Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo chińskie są dobre,

dopiero potem naklejają np. włoskie naklejki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pojechałam pod granicą rosyjską kupić ropę do mojego Passata, a tam koleś sprzedaje 20 kilogramów uranu. Wziąłem po okazyjnej cenie 2 kilogramy. Stara lodówka Mińsk będzie chodziła za darmo przez 20 lat, wystarczy też na Ursusa i Bizona aby za friko orały w polu. Teraz myślę, że 0,5 kilograma mogę przekazać LOT aby zamontowali sobie do Dreamlinera, zamiast tych tandetnych japońskich akumulatorów. Jutro też pogadam z księdzem aby wsadził sobie mały reaktor na plebani, tylko boję się trochę latających dronów aby nie pomylili go z Mahmudem Ahmadineżadem.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież POlacy to

debile, można ich rąbać ile wlezie, a oni są z tego zadowoleni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pani Karolina pyta: jak żyć?

"mąż zgodził się zapłacić za narzędzia 3 tys. zł, z myślą o ich odsprzedaży"

Odpowiadamy: niech mąż kupi perukę a la Włoch, doklei sobie kolejarskie baki i wąsiury a la bolek i tak ucharakteryzowany odsprzeda (z zyskiem) kolejnemu bałwanowi.
Przy takiej ilości frajerów na 1 km. kw. długo czekał nie będzie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mogę tobie sprzedać puste kartoniki po szlifierkach, kupiłem 12 sztuk po okazyjnej cenie. Dodatkowo mam 12 cegieł klinkierowych.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chytry albo polski cwaniak. Jeśli ktoś coś ukradnie lub kupi kradzioną rzecz jest postrzegany w naszym społeczeństwie jako osoba zaradna.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

wiertarki bosch

Witajcie, ją zostałem tak wkręcony 4 lata temu pod Leroy Merlin. Kupiłem w ten sposób wiertarkę, która była niby przywieziona z wyprzedaży w Niemczech. Wtedy nie było takich tematów, więc niczego nie podejrzewałem. Koleś pojechał nawet że mną na stację Lotos, żeby podłączyć i sprawdzić sprzęt. Wszystko chodziło. Zapłaciłem i dopiero chyba po roku jej użyłem. Wówczas zobaczyłem, że pokrętło od obrotów nie działa i tak się domyśmiałem. Wbrew pozorom nie jestem naiwniakiem, ale każdy ma chwile słabości. Wiedziałem o perfumy, ale na to wówczas nie wpadłem. Piszę to jako przestrogę dla wszystkich.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hehe, Znam to. BMW na rumuńskich "blachach" z biznesmanem w garniturze i "złotymi" sygnetami na prawie każdym palcu. :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie. Czysty PiSlam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pani Karolino, na jakie nagłasnianie przez innych oszukanych Pani liczy, skoro Pani stanowisko jest podobne !!! ???

Oszuści przescigaja się w wymyslaniu przestepstw i tu nic nie pomoże nagłasnianie, ale nie wiem dlaczego Pani tego nie zgłosi na policje ??? Jesli Pani tak podchodzi do tematu i jeszcze inni oszukani w ten sam sposób to jak policja może cokolwiek zrobic ? nawet gdyby nie udało się policji złapac tych przestepców to i tak nie wolno chowac głowy w piasek. Druga sprawa , liczyliście Państwo na zyski, ale jest strata , jako handlowcy byc może nie raz "wcisneliście" klientowi jakąś rzecz, która nie była warta jej ceny ? tak bywa w handlu :) lecz Państwu winno zaświecic swiatełko , że okazji nie ma na ulicy .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

no to juz mnie rozje... ;-)))))

+39 338 752 235, +39338752235.

DO mnie dzwonili z tego drugiego, z tego pierwszego nikt nie dzwonil ;-)))))))))))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

teraz sytuacja finansowa jest jeszcze ciezsza

na niewiele zdal sie interesik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

inna historia

mają też inną metodę, na autostradze Cygan zajechał nam drogę nowym bmw, machał rekoma, dawał znaki, ze potrzebuje pomocy. Zatrzymalismy się, mówił, ze jest tureckim biznesmenem z Niemiec i że brakuje mu trochę gotówki na paliwo, a musi koniecznie dojechac szybko do Berlina, oferował garść "złotej" biżuterii za jakąkolwiek pomoc finansową, wręczył też wizytówkę z nazwą firmy w Berlinie i swoim imieniem, nie dałam się nabrać, ale przestrzegam wszystkich, jest bardzo przekonujący!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziwne ze nie mieli promocji

Pilarka a do niej perfumy i wycieraczki samochodowe gratis. Nie wiem skad biora sie ludzie dajacy nabrac sie na takie rzeczy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rumuni a nie Włosi

I kręcą wałki w całej Europie.W Anglii i Irlandii głównie laptopy po 100 euro sprzedawali i podmieniali torbę.Mogą również pojawić się asfalciarze szczególnie na osiedlach domków jednorodzinnych i oferować za pół darmo wylanie asfaltu bo im właśnie został..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

spszedam szifierkie bosia!

tanio
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

FRAJERÓW NIE SIEJĄ

Frajerzy się rodzą. Szkoda ze ten ,,włoch'' nie wyrąbał tych kretynów na 30tys.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dlatego kupuję w placówkach handlowych istniejących od lat

Najlepiej w takich gdzie na klienta czeka krzesło (Balta).

Wygląd Włocha. Trudno oczekiwać od Cygana żeby się ufarbował na rudo i udawał Greka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3