recenzjom i wziąc numer jakbym się zdecydował a on po co mnie tu nie bedzie zaraz do gniezna wracaja już tu nie będą wyczułem od razu przekręt ale gadke perfekt mieli ooszuśćii jescze ten akcent cygańsko lub ukrainski ojechali bo uwaznie sprawdzam co kupuje takie rzeczy to powinni sćigac darmozjady za nasze podatki ktore siedzą w komendach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cwany chłopak z Turowa

Piszę bo pochodzę z Turowa koło Ścinawy.W sobotę 12 lutego piękna słoneczna pogoda cygan że starego Berlingo próbował nabrać mnie na agregat oraz zagęszczarkę na Górnym Śląsku nie dał rady,jego rejestracja zaczynają się FG

Lodz oszusci

To samo w lodzi dzis kolo 10 08/02/22 pod leroy merlin.
Skoda ciemna na rejestracjach DW 2 panow udajacych wlochow ,ze byli na targach dostalu 2 pilarki still i generator hondy i do samolotu nie moga zabrac. Pokazali wizytowke sthill i fakture za zakuo oraz jakis paszport.
Sprzedadza za 1 tys euro i oiky za darmo

Styczen 2022 znowu w Lodzi... agregat honda + piła stihl.

Dokładnie tak przerobili mojego Tatę na 2,5k. Czy to naprawdę nie da się nic z takimi zrobić?

Wczoraj miałem identyczną ofertę okolice Grabowca Lubelskie.

Radom

Taka sama sytuacja jak u innych dwóch Włochów spieszących się na samolot i nie mogą zabrać agregatu Honda i piły Stihl chieli tylko wat ale że nie miałem to wyciągnęli 1200zl,jeżdżą skoda kodiaq czarna WI uważajcie

Wloch

Proszę o namiary na tego pana od agregatów jeśli Pan posisda

X

Wczoraj w Chmielniku koło Rzeszowa też gościa tak zrobili i zagęszczarka i agregat

Łódź Obi Rokicińska

Godzinę temu byli w Łodzi na Rokicińska Obi

Podkarpackie dziś

Czytam te komentarze i już jestem pewien że zostałem kolejnym oszukany a czułem że to sciema i gość podobny do cygana ale bardzo dobrze po polsku mówił i trafił w dobry moment a ja tak jak inni jak już odjeżdżał zdałem sobie sprawę co zrobiłem i 3000 nie moje (agregat prądotwórczy + zagęszczarki volvo zv 93 oczywiście tak się niby nazywa) ----- zrobiłem zdjęcie
samochodu /// opel zafira 1.9 cdti kolor srebrny o nr rejestracyjny / B(Belgia)1-LLV -300 i co teraz .? A robiłem w domu przy kostce i bylem zamyślony a moj pech to to że byłem koło domu a dom przy samej drodze a pomyślałem jeszcze mam trochę do zrobienia to może faktycznie mi się przyda najwyżej później odsprzedam a nie będę pożyczał !!! Nie mam pojęcia co teraz z tym zrobić czy to się do czegoś nadaje wogule bo to że ktoś nam wszystkim pomoże to wątpię będą mówić że byliśmy zachcianki i dobrze nam tak a nie wszyscy co dali się nabrać są z kasą no ja nie Bo pożyczyłem od bliskch kur.a ! Dobrze by się to roznioslo bo jeszcze więcej ludzi naciągną!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie zgłoś to na policje. Jeśli tego nie będziecie zgłaszać to te brudasy nigdy nie przestaną oszukiwać.

Pruszcz oszuści cyganie robotnicy

16.10.2021 około godz 9:00 podjechali na budowę do kolegi i powiedzieli że mają na zbyciu kruszywo bo budują fundamenty pod wiatraki. Po chwili pokazują że mają maszyny Zagęszczarkę i agregaty na sprzedaż za pół ceny. Ubrani w profesionalne ubranie robocze buty kaski kamizelki samochód vw sharan. Ja stary cwaniak dałem się oszukać rąbanym cyganoom tak działa chęć szybkiego zysku okazja. Jak mi opowiadali o takich przekrętach to ja mówiłem że ja bym się nie dał nabrać. Jednak numer perfekcyjnie przygotowany ja btrak jakiejkolwiek czujności zły dzień. Kupiłem 2 maszyny marnej jakości i po kilku godzinach olśnienie że dałem się wydymać 4800zł poszło

Skoda

Witam udało się Panu ustalić numery rejestracyjne?

Skoda Kodiaq

Panie Tomku zna Pan numery rejestracyjne!

castorama Zakopianka Kraków

tym razem na laptop za 3.500 zł i 2 smartfony oryginalnie zapakowane, oraz rozpakowana kamera. Chciał 500 zł na paliwo. Mówił szczerze "ja złodziej" i jeszcze 2 x perfumy gratis. Chciałem mu dać 100 zł, albi zabierać towar i wyp.....lać. Wybrał to drugie. Ciekawe, co bym zastał po rozpakowaniu pudełek z laptopem i smartfonach. Oczywiście opowiasta, że jedzie na Ukrainę, a Celnicy i tak mu zabiorą. Bezszczelność nie zna granic.

cygany oszukuja cygan to cygan kreuja sie na wlochow

w dniu dzisiejszym oszukano nas na sprzęt budowlany na kwotę 2000

to cygany!!!

uważajcie rodacy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cygan Zgierz Kebliny

Oferuje agregat za 3 tyś z faktura ma 4.5 tyś. Znaczy a hejj kierownika mam tluczeń po 500 zł.z budowy elektrowni wiatrowych przywiozę w piątek 27T . Zamówiłem za 4 dni ma być po czym ma agregat bo dostał im jeden od wiatraka księgowa rozpisala i jeden im został no mająca dobre ale nie mam gotówki a on nie może oddać na bazę i chce już 1200 zł bo ich jestc6 na bazie to 200 zł będzie dla nich . autko srebrny peugeot taki budowlany rejestracja gst.

Racja