Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

haha

hahahahahahahahahah
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak dla mnie, to wszystko jest pokolenie Pier-Go.

Cwaniak mysli ze zarobi, ale trafia na wiekszego cwaniaka... Normalnie jak w filmach Guy'a Ritchie :)
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cwaniak trafil na cwaniaka...

"mąż zgodził się zapłacić za narzędzia 3 tys. zł, z myślą o ich odsprzedaży" - ciekawe jak chcial to zrobic nie majac faktur, gwarancji itd...
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opowiem Wam moja historie

W zeszłym roku(srodek lata) ena parkingu w tym centrum handlowym na pograniczu Rumii i Redy chyba Auchan,zaatakowal mnie sprzedajacy perfumy cygan.Włozyl do bagaznika mojej BM-ki torbe z perfumami i mowi ze musi szybko i tanio sprzedac a sa "jumane" z e szwedzkiego promu.Przy tym robil taka atmosfere jakby mial tajniakow na karku a sprzedawal podobno oryginalne Chanel,Calvin Klain itp.choc frajerem nie jestem to dakem sie zfrajerowac i zaplacilem 200 zl za wie sztuki podrobek,cygan zniknaj jak kamen w wode.Ostrzegam uwazajcie bo ze dwa miesiace temu na podobny numer chciala nabrac mnie cyganka na parkingu pod Tesco(Dabrowa)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Selgros

Jest bardzo przyjazny takim cwaniaczkom, a nawet udostępnia im legalne stoiska przy wejściu, gdzie jeszcze niedawno panienki bezczelnie wyciągały do wchodzących rączki z "prezentami", które de facto dostaniemy, jak kupimy coś innego.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podobny przypadek

Pod BR&W (obok castoramy) facio w garniturz wciskał mi garnki. O mało co żonka nie połasiła się na ten szmelc. Gościu musiał odjechać swoim Audi bez kasy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gratuluje braku myślenia. To że jej mąż jest pazerny na przeceny powstał artykuł, który może uchronić innych jemu podobnych. Nie ma tu żadnej obłudy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czego wymagać od narodu głosujacego na tusków, kaczyńskich, wałęsów, kwaśniewskich

tudzież innych oszustów?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Fajna historia i ciekawe Wasze komentarze. Większość z Was twierdzi, że nie da się nabrać, ok. Chciałbym więc wiedzieć, skąd te tłumy pod Fashion House, gdzie nie brakuje chińszczyzny ?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

te łapki w dół wciska

pani Karolina i jej tępy mężu :)
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 11

Mąż Pani Karoliny kupił by odsprzedać... I to jedno zdanie wyjaśnia wszystko w zasadzie. Oczywistym jest, że proceder pseudo makaroniarzy to oszustwo, ale osiągają sukces, bo trafiają na pazernego człowieka, który tylko złotówy ma w głowie. Sam się przyznaje, że chce dalej przyciąć na kolejnych osobach- ma za swoje. Tut, tut!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

rż - eczy

to jak panie imbecyl jest poprawnie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Oczywiście jakiś debilny moderator na elektrodzie standardowo wywalił post do kosza, zasłaniając się pisownią i brakiem merytorycznej treści - hahaha.. Zamiast podpiąć go żeby wszyscy widzieli :/. Znane "standardy" elektrody. Zostawiają bezsensowne wpisy, nic nie wnoszące kłótnie w wątkach, ale jak pojawia się post zawierający jakieś konkrety lub w tym przypadku konkretne ostrzeżenie, to od razu ląduje w koszu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

:):)

""Wraz z mężem prowadzimy sklep, dlatego jesteśmy częstymi gośćmi hurtowni spożywczo-przemysłowych typu "cash and carry"."
i np. kupili plazme 47 cali "na sklep spożywczy", żeby sobie VAT odliczyć.
Jak to się mówi... złodziej złodzieja okradł.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oczywiście że sprzedali

czytając tą historię utwierdzam się w przekonaniu, że takich jeleni jeszcze dużo znajdą.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwaga na oszustów z Nowych Ogrodów

ci z elektronarzędziami to wypierdki...
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobnie bywa ze sprzętem RTV

Pod OBI w Gdyni odszedł do mnie gość oferując mi kamerę HD znanej marki. Pokazał mi spreparowaną gazetkę z Saturna z ceną kamery za którą on chciał połowę stawki. Kamerka, to Chińska podróba i takie też było jej zdjęcie w gazetce, zgadzał się tylko numer modelu. Znam się na tych sprawach, więc go pogoniłem, ale później żałowałem, bo mogłem zgłosić ten fakt na policję, aby ktoś inny nie dał się nabrać.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wypisz wymaluj dokładnie tak zrobili w jajo znajomego

też w Osowej ale przedstawicielem był Hiszpan.

Znajomy wziął dwie pilarki spalinowe i agregat prądotwórczy niby Honda za 1000euro ale utargował się do 2700zł święcie przekonany że sam agregat jest wart około 12 000zł.

Rozczarowanie było ogromne. Agregat to chińska zabawka o dużo mniejszej mocy niż zadeklarowana do tego ryzykowna w użyciu.
Pilarek nawet nie usiłował uruchamiać i jeszcze żyje.

Myślał że zrobi z Hiszpana frajera a Cygan zrobił z niego durnia.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0