Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

oszuści

Dziś wyżelowany 50-latek "Włoch" w nowym srebrnym passacie i drugi za kierownicą w Kielcach pod Castoramą o godzinie 10ej , pewnie objazd po marketach Kielce i okolice
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja dzis to samo mialem pod orlenem na zolkiewskiego

Koszalin biały Hyundai Tucson Czeskie tablice

Taka sama historia jak wszystkich. Zatrzymałem się pod Żabka przy ulicy Żytniej i właśnie tutaj tych dwóch cfaniaczków. Historii nie opisuje bo taka jak każda, lotnisko, problematyczny bagaż i towar z wysokiej półki za frajer

Czy masz może jakieś zdjęcie tego goscia ja mam bo kręcił się dzisiaj po mojej wiosce i wciskał ten sam sprzęt

oszustwo na włocha - HONDA = craft dele

zabezpieczyłem nagranie w firmie ochroniarskiej. działo się to we wrocławiu przy ulicy granicznej pod castoramą. w poniedziałek zgłoszę zdarzenie na policji. (czekam na informacje od Was).mimo protestów żony, syna i zięcia wziąłem urządzenia warte w internecie (cena najniższa - 1400 zł. za dwa tysiące). Autentycznie chciałem pomóc ale i nie stracić. Pod moim domem rozpakowaliśmy wszystko i stwierdziłem że nie kupuję. "Włoch wsiadł do auta i odjechał parę metrów. Wrócił, kiedy zamykałem bramę. Powiedział że nie ma czasu i dogadamy się. Dla świętego spokoju powiedziałem że mogę mu dać 2 tysiące. Próbował jeszcze negocjować. Twardo powiedziałem że NIE!!!
I co z tego ? Facet zgodził się na dwa a ja uczciwie dałem mu te dwa tysiące.
Znałem takie urządzenia i wiedziałem że nie stracę, więc niech Włoch jedzie do Włoch. Okazało się że moje informacje były z przed paru lat a teraz te urządzenia bardzo potaniały. I tym sposobem dałem się oszukać. Widziałem że to nie Honda oryginalna, jednak te urządzenia są coś tam warte. Biorąc je myślałem o sobie i rodzinie, że będziemy mieli tańszy sprzęt. Pół godziny Włoch mnie namawiał pod Castoramą i wreszcie się zdecydowałem. powiedziałem łamaną angielszczyzną że pojedziemy do domu i sprawdzę co to jest. Tak się wkręciłem w temat że uległem. Wstyd bo wygląda to na chęć zarobienia dużych pieniędzy a głównym motywem do końca była chęć pomocy i w razie czego nie stracenia forsy. Frajer ze mnie bo do końca myślałem że to Włoch.

ZNów się pojawili

Samochód renaul Scenic. Dałem się nabrac, jak spotkam nogi z d*py wyrwię. Człowieka czasami zarobek tak zaślepi...ehhh...

Uwaga Wlosi

Dzis spotkalem tych typow pod castorama targowek .ta sama historia od lat jak czytam.Spiesza sie na lotnisko do Modlina i maja agregat prawie do oddania w prezencie i drugi gratis,bo do samolotu nie mozna zabrac.Honda kupiona na Bartyckiej.
Mowi troche po wlosku troche angielsku i po rosyjsku a wreszcie i po polsku .Dwoch w bialym aucie.Nie kupilem nie mialem czasu bo pakowalen deski i nie chcialy sie zmiescic do auta .Ale legende mieli dobra i dobrze grane .Jak sie zirietowali ze nic z tego ,szybko odjechali

Dziś i ja. Śląskie, Żywiec. A te rzeczy w ogóle działają? ?

Janki Gravitan

Tu też już są
Mąż „skusił się” na okazję
Agregat i Spawarka Honda

może pomogę

Puck ul Waryńskiego 32 wbudynku prywatnego przedszkola na pietrze mieszka cala rodzina cyganow ktora robi turnee po kraju. Pracowalem jako kurier. Zamawiali te agregaty za pobraniem 550zł. Gdy lepiej sie poznalismy spytałem po co im srednio 20 agregatów miesiecznie. Wowczas mlody cyganek wyjąl naklejki hondy z kieszeni i wszystko bylo jasne. Niestety zamawiali na lewe nazwiska. Mariusz Maniak lub Teresa orłowska. Piły moze ze 2razy wiozlem im. Nieraz szafki narzedziowe troche garkow no i te agregaty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dziś pod leroy w Piasecznie
biala toyota yaris

Proszę o adres tego Włocha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

włoska wdzięczność

Włosi pomogli hitlerowi by mógł napaść Polskę,za Włochów Polacy ginęli pod Monte Cassino,Papież Jan Paweł II swym pontyfikatem zapewnił na lata gospodarce włoskiej rozkwit,Boniek ,itd. A Antonio vel massio tak podziękował Polakom kilka lat oszukując ich.Obyś posiedział ze wspólniczