Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zysk mówi ze jest tam np 1000 zł wiec ty mu daj 500 zł a on ci da rulonik

dajesz 500zł a w ruloniku jest 100zł!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Historia Pani Marty

ty tempa dzido .wcale mi ciebie nie zal.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

A może by tak UKS sprawdził faktury męża P. Karoliny z tym, co ma w sklepie

I wyjdzie, że kupił na fakturę 1 piłe, a sprzedał w sklepie i na aledrogo 10.
Typowy polski sklepikarz. Bokiem kupić, bokiem sprzedac, zawsze ze 100% górki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

pani karolina ty typowa idiotka niezgłosi na policje ale ostrzega innych

gdyby miała rozum to by zgłosiła na policje chocbny poto by zostali złapanie i innych juz nieokradali!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

a po trzecie

żona go upokorzyła przed tysiącem czytelników
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobry jest

15 minut się targował ?
Ma chłopisko zdecydowanie za dużo wolnego czasu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a przepraszam, co nie jest teraz tam produkowane, wzgl. Vietnam, Bangla, zy inna egzotyka.

Nie mówię o manufakturowych wynalazkach a'la GaGa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byli też przy Castoramie

Mąż mi opowiadał, bo podeszli do niego. Wyglądali wiarygodnie- podobno super ubrani. Ale się zorientował po 15 minutach rozmowy..Poza tym po co nam maszyna stolarska :) ???
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

To się dzieje codziennie

rabaty, promocje, usługi za pół ceny.
Czekam teraz na wieści o sprzedawcy brylantów z Amsterdamu, któremu nie chce się wieźć z powrotem kamyków :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolego trochę jednak wiem

Co do dymania mnie przez cwaniaczków to zupełnie nie masz racji - ja bym się niesfrajerzył kupując cokolwiek od nieznanego kolesia na parkingu. To po pierwsze. Po drugie: trzy razy w życiu miałem już sytuację gdzie o przestępstwie poinformowałem policję. Raz sprawa umorzona (wybicie szyby w moim samochodzie). Dwa razy sprawa zakończyła się w sądzie (tylko dlatego, że sprawcę ująłem sam i przekazałem go lub jego dane policji). W sądzie okazało się, że sprawca studiuje prawo na Hardwardzie (co nie przeszkodziło mu na wakacjach wjechać z kolegą do mojego domku letniego i wszcząć burdę) a w drugim przypadku, że jest znanym lekarzem (co nie przeszkodziło mu po kolizji drogowej uciec z miejsca zdarzenia). W przypadku studenta prawa nie muszę mówić jak zakończyła się sprawa. W przypadku lekarza policja doszła do wniosku, że sprawcą kolizji byłem jednak ja, a nie znany lekarz, który uciekł z miejsca zdarzenia. Sąd na szczęście nie uznał argumentacji policji.
Tak czy inaczej życie nauczyło mnie jednego - chcesz mieć spokój odpuść sobie policję i sądy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie ciesz się jak znajdziesz rulon pieniędzy !!!!

Na giełdzie samochodowej w Pruszczu - uważaj. Kiedy spacerowałem przy stoisku z meblami , zauważyłem jak facet przede mną specjalnie upuścił rulonik pieniędzy.
Za moment podszedł następny i ...... zaoferował mi podzielenie się znaleznym rulonikiem - podniesionym przez niego. Powiedziałem , że pieniądze należa do wskazanego - jeszcze widocznego gostka. Po trzech moich odmowach o podzieleniu się odszedł. Jak działają - w ruloniku na wierzchu jest stówa , może jeszcze jakieś dziesiątki a reszta to papier
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

hahahah pod ikea zaczepił mnie ten niby włoch powiedziałem mu wyuczone na pamiec zdanie po włosku i chłop zbaraniał wsiadł do Opla i zwiał ale miałem beke mysłał debił ze biegle gadam po włosku
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Było być pazernym?

Było być pazernym? Pokarało... Gratuluję zdrowego rozsądku!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

wycieraczki za kilka zł ? te cwaniaczki sprzedają wycieraczki za min 40 zł, które w makro kosztuja max 15 zł. zapytałęm kiedyś czy one ze złota są ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

coval, topex - jednorazowy shit
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Glupi jestes!

Teraz jest system elekrtyczno-internetowy blokowania kont. Komornik wysyla do wszystkich bankow twoje dane i jesli gdziekolwiek masz konto zalozone to jest ono automatycznie blokowane. Trzeba bylo sie nie zadluzac!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

kończąc za ciebie:

masz rozum tam gdzie każdy ma d.pę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Spłacaj zobowiązania, a nie się żalisz. Pożyczyć to tak, ale oddać to już nie...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1