Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziekuje i prosze

dziekuje za ta informacje aby uchronic innych

z drugiej strony niestety powiem ze osobiscie bym nie dal sie nabrac.
nie jestem cwaniakiem. nie staram sie wycwaniakowac innych.
a dlaczego. bo myślę. i sadze ze takie dzialanie ma krótkie nogi.

i o to aby myśleć proszę innych. wtedy bedzie lepiej w naszym kraju.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

KRETYN Z CIEBIE JEST
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Smutne...

Niestety, dużo jest ludzi naiwnych ale też każdy chciałby kupować taniej....Uważam, że nie powinniśmy wyśmiewać ludzi tylko ich uczulać na tego typu działania oszustów. Zwracajmy uwagę sąsiadom starszym i samotnym, żeby nie kupowali "okazyjnie" a jeśli nawet to niech poproszą dobrych sąsiadów o pomoc. Przede wszystkim uprzedzajmy sąsiadów aby NIGDY nie wpuszczali NIEZNANYCH osób do mieszkania !

Śmiać się jest łatwo.... ale pomyślmy, że kiedyś też możemy być samotni i bezradni... więc pomagajmy !
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Np.

Na alledrogo.pl
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znamy, znamy

Już trzy lata temu próbowali mnie wy...ać w Żukowie na sprzęt Hondy za jakieś grosze
No ale kto się kanarkiem urodził orłem nie umrze
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale czasem...

Niektóre podróbki są na tyle dobre że nawet w serwisie nie mają problemu z ich naprawą - mam tym sposobem młoto-wiertarkę pneumatyczną a la bosch za śmieszne pieniadze w stosunku do firmowej, którą używam z powodzeniem już trzeci rok, ale większość to faktycznie byle co.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Interesy przed sklepem...

Słowacja, Poprad, kilka lat temu, przed Supermarketem, ja pakuję zakupy do bagażnika, podchodzi elegancki koleś ciemnej karnacji, wkłada mi do bagażnika
"prezent" nic za niego nie chce mówiąc to gest reklamowy jego firmy - odmawiam przyjęcia, odchodzi zostawiając prezent mówiąc rób co chcesz z podarunkiem - to reklama i już, po chwili wraca chce gestu z mojej strony - daj mówi chociaż 2000 SK na benzynę bo akurat go okradli, etap pośredni ewolucji sytuacji pominę. Koniec: wraz z innymi cyganami odjeżdżają wypucowanym Audi A6 bez moich pieniędzy za to ze swoimi podarunkami, przez otwarte okna rzucając na pożegnanie stek przekleństw i wyzwisk nie tylko pod moim adresem - nie byłem jedyny
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odrazu oszust

Chyba wiedział co kupuje czy tak sie napalił na zyski jak klienci Amber Gold i zapomniał o bożym świecie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

^^^^^^^^^^

Dokładnie....
piekniej nie da się tego ując i dzięki temu mamy ten wspaniały syf....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

"biedny" 2 razy pomyśli i nie da się w ciula zrobić.

ten, którego stać łyka takie bajery - jak młodzi obietnice wyborcze, a później zgrzyta zębami. dziwna zależność :P
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Polaki cebulaki się pokusiły

na szybki zarobek, tanio kupię, szybko i drogo sprzedam. I chytrusom niestety nie wyjdzie, aczkolwiek pewnie to puszczą tanio na allegro, żeby nie było w plecy. Trzeba być strasznym naiwniakiem, żeby tak się dać zrobić. Ja nie ufam do końca nawet sklepom i przed większym zakupem sprawdzam warunki gwarancji, czas jej trwania itp.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co za naiwniaki...

do tego kretyni
"Nie zglosze sprawe na policje, poniewaz nie wierze w zatrzymanie oszustow"

Tak naprawde cwaniaki,liczyli pewnie ze zrobili swietny deal i ze za psie pieniadze kupili sprzet warty kilkakrotnie wiecej zeby go uplynnic na allegro.

Dlatego taki amber gold ma racje bytu. To nie wina Tuska tylko zidiocialego cwaniakowatego spoleczenstwa.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3

normalnie

masakra teksańską piłą diaboliczą 666
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale tą Chińską podróbą to bedzie te drzewo ścinał prze rok :) juz szybciej by mu pilnikiem do paznokci poszło:)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie, pod Castoramą w Gdańsku na Osowej, taki jeden chciał mi wcisnąć agregat diesla hondy za 2,5k ale ostatecznie zszedł do 1k . Jeździł wiśniowym mercedesem klasy E 4-5 latkiem na oko, na blachach południowych, a i jak widziałem ich jak odjeżdżają z parkingu to w aucie siedziało jeszcze 2 koksów też ciapatych
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0