Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

oszuści z zagęszczarkami firmy cat

Nie jest to jednostka lecz cała szajka popapranych cyganów. Są trudni do namierzenia bo na ogół wynajmują samochody z wypożyczalni i to nie byle jakie. najczęściej suwy i wtedy właśnie podszywają się pod pracowników pobliskiej budowy. Gadkę pierdykną taką, że największy cwaniak nie zajarzy, że to oszust.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oszuści naciągają na agregat hondy i pilarkę shtill

Dzisiaj byli widziani pod makri w ząbkach

Oszust sprzedający zagęszczarkę cat swarzedz

Uwaga w okolicy Swarzędza grasuje oszust sprzedający zagęszczarki cat numer auta namierzamy ... Rozpoczyna się od cna

proszę o informacje

oszukali tak mojego dziadka na zagęszczarkę CAT żółta, proszę o jakies informacje o tych oszustach na jakub.wrobel7312@wp.pl

Lubelskie

Dałem się naciągać dzisiaj jeździli scenikiem na żółtych tablicach

proszę podać

jestem w stanie uporać się z tym naciągaczem, bo juz znajomego oszukał, proszę o numer i zdjecia

Lubelskie

młody łepek jąkający, poruszający się volkswagenem suw o nr. rejestracyjnych GA##### oferuje kostkę, kruszywa, sprzęt budowlany. Naciągacz i oszust ! Że też tacy się nie boją że im ktoś kiedyś łłeb urwie... Ale to pewnie kwestia czasu.
W razie potrzeb mogę udostępnić nr telefonu 8####### a dla policji udostępnić przypadkowe :) zdjęcie tego gościa i auta którym się poruszał. Ciekawe czy niekradzione.

łaziska górne

dziś w łaziskach mają do zaoferowania zagęszczarkę cat 110 i kostkę brukową za 8ZŁ M2 opel vectra szary

Oszukany

Dziś dałem się nabrać tym oszustom z Włoch.
Biały Nissan suv WF...
Nic nie warta podróbka Agregatu Hondy.
Uwaga!!!
Castorama Al.Krakowska

dwoch ok konina zageszczarka cat i kamień za 700zł a kostka za 14 złm2

uważajcie na nich mam nr tablic złodzieje

Wiecie jaka jest prawda

Niestety ale w Polsce ludzie chcą oszukać system i za połowę ceny kupić oryginała a potem na olx i na tym zarobić a cwansi są właśnie tacy oszuści szukający napalonych handlarzyków którzy potem są zdziwieni że to nie oryginał jedno jest pewne Policja powinna się za to wziąć i to na grubo i za te podróbki które już są poogłaszane po Olx też skoro ktoś się nadział to niech nie robi teraz wałka na swoich rodakach i dale nie ogłasza jako oryginał np.zagęszczarki Cat które są podróbkami bo ta firma wogóle ich nie robi, swoi tj Polacy sami siebie oszukują ogłaszając to g*wno po 4tys i szukając łosi wśród swoich taka pazernośc a nóż trafi się i jeszcze zarobię szczerze nie żałuję jak kto pazerny to ma.

Zgłoś to na policję, oni mają wszystkich tych oszustów w bazie. Jak coś to pisz, postaram się pomóc.

agregaty kruszywa

2 dni temu dolnośląskie okolice lubina, czarny vw rej PGS, kruszywa agregaty, realna historyjka o budowie i serwisie wiatraków, na gorąco ciężko mu się oprzeć, cala akcja nie trwa nawet 5 minut i koles znika, a jak się człowiek opamiętania jest juz za późno...

agregaty

w sobote i mnie stary h..uj wykiwal na agregat kotlina klodzka zeby h...uj zdechl stary peugot 5008 psh rej dalej nie pamietam moze ktos cos pomorze prosze dolnoslaskie

A w jakiej miejscowości pojawili się?
Z tego co wiem jest to grupa około 20 osób, przyjeżdżają w dany region Polski i naciągają ludzi.
Jeśli został ktoś oszukany należ zgłosić to na policję powołując się na art. 286 kk.
Najgorsze jest to że ludzie zaczynają szukać informacji na ten temat gdy zostaną oszukani, szary człowiek nie na pojęcia o tym procederze. Oszuści czują się bezkarni bo prawie nikt tego nie zgłasza.

sprzęt niewykorzystany z budowy

Dzisiaj podjechał do mnie gość wygląd ala Włoch, Rom itp zaproponował agregat prądotwórczy i zagęszczarkę 110 CATA twierdził że sprzęt pozostał z zakończonej budowy i może go sprzedać po okazyjnej cenie, towar w foli nie używany naklejki firmowe, obok naklejka z kodem i ceną, na początek pokazał ile kosztuje taki sprzęt na aukcjach, potem propozycja za połowę ceny, a na koniec ile Pan da. Zaczęło się od 4500 a skończył gdy już odjeżdżał na 500zł jeżeli na pewno wezmę. W ofercie miał też tłuczeń z dowozem i kostkę brukową, jeździ pomarańczowym oplem combo z kogutem na podszybiu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0