Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jesli juz drugi raz takiego spotkałas to powinnas spisac numery samochodu i zadzwonic na policje!

smiejesz sie z innych a sama glupia jestes
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

dokładnie

przykład głupoty i cwaniacta który został od razu ukarany przez życie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widze ze boli cie

Te BMW,coz na poczatek kup sobie w Tesco rower a pozniej moze jak trafisz w totka bedzie cie stac na BMW.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Piękny komentarz. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Naiwny zawsze dacie nabrac i ostrzezenia nic niepomoga

przychodzą 2 panienki do mieszkania i mówią że są z Rossmana i w prezencie dają perfumy które są bardzo drogie jeden dla mnie drugi dla żony wyciągają i mi dają :) to ja dziękuje i szybko zamykam drzwi :) a one zaraz dzwonią, wala w drzwi .O co chodzi, chcecie dać więcej flakonów? A one że to prezent jak zapłacę za trzeci 150 zł .Oddaje mówię trzeci mi niepotrzebny :) .Ale widać że dziewki strachu się najadły ,że już im nie otworze :)
Ale byli tacy co kupowali sam widziałem.Miesiąc później czytam że Rossmann ostrzega przed oszustami podszywającymi się pod ich pracowników i sprzedają perfumy których u nich niema i może po nich wystąpić wysypka.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

I bardzo dobrze że "stracili" kasę

jak to się mówi "chytry dwa razy traci". Jeżeli ktoś głupi i udaje chytrego to bardzo dobrze jeżeli zostanie "od razu" przez życie wyprostowany.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Warto było Karolciu, warto. Nie przejmuj się tak bardzo opiniami innych ludzi. W ostatecznym rozrachunku jesteś tym, kim jesteś dla siebie i może dwóch. trzech najbliższych osób, które powiedzą Ci prawdę. Cała reszta jest bez znaczenia ...
Pozdro.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

a chęc taniego zakupu bubla i odsprzedania tego na zasadzie drugiego wałka to nie obłuda?! ew. proponuję zajrzeć do słowika..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hahaha- na pocieszenie mąż pani karoliny powinien otrzymać tytuł

Durnia roku, a tak na marginesie to dobrze mu tak, jak ktoś jest chciwy i pazerny to dwa razy traci.. Jeszcze nie spotkałem zamożnego ,poważnego biznesmena sprzedającego towar na parkingu..
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

a ja kupiłem

w biedronce 13 kilo cytryn i teraz gapię sie na nie i ryj mi się skręca na ich widok:)
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 1

INDESIT

Ale wymyślacie nowości. Na rynku legalnie sprzedawany od lat INDESIT psuje się jak ch....a! I do tej pory nie ma na to rady, żadne prawo nie chroni przed masowa sprzedażą produktów tej włoskiej mafijnej marki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

ciężka sytuacja finansowa to pojęcie względne...

u mnie na osiedlu jest zwykły spożywczak z monopolem. Podobno taka ciężka sytuacja, podobno tylu klientów podkradają teska, oszołomy, zakupolandy a jednak flota małżeństwa prowadzącego sklep to Suzuki Grand Vitara (kupiony nówka z salonu), dostawcza furgonetka cytryny (nie wiem czy kupiona jako nowa, ale prezentuje się dobrze, zadbane auto) i stare audi 100 chyba. Ale co się dziwić - zwykłe zakupy na śniadanie, kilka bułek, kawałek sera czy wędliny i kilka warzyw i już ponad 20 złotych. Jeszcze nie spotkałem kupca który by nie narzekał na cieżką sytuację i jednocześnie nie miałby kilku samochodów...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gosc zrobil to tak

Sprytnie ze dałem sie oszukac,po prostu ostrzegam innych,akurat znam sie na perfumach tym bardziej wkurza mnie ze dalem z siebie zrobic frajera.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

mówi się że chytry traci dwa razy....

a ile traci i głupi i chytry?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprzedają też garnki i sztućce

Przed Bożym Narodzeniem na parkingu przez Realem w Osowej zaczepił mnie jadący terenową Toyotą facet i uraczył opowieścią o tym jak to robił prezentację garnków Zeptera i teraz wraca już do Holandii i już są one mu nie potrzebne. Uprzejmie wysłałam go na drzewo, bo już z podobnym "obcokrajowcem" spotkałam się (zostałam zaczepiona) na parkingu przed Selgrosem wiosną ubiegłego roku. Jak widać jest to stały proceder. Niestety nie wiem po ile sprzedawali te swoje cuda, bo boję sie takich wygalantowanych lumpów.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety, to jest Polska. Nie jest winny złodziej, oszust czy gwałciciel, ale jego ofiara - bo była naiwna, zbyt ufna, albo

Poza tym w internecie wszyscy są mądrzy, rozważni, unikają podejrzanych miejsc i zachowań, a oszustów wykrywają w mgnieniu oka...

W każdym razie - warto takie sprawy nagłaśniać! Dodatkowo zgłosiłbym to na policję, pewnie skończy się umorzeniem, ale przynajmniej pogorszy statystyki :)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2