Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie pisz bzdur jak ktos jest cwaniak to predzej czy pozniej sie na tym przejedzie, lamentowanie pozniej nie pomoze, trzeba myslec, a swoja droga jak ktos ma ciezka sytuacje finansowa to kupuje cos za 3 tys na parkingu? bez jaj, przykre ze tak sie ludzie daja naciagac ale coz glupota nie boli, a ostrzegac nie trzeba bo kazdy kto ma rozum nie da sie na cos takiego naciagnac.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

i to dlatego ci sami ludize są w sejmie od 25 lat

tacy intelektualiści jak mąż Pani Karoliny pewnie pierwszy przy urnie wyborczej..
Demokracja - cudny ustrój
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 4

po pierwsze chciwy nieposłucha twojego ostrzezenia

trudna sytuacja zyciowa ktos kto ma trudna sytuacje zyciową 5 razy sie zastanaowi nad kazdym groszem który wyda a nie wywala bezmyslnie 3 tys zł bez sparwdzenia sprzetu.ile te ostzrezenia są warte skoro tacy jak ty zaczeli szukac ostrzezenia dopiero wtedy jak zostali oszukani i tez znalezli je wnecie ale po fakcie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

"gdyby więcej takich spraw było nagłaśnianych to ludzie zastanowiliby się dwa razy nad tym co robiąę"

w ostatnim roku media rzeczywiście mało informowały o Amber Gold, OLT i kilku innych przewałach... Sory, ale ja się z takich zakupów wyleczyłem w wieku 13 lat jak mi ktoś wepchnął karty do gry za 5 zł które miały być plastikowe. A Twój mąż jak rozumiem prowadzi jakiś tam interes...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wystarczy podjechać insignią i sprzedasz wszystko. To wręcz niesamowite.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 0

Standard. Przecież w naszym kraju żyją sami specjaliści od wszystkiego, nieomylni, piękni z pełnym portfelem, oceniający wszystkich innych jak popadnie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

to zwykła chciwosc jest uczciwych ludzi nietrzeba ostrzegac przed oszustami bo oni by sie tak nabrac niedali!

nie kupuje rzeczy bez ich sprawdzenia!! Nie jestem paserem i nie kupuje rzeczy niewiadomego pochodzenia,Chciwość powoduje zamroczenie normalnej reakcji rozumowania.I tylko takich chciwusów oszust potrafi wykiwać.A ludzi chciwych ostrzeżenia nic nie daja bo jak sie znajdą w podobnej sytuacji to w oczach maja juz tylko wielii zysk i nic więcej sie dla nich nie liczy nawet jesli wczoraj tak samo sąsiada wyrolowali:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

chyba dobrze że opisała taką sytuację przynajmniej będzie się o tym mówić i może uchroni to kogoś innego przed popełnieniem takiej głupoty, nie widzę w tej historii żeby się chwaliła bo nie ma czym...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

No widzisz, chciałaś dobrze a zostałaś zhejtowana i z trolowana. Niestety taki kraj, tacy ludzie - nic z tym nie zrobisz, po prostu zlej ich. Nie ostrzega się innych o takich rzeczach, bo dostaniesz za to po kolanach, a jak będziesz leżeć to jeszcze będą stali nad Tobą i się śmiali.
Głowa do góry i powodzenia!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 7

przy makro mialem dokladnie taka sama sytuacje, ale powiedzialem ze nie chce i juz, sam uzywam dosyc drogich jak na polskie warunki kosmetykow wiec wiem ze cos co kosztuje 200zl nie kupie za 30, ludzie troche wiecej myslenia a nie tylko o ale tanie kupie i sprzedam komus za 300% wiecej. co do cyganki to mialem tez taka sytuacje na parkingu tesco chylonia, byla tak bezczelna ze mi sie prawie do samochodu wpakowala.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

cygany

podjechal do mnie przy ausan z perfumami cygan a ja do niego s........j jak chcesz posmakowac jak bija chlopcy z oruni to poczekaj zaraz ci wytlumacze po mesku i cygan prysnal gonic dziadostwo do roboty..
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na poczatek

Kup sobie Seicento łosiu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

to nie naiwnosc ale chciwosć!!!kupujacy tak sie podniecili i juz liczyli jak wielkie zyski beda mieli!

chciwość i kasa którą zarobią zamroczyła im rozum!! Gdy ja widze cos taniego bardzo albo kts mi cos proponuje to włacza sie mi kontrolka alarmowa!!
Wole stracic okazaje niz botem walic sie w głowe gumowym młotkiem dlaczego dałem sie tak wykiwac!Oby ci państwo tez sobie tym łotkiem po głowe walili:)
popieram tę opinię 72 nie zgadzam się z tą opinią 2

ciekawy jaki "model Stihla" został zakupiony

za tą cenę to pewnie już jakaś profesjonalna do lasu. Ja za swoją pilareczkę w sklepie frimowym dałem ponad dwa klocki - i to tylko półprofesjonalna ....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Głupota zwyciężyła , pazerność przegrała , zapłaci naiwny.

Od wielu lat spotykam się na rynkach , markietach , parkingach , przed hotelami a nawet przy warsztacie samochodowym w Sopocie. Oferują podróbki od perfum po zegarki , narzędzia i całą gamę atrakcyjnych przedmiotów. I to nie tylko w Polsce ale i na świecie. Ale taką świadomość posiadłem dopiero w Neapolu po stracie sporej sumy za tombakowe , niby złote zegarki. Po dwu latach spotkałem tego oszusta , i gdyby nie interwencja mojej żony byłbym kryminalistą z dożywotnim wyrokiem.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

twoja histeria zmrezila mnie krwie w żyłu

też se kupie BEEMKE na nastepna wakacja
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z tego co czytam popełniłam bład nagłaśniając tą sytuację

Owszem mój mąż dał się nabić w butelkę, czasem trudna sytuacja życiowa zmusza do podejmowania takich decyzjii, może gdyby więcej takich spraw było nagłaśnianych to ludzie zastanowiliby się dwa razy nad tym co robią. z perspektywy czasu nikt nawet ja by tak nie postąpił, tyło łatwo jest mówić i oceniać a przede wszystkim krytykować gdy się nigdy w takiej sytuacji nie było. Sprzętu nikomu nie odsprzedam, wiedząc że jest podrabiany. To że napisałam taką informację miało na celu ustrzec innych, ale z tego co czytam to nie było warto....
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 16

hahaha prawda w 100%. Od policji to tylko duuuuużym łukiem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2