Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprzedawać każdy ma prawo , i żądać ile chce. Inna sprawa , że cyganioki faktycznie naklejają znaki firmowe na Chinskie rzeczy.

a to juz jest karalne. Jesli ktoś sprzedaje garnki itp. bez podrobienia firmy , posiada działalność gospodarczą to chwała mu jesli trafi chciwego jelenia i sprzeda mu drogo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

TEN NUMER Z NARZĘDZIAMI JEST STARY JAK ŚWIAT.

Kilka lat temu przyjeżdżali na budowy oferując tanie elektronarzędzia,teraz gdy na budowach mniej frajerów sprzedają pod marketami (też od kilku lat).
Nie zaluje tych frajerow korzy się nabrali i stracili kasę.Na co liczyli kupując nowe narzędzia w tak atrakcyjnych cenach?? na pewno nie na podróby,raczej na to że to promocja (kradzione-bo kto sprzedaje nowe po cenach niższych niż sklepy czy hurtownie) Chęć zrobienia dobrego interesu na tyle otępia zdrowy rozsadek że ludzie nie czuja jak ktoś robi ich w ....
Polecam frajerom również okazyjne zakupy przed marketami czy centrami handlowymi zegarków,telefonów i perfum-jak z rozumem wygrywa niska cena
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

To raczej nie Włosi

A Romowie ale nie z miasta zwanego po włosku Roma!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawsze się trafi jakaś `sierota` co da się wyd...ć ! ! !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja kupilem natomiast

w tesco 16 kartonow nalesnikow z owocami, w promocji oczywiscie. Teraz w kazdej szafie i szafeczce w domu mam nalesniki. Otwieram barek zeby zapic smutki a tu wypadaja nalesniki... Jak ktos glodny to zapraszam na obiad...
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja kupiłem tandem od ruskich i się okazało

że jest z jednym siodełkiem
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak mogłaś to robić z cyganem!!!

O boże boże boże Bożenko , jak mogłaś to robić z cyganem!!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na ulicy to strach nawet dziwkę wziąć!!!

Na ulicy , to strach nawet dziwkę wziąć !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dajecie się nabrać

To nie są włosi tylko RUMUNI. Karnacja ta SAMA!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeżeli się podtwierdzi że to cygany czy inne romy to dlaczego ktoś nie zajmie się w końcu ich wysiedleniem z Polski?

Oni tylko sprzedają jakieś badziewia na parkingach, chodzą po domach żeby wróżyć, kradną i żebrają. Widzieliście w jakimś biurze czy nawet w sklepie uczciwie pracującego cygana?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chytry traci dwa razy!!!

Stare polskie przysłowie "Chytry traci dwa razy"
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak jest sklep to wchodzi sie do sklepu

i robi sie zakupy w sklepie a nie na ulicy czy parkingu ! przecież oszust nie powie dzień dobry jestem oszustem .Tyle sie pisze, mówi ,robi akcje a naiwniacy cały czas dają sie zrobic w trąbe .Ale za inforamacje należy podziękowac to niektórych może ochroni !
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wcale mi Twojego męża nie żał. Nie rozumiem jak można coś kupować od obcego faceta na parkingu i to za 3000 zł

Ja nawet wycieraczek od kupców na parkingach za kilka zł nie kupuję a co dopiero kupić coś za 300 zł Emeryci dają się oszukiwać na wnuczka czy na pokazy bo są naiwni ale Wy chyba nie jesteście emerytami ale daliście się nabrać jak dzieci
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Naiwny i chytry !

Sam sobie jest winny !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Naiwni są ,ale głupi ?

"Tak w ogóle, to idź po słownik ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

UWAŻAĆ I NIE DAĆ SIĘ!!!

W Rumi przed Auchanem też miałem kilka takich sytuacji, z różnymi "produktami". Ci cwaniacy potrafią być nieraz wyjątkowo nachalni. Raz jeden tak uparcie próbował mi wkładać "prezenty" do bagażnika, że już myślałem, że trzeba będzie mu przylać, żeby się odczepił. W końcu wyczuł, że niebezpiecznie przegina i sobie poszedł.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Litewska też.

Znajomemu ludzie z samochodu na litewskich numerach, proponowali przed Auchanem kupno po atrakcyjnej cenie agregatu Hondy albo Yamahy.

Ten stwierdził, że to pewnie kradziony towar i odmówił.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

To są Cyganie

Grasują też w Warszawie pod budowlanymi sklepami, tych samych widziałem w Gdyni koło hali, W Czeskiej Pradze, nawet pod Mrówką w Pułtusku. Mają niezły zasięg. Też próbowali wciskać podróby. Potrafią zatrzymać samochód na trasie i udają że mają awarię proszą o pomoc a przy okazji zerkają czy klient forsiasty i podatny na te bzdety. Ten proceder trwa już od dawna. Myślałem ze ludzie już nie łapią się na takie rzeczy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1