Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Schemat się nie zmienia...

Podobną sytuację miałem 5 lat temu w skandynawii. Kulturalny facet, mówiący płynnie po angielsku, w nowym Alfa Romeo na lokalnych blachach. Podawał się właśnie za Włocha wracającego z targów i próbował mi wciśnąć płaszcze "skórzane". Nie zdecydowałem się bo i po co mi to, a do dziś nie byłem pewien czy to nie jakiś naciągacz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie śmieję się z innych

tylko piszę, że też spotkałam tych złodziei.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

BROWAR GDAŃSKI

Widzicie tą reklamę na górze ekranu ?
Już myślałem , że piwo Gdańskie powróciło !!.
A tym czasem zostałem oszukany !!!!
Wszędzie kradną i oszukują w tym kraju
Trzeba być czujnym jak ważka , tylko w taki sposób można tu żyć!!!!!!!

Ach Pani Karolino

nie zgłaszając na policje pozostaje nadal Pani nic mądrzejsza...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cwaniaków na parkingach jest masa

zaczepiają byle nawiązać rozmowę, a to ile pal, jak dojechać do Warszawy itp. potem wciskają jakiś kit, parkingi są monitorowane więc namierzenie cwaniaków to nie problem, fakt wstyd, być takim Łosiem.

prawie

3 koła, haha.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani Karolina stwierdziła, że nie zgłosi sprawy na policję, ponieważ...

... wraz z mężem prowadzimy sklep (...) mąż zgodził się zapłacić za narzędzia 3 tys. zł, z myślą o ich odsprzedaży.
A, że kupił bez faktury, to skarbówka by nam zrobiła jesień średniowiecza w papierach.
No i się boimy.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak jak piszesz

już myślał, że pana Boga za pięty złapał, że interes życia zrobił, a tu SZTOS! Piątka dla "włocha"....z psychologii i pedagogiki!
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 1

" Pani Karolina stwierdziła, że nie zgłosi sprawy na policję, ponieważ nie wierzy w zatrzymanie oszustów"

A potem że Policja nic nie robi. Jak by otrzymali kilka takich zgłoszeń to mogli by chociaż uczulić obsługę monitoringu takich marketów i może udało by się złapać ich na gorącym uczynku
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

ELEKTRO NARZĘDZIA!! HIT!!

Witam serdecznie. Mam do sprzedania orginane elekro narzędzia niemieckich i japońskich producentów. Sprzedaję bo nie potrzebuje. Kupione od orginalnego Pana na parkingu przed ciastoramom. Okazja! Super jakość! 3500zl.

a mi właśnie komornik wszedł na konto , ciekawe kto mu sprzedał moje dane z kontem?

Nigdzie , w żadnych pitach itp. nie podawałem swojego konta , a znalazł mnie komornik , robiłem tylko zakupy kartami... O ile wiem ,komornik musi znać bank i numer konta by je zająć, nie może sobie ot tak pukać bo bankach i o ciebie pytać... Komrnik działał na zlecenie firmy windykacyjnej, więc oni mogli dać mu nr. konta , ale skąd oni mieli ? Muszą stosować nieuczciwe sposoby / niezgodne z prawem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak można tak dać się nabrać ?

Aż ciężko w to uwierzyć ;/
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

oooo boże.... ludzie to ja już myślałe, że wszyscy znają ten numer

do mnie startowali pod Castorama na Osowej już 3 lata temu, krótkie spier...j załatwiło sprawę od ręki...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od lat robię w sprzedaży bezpośredniej. Nie wiem do końca na czym to polega , ale część ludzi traci rozum

gdy zaczynam im trajkotać o KORZYŚCIACH JAKIE ZARAZ ICH SPOTKAJĄ.

To jest klucz - ichnie korzyści , znam takich co sami się dopytują o kradzione rzeczy i proszą by im przynosić - sądzą , że sprzedaję kradzione.

Biedni nie mają pieniędzy a część , większość chyba , " bogatych " nie ma skrupułów... Dlatego się czasami nacinają.

Moim zadaniem jest tanio kupić i drogo sprzedać , biednych omijam , bogatych KOOOCHAMMM , dzięki nim nieźle żyję.

Bez oszustw można fajnie żyć z handlu , trzeba tylko kochać Polowanie na Jelenie :-)

Uważajcie na "Bułgarów, Rumunów" i cyganoow " tam nie ma zasad fair , nakleją ci nalepkę Honda na agregat i szukaj wiatru w polu. Oni nigdy nie mieli i mieć nie będą org. perfum , sprzedają perfumu po 5zł z Wólki Kosowskiej tzw. Centrum Chińskiego , podobnie jest z zegarkami i całą resztą.

"Widzisz przedstawienie a nie widzisz rzeczy..."
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

to jeszcze nic teściowa wcisnęła mi super miłą piękną kobiete, teraz siedze w domu i pacze....
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 0

biznesmen

popiera złodziej kupując od nich ,SAM JEST NIE LEPSZY
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja ostatnio....

A ja ostatnio idąc ulica napotkałem rumuna który wcinął mi dosłownie 120 kurtek zimowych. Od miesiąca przynajmniej mam ciepło bo uszczelniłem nimi całą chałupe..

JUż parę razy

a ostatnio miesiąc temu, w Sopocie przy Almie na parkingu, dwaj kolesie mówiący kalecząc polsku, z Łotwy, jak się przedstawili, w mercedesie m-klasy, wracający z targów oferowali mi dwa ostatnie zestawy garnków Zeptera

W świecie nigdy nic za darmo nie ma. Nigdy. Pamiętajcie na ulicy pieniądz nie leży a jak leży to Ci prędzej ręke utnie. Przypadek 1 na 1000000000 że akurat ty masz to szczęście nie istnieje. Ludzie w jakim wy świecie żyjecie. Sami sobie jesteście winni.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3