Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Włoch też w Tarnowie

Wczoraj 28-05-2015 pojawił się w Tarnowie pod "Majstrem". Wciskał 2 agregaty Honda, ten sam schemat...pośpiech..lotnisko...zostały mu dwa oczywiście jak coś to ten drugi mniejszy gratis. Okazywał włoskie dokumenty na nazwisko Tutino Antonio zam. w Napoli. Poruszał się Hyundai'em i20 z WZ 1012H listwa pod rejestracją wskazywała na warszawską wypożyczalnię samochodów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Włocha też w Warszawie

Taki typek zatrzymał mnie dziś pod Leroy Merlin na Jerozolimskich w Warszawie. Historia identyczna jak wyżej opisane. Odszedł z kwitkiem ale dalej zaczepiał ludzi. Ford Fokus WB. .. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

na "Włocha"

20 kwietnia 2015 pod Kauflandem w Łasku k/Łodzi, Pan mówiący łamanym polsko/włoskim próbował sprzedać dwa agregaty Hondy. Twierdził, że budowali drogi z pewną rodzimą dużą firmą i śpieszą się samolot do Rzymu. Ponieważ nie mogą wziąć agregatów ze sobą, muszą je szybko sprzedać. Za zakup jednego, drugi jest gratis.
Panowie wyglądają bardzo realistycznie, ubrani w elegancki garnitur. Legitymują się paszportem. Kręcili się jakimś osobowym autem.
Uważajcie na naciągaczy!!!

na "Włocha"

Castorama Sikorskiego Łódź

WZ 1658j ciemny(chyba granatowy) nissan QUASHUAI-2 nr rej WZ 1658j

oszuści

widziałem tych oszustów wszyscy siedzą na Gocławiu nie daleko centrum handlowego Promenada.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Potwierdzam Kraków - Modlniczka Leroy Merlin

Poruszają się samochodem marki DACIA "czarny" na polskich numerach. Dwóch gości jeden stary "pasażer", drugi młody "Vincent" udaje, że mówi po Włosku, ale umie troche Polskiego tzn dobrze gada. Oczywiście oddać mu Vat 23% za maszyny warte po ~10tys. bo śpieszy się na lotnisko i ma lot zaraz. Wciska, że mu zostało jak sprowadził 40 takich sztuk. Nie ufać, nie dać się nabrać, dzwonić po Policje, pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

uwaga pojawili sie w Krakowie

Pod Realem na ulicy Bora Komorowskiego, pewien gość podający się za Włocha proponował mi agregat firmy Honda.

osiedle

''Marina" tak nazywa się to osiedle

honda

Witam, dziś byli w Kielcach, ale nie dałem się nabrać :P

oszuści cyganie

Dziś rano byli na parkingu przed Auchan w Piasecznie.
Zagadał jeden czy znam włoski i pamiętając ten artykuł odpowiedziałem, że nie.. choć znam perfect.
Wtedy, pożal się Boże łamańcem polsko-angielsko-włoskim z ewidentnym romsko-kieleckim akcentem próbował tłumaczyć zalety agregatu Hondy.
Grzecznie podziękowałem i zadzwoniłem na 997 ale przez 3 min. nikt nie odebrał.
Viva Policja.

oszuści

Dzisiaj byli na parkingu AUCHAN w Piasecznie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Elektro narzedziaz Targow- oszusci

Ja mialem okazje na parkingu TESCO w TARNOWSKICH GORACH
ale mimo usilnych obnizek ceny na pilarki STIHL ORAZ Agregat von
Yamaha, nic nie kupilem choc bardzo mnie necilo.
Radze wszystkim byc ostroznym na takie okazje.

