Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

bierna policja

Miałem przypadek tak oszustów przy Castoramie w osowie.Dzwonię na 112 kilka razy i nic,potem 997 i nic. Zjechałem na lotos.Stoi patrol.Mówię im o tych kanciarzach.A oni nato "my z Gdyni" To dajcie sygnał przez radio ,niech zgarną ich na goracym.Nie możemy.Darmozjady policjanci odjechali i ja również.A rumuno-cyganie dalej nas okradają.
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 0

Okazja!!!

Jak się kupuje coś "okazjonalnie" jak w wyżej opisanym przypadku to szansa, że coś jest na rzeczy jest prawie równa 100%. Bo czymże to różni się od kupna z niewiadomego źródła po okazyjnej cenie roweru, radia samochodowego itp.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najpierw zrobili szkodę sobie, a teraz mają w nosie dobro społeczne jeżeli nie zgłaszają sprawy policji. Jest przestępca, to trzeba powiadomić policję. Niech robią swoje, może się uda złapać oszusta. A ten sposób pozostawiają mu swobodę działania.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chytry traci dwa razy - trzeba czerpać z wiedzy i doświadczenia przodków :-)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

a wiesz, że nie wszystkie kupiłeś....

ja całą resztę, chyba z 9 sztuk nawet nie pamiętam bo były zafoliowane. A kolego byś się zamienił może, bo mam 3 w zielonej obudowie a reszta takie niby pomarańcz - te pomarańczowe zamienię? Co Ty na to?
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zakup bez faktury? W ten sposób można zostać PASEREM !

"Wraz z mężem prowadzimy sklep/.../mąż zgodził się zapłacić za narzędzia 3 tys. zł, z myślą o ich odsprzedaży."
I jeszcze problemy za skarbówką.
popieram tę opinię 72 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to Polska właśnie...

i nie ma na takich sposobu, dopóki będziemy wierzyć w okazje i promocyjki...
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

TO zwykłe cygany

Niedawno podobny kit próbował wcisnąć i elegancki jegomość pod Auchan. Podjechał wypasionym BMW serii 6 mówiąc że wraca do domu z targów i ma garnki na sprzedaż. Pogoniłem natręta i koniec. Ciekawe że ludzie potrafią być aż tak chytrzy dać się zrobić jak dziecko... żenada.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak można kupić towar na ulicy i nawet go nie sprawdzić?

No cóż chytry traci dwa razy.
Bo jak pani sama napisała że mąż kupił z myślą odsprzedaży z zyskiem.

Może teraz męża na solarium,wbić w gajer i niech sam polata pod marketami może komuś wciśnie ten szmelc:) jako włoch oczywiście :)
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 1

C..E!!!

Grasują przy castoreamie osowa!
mówią,że mają za godzinę samolot,
mieli wystawę sprzętu (piły spalinowe,agregaty),
i że z tym gów..m nie chcą ich wpuścic do samolotu.
mówią,że oddadzą za parę złotych.
w rzeczywistości to zwykła chińszczyzna
i tandeta.
powiedziałem im,żeby sp....li!
przeważnie to zwykłe cygany.
jeżdżą dookoła parkingów przy hipermarketach i szukają
łosia.
omijać ich z daleka.Produkty są jakości typu telezakupy mango!!!
dziwię sie tylko,że policja nie może im wpier...Ć i pozamykać tego tałatajstwa!
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 1

w takich sytuacjach na biednego nie trafia tylko pazernego i głpiego bo kto do odsprzedaży kupuje towar bez papierów???

to jedno, że skarbowy powinien już łapkę położyć, po drugie, to chyba tylko rozumku brakowało oszukanym, kto robi interesy na parkingu, albo kupuje towar do odsprzedaży nie oglądając go??? wymiękam z tych ludzi a "włochom" wróże sukces bo świat usłany jest pokoleniem AmberGold:)
popieram tę opinię 157 nie zgadzam się z tą opinią 9

a ja dałem się nabrać

ostatnio na parkingu zaczepił mnie gościu i tak mnie zbajerował , że kupiłem od niego 12 szlifierek kątowych, i jeszcze uwierzyłem, że są mi potrzebne. Dopiero w domu sobie pomyslałem " chwileczkę, po co mi tyle szlifierek" dlatego uważajcie.
Gdyby artykuł ukazał się szybciej na pewno bym był mądrzejszt.
popieram tę opinię 254 nie zgadzam się z tą opinią 8

byznes is byznes

największy zarobek na pazernych handlarzach
popieram tę opinię 110 nie zgadzam się z tą opinią 8

polak mądry po szkodzie

heh, że też ludzie się nabierają na takie numery... głupich i naiwnych nie sieją.
popieram tę opinię 104 nie zgadzam się z tą opinią 10

to nie żadni Włosi tylko Cygany

którzy tak samo wciskają tombak zamiast złota czy podrabiane perfumy.
Za darmo nic nie ma. Padliście ofiarą własnej chciwości. Mąż zapewne na początku piał z zachwytu jaki to jest cwany.
popieram tę opinię 305 nie zgadzam się z tą opinią 10

głupi i pazerny. Nie żal mi gościa
popieram tę opinię 216 nie zgadzam się z tą opinią 19

Jakim trzeba być imbecylem żeby kupowac takie takie rżeczy od ludzi na ulicy
popieram tę opinię 289 nie zgadzam się z tą opinią 23

Włoska robota :)
popieram tę opinię 178 nie zgadzam się z tą opinią 7

Niestety

Głupich (naiwnych) nie sieja sami się rodzą.
popieram tę opinię 266 nie zgadzam się z tą opinią 30

Jak ktos jest naiwny

To wogóle nie szkoda mi takich ludzi! Tutuł artykułu powinien brzmieć Wstyd, jacy ludzie mogą być głupi i naiwni
popieram tę opinię 515 nie zgadzam się z tą opinią 81