Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przestępstwo karne na wniosek poszkodowanego

Mój tata też został oszukany na okazje agregat HONDA i pilarka STIHL i wysyłam tą informację o takich przypadkach podróbek do tych firm, bo jako producenci to oni są poszkodowani i na ich wniosek Policja będzie ścigać oszusta. Każdy oszukany, jeżeli tego nie zrobił, może zgłosić to przestępstwo u siebie na miejscu w policji, może jak zgłoszeń będzie dużo zajmą się tym człowiekiem i ukarzą a jednocześnie nikt więcej nie straci niepotrzebnie pieniędzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dwaj włosi

Dziś padłem ofiarą 2 pseudo Włochów na parkingu pod Castorama na Targówku w Warszawie. Schemat starszy i młodszy Włoch wracają z targów w Warszawie i spiesza się na lotnisko w Modlinie. Za cenę samego VAT sprzedaja agregat Hondy i klucza warsztatowe szwajcarskie. Lewa faktuta na 16 tyś. Samochód vv Toran na tablicach WGM. Gość młodszy na pewno chwycony na kamerach w centrum bo chodził ze mną pod bankomat. Proszę o pomoc!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Robole

Wczoraj grasowali w Białymstoku audi A6 C6 w kombi w bagażniku mieli dwa agregaty i zagęszczarkę. Szumowiny jedne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nic w tym temacie się nie zmieniło w 2021 roku koniec lipca okolice na wschód od Łodzi. "Interwencja" policji żałosna. Chcieli to zamieść pod dywan jak najszybciej. Życzę powodzenia ludziom którzy wierzą że policja coś z tym zrobić. Może traficie na prawdziwych policjantów z powołania. Ja niestety nie miałem szczęścia. Podałem im tych oszustów na talerzu a ze strony policji olewka z powodu braku podstaw do podjęcia konkretnych działań. Najlepiej jakbym sam za nich znalazł centrale tych oszustów... ale i tak po dzisiejszej "akcji" policji widzę że i tak by to olali.

Gdzie? Która? Dzisiaj zgłaszałem na policję i przyjechali ale z braku podstaw do zatrzymania olali to. A śledziłem tych oszustów i podałem policji na tacy gdzie są.

oszuści w Łodzi

dziś w Łodzi - na Dąbrowie, przed marketem Stokrotka zaczepił mnie gość w Czarnym Cadillacu na amerykańskich blachach oferując agregaty prądotwórcze i zagęszczarki.

Tani badziew, uważajcie !!!

Dziś pod Selgrosem

Udawany włoch z maszyną "śpieszył się" na lotnisko. Nawet nie traciłem czasu na oglądanie sprzętu...
29.07.2021 Warszawa Wawer

Dziś podjechał do mnie samochodem na numerach z danymi i po Polsku zapytał czy nie jestem zainteresowany zagęszczarką JCB i

Oszust poleca podruby zagęszczarki i agregaty puszcza mariańska

jaka miejscowosc

Witam. w jakiej miejscowości? wczoraj jeździli takim tylko że ciemnym A6 w okolicy Krakowa

samochów

Jakim samochodem byli ?

Dzisiaj

W Warszawie/Markach chciał mnie złapać na agregat i narzędzia pod M1

Podlaskie

Był w zambrowie,zrobiony na Włocha,sprzedaje agregat plus zestaw narzędzi,niestety dałem się nabrać na 1200zł.

oszuści z Włoch

Witam,
Ja się chyba też dałem nabrać , Skoda też zaczynała się na WI , masz może rejestrację?

Mazowieckie

Ta sama sytuacja. Koleś oferuje kostkę, kruszywo i agregat, na który daje fakture co się okazuje lewa na 4500zl za agregat zakupiony w Olsztynie w sklepie który nie istnieje.

Teraz poruszają się bialym VW cady i sprzedaja w okolicach Starogardu Gdanskiego

Czyj to numer oszusta i oszukanej osoby?

dilbrew

Jeżdżę też z agregatem dilbrew. na ogłoszeniu od razu widać że to oszuści. Brak numeru telefonu. Oszust dodaje ogłoszenie i więcej już się nie loguje. To jak ma nawiązać kontakt z kupującym?

tizsallz

Uwaga teraz oferują agregat tizsallz. jeśli chcecie przeszkodzić oszustą to na portalach OLX i Sprzedajemy zgłaszaicje te ogłoszenia z tymi agregatami jako oszustwo. Może w końcu ich zablokują.

Dziś w Wawrze

Koleś zrobiony na Włocha próbował wcisnąć agregat pseudohondy, chiński zestaw narzędzi w walizce i podróbkę młota pneumatycznego Hitachi. Nie udało mu się. Samochód z wypożyczalni - Opel, niestety nie pamiętam jaki.

Znowu przyjechali

Rejestracja GD opell Zafira dwóch cyganów bliżniaki chcieli sprzedać agregat i zagęszczarka Volvo .oferowali to 10 maj w Dobrodzienia