TARNOGORZANIN

też "włosi"

Dzisiaj tj. 22/01/2014 też działali pod nowym OBI w Krakowie obok Galerii
Bronowice. Biały Nissan

osiedle

spotkałem ostatnio włocha w nissanie białym przy M1 w Markach, proszę Cie o adres tego osiedla na którym mieszka ten włoch z panna i pieskiem. ja już go odwiedzę.....

najłatwiej się naśmiewać

Na moje szczęście sama się do tej pory uchroniłam od takiej wpadki, ale jedna z bliskich mi osób niestety dała się wpuścić w maliny. Dorosła, wykształcona, wcale nie na handelek nastawiona czy z tymi dolarami w oczach, jak piszecie. Człowiek ma kłopoty, haruje jak wół i g**no z tego jest, ma czas słabości, podjedzie dwóch delikwentów z taką historią, to można się naciąć. I nie trzeba od razu wrzucać wszystkich do jednego worka, bo po pierwsze dostając taką "ofertę" można pomyśleć o zakupie dla siebie czy rodziny, bo jest okazyjna cena, a mniej więcej się wie ile takie sprzęt kosztuje, a po drugie, nawet jeśli pomyśleć o zarobku, to normalne, że coś się kupuje taniej, a sprzedaje drożej, na tym polega handel. Owszem nienaturalne jest kupowanie takich urządzeń na parkingu, dziwne okoliczności i sposób prowadzenia transakcji, ale ludzie, oprzytomnijcie, tutaj działają manipulanci, którzy znają swój fach, to nie są byle pajace figo-fago! Oni doskonale wiedzą, jak zamącić i omotać.

Ci z Was, którzy tak się wyśmiewają i stukają się w czoło są tak samo zuchwali, jak ci frajerzy- oszuści. Uważacie się za super sprytnych i wrzeszczycie, że wy to nigdy byście się nie dali tak zrobić, a w praktyce odsłaniacie swoje tyłki. Lepiej potraktujcie takie artykuły, jako odświeżenie ostrzeżenia i z pokorą podziękujcie tym, którzy znaleźli w sobie na tyle siły, żeby napisać jak bardzo dali się nabić w butelkę. Najwyraźniej nikt was nigdy tak nie oszukał, bo nie wiecie, jak człowiek, który dotąd wierzył w ludzi potrafi czuć się zraniony takim wyrachowanym oszustwem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

12.11.2013

Od tej sytuacji minął już szmat czasu, a 12.11.2013 roku ten ciapaty oszut wraz z kolegą w identyczny sposób prowadzili swe "biznesy" w Rzeszowie. Najprawdopodniej grasują teraz w tym regionie...Jak więc widać policja, inne służby...generalnie państwo jednak wspiera przedsiębiorczość...Szkoda, ze z tego nie ma podatków. W okolicach Rzeszowa poruszali się srebrnym Renault Megane o numerach TSK....W innym artykule przeczytałem, że poruszali się rownież samochodem w numerach TSK ( w okolicach Zgorzelca). TSK to tablia z powiatu Skarżysko-Kamienna. Trop wiedzie właśnie tam, a że cyganów tam nie brakuje to...Ot moja skromna pomoc dla Policji....No chyba, ze te działania są legalne. Dodam jeszcze, że przedstawiciele Hondy twierdzą, że cała ta działaność ma charakter prawie, że mafijny...Jak wiec widac mafia w Polsce ma się dobrze.

ten sam DW...

Byłem świadkiem wciskania tego samego kitu na Włocha (...signiore...) z agregatem i dlatego tu trafiłem z googla poczytać, czy ktoś już się dał nabrać. Siwy Cygan w garniturze ( jeszcze jeden na wieszaku w aucie) dawał wizytówki, mówił coś o uszkodzeniu jego auta. Faktycznie też Nissan z numerami DW..., choć przypuszczałem, że to auto z wypożyczalni wzięte pod ten przekręt. Bydgoszcz, parking Castorama, 14.10.2013. Zbiegiem okoliczności mnie zagadała w tym czasie gruba, niestara Cyganka o perfumy, oryginały ;) Przepłoszyłem dziada mówiąc głośno do żony: "Zobacz jak się Cygany dorobili", zmierzył mnie tylko wzrokiem i pospiesznie odjechał, tym razem bez zysku.

oszuści włosi

Pokazali się znowu w Rumi przy Leroy Merlin wracali z targów ze Słupska,mają samolot i nie mogą zabrać ze sobą agregatu Honda i pilarek Stihl chcieli 1000 euro potem oddali by za 500 euro - nie skorzystałam.