Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Każda strategia oszustwa

opiera się chciwości oszukiwanego. Bo chciwość odbiera rozum ...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

w selgrosie kupują frajerzy, ten sam towar w markecie tańszy w detalu niż "hurt" w selgrosie

a przed selgrosem to robią interesy wielokrotni frajerzy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A na co Pani liczyła?

Może na medal za głupotę dla szanownego małżonka?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

jak sie przyznaje że chce przyciac na kolejnych osobach??? nigdzie o tym nie nie jest napisane, czytajcie ze zrozumieniem gamonie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dajcie spokój

szedłem na zakupy do lidela i koleś mi wcisnął truskawki mówiąc że z hiszpanii wraca a się okazało że to nasze polskie mrożone. i teraz mam tego 46kg w domu :(
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 0

pod Leroyem

Faktycznie, spotkałem takich panów na parkingu pod Leroyem przy obwodnicy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ci z artykułu to rzeczywiście

"samotni i bezradni". Parka cwaniaczków...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

OGAR KAROLINKO

Pani Karolino, jak widac ma pani z mezem sklep to jest pani bardzo pazerna na pieniazki ale widac okazja sie nie trafila. nastepnym razem jesli chcecie byc w porzadku to sobie kupcie za normalne pieniadze, paragon dostaniecie a nie jakies przekrety!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Psycholog z tego "wlocha", wiedzial gdzie pojsc i jakiego typu ludzi zaczepic

Naiwni to byli klienci amber gold, a to jest juz poprostu glupota.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przydatna informacja

Wbrew temu co niektórzy tu wypisują informacja o oszustach jest cenna i może uchronić przed zakupem czegoś okazyjnie na parkingu.
Tak naprawdę nie ważne z jakich powodów ktoś od kogoś coś kupił.
Ważne jest że przed zakupem sprzedawca podaje nieprawdziwe informacje i jest to ewidentne oszustwo.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak nie myślą, niech cierpią...

Kto daje się zaczepiać i wciskać sobie tak tanią histryjkę???... w dodatku kupuje coś za 3000zł od obcej osoby gdzieś na ulicy a nabiera się na to kto? - przedsiębiorca!!! pomijam kwestie podatkowe!

W dodatku dobijające jest to, że nie zgłaszają na policję! To głupota, bo nawet jeśli nie złapią złodziei to przynajmniej będzie zgłoszone i nie będziemy tym samym podbijać statystyk policji - liczba nie złapanych oszustów będzie większa. Poza tym istnieje szansa, że gdyby zgłosili na policję niezwłocznie a nie wypisywali na portalu, to policja mogłaby zareagować i zaczaić się na złodziei a tak to złodziej wie żer nie ma co tu już szukać w trojmieście, bo napisali artykuł.

słabo Pani Karolino, słabo!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

ludzie zastanowiliby się dwa razy nad tym co robią

Ależ zastanawiają się i w znakomitej większości nie dają się nabrać cyganom na ich oszustwa. Niestety - jest grupa ludzi, dla których wizja zysku przesłania racjonalizm i się "gotują" na widok takich ofert ;)
Dla was są też "perfumy w prezencie", "Passat B5 w kombi w dizlu nie stuka nie puka po dziadku co raz w tygodniu do kościoła", "kredyt zero procent", "lokata w złoto na 16%" i Paweł Adamowicz :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

kolego mało wiesz i powielasz swoje głupie opinie. Mając pewnie nadzieje ze ciebie posłucha.

Jak lubisz być dymany i z zostać z tą myślą ze baran z ciebie to twoja wola. Daj chociaż wybór innym ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Potwierdzam.

Numer zresztą dość stary i ogólnopolski. Parę lat temu w Łodzi zrobiono tak w bambo mojego staruszka; kupił markowy agregat, a w środku było pusto ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak nie zgłosiła tego na policję

to powinna to zrobić jak najszybciej, bo łapaniem oszustów to oni mają się zajmować, a nie gazeta czy portal.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

ci lub inni tego rodzaju oszuści pod selgrosem dzialają od dawna sprzedając różne przedmiot

i zawsze od nich się słyszy ,że zostaly im jakieś rzeczy po targach.
Szukają chytrych naiwnych!
Kupuję takie rzeczy kiedy mi są potrzebne i tylko w sklepach , choćby ze względu na kartę gwarancyjną i autentyczność.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślał by kto ,że cwaniki.

Czytając wasze posty pomyślał by ktoś ,że w Gdańsku to same cwaniaczki tylko jedno zastanawia jak dali się wrobić w donaldzią zieloną wyspę.Więcej pokory lemingi.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Coval wracaj do Chin

Kupiłem narzędzia COVAL na Hutniczej w Fachmanie, nie ma gorszego syfu chińskiego od tego złomu, tarcze tnące pękają, wiertła się gną. że tam jeszcze ktoś kupuje to się dziwię.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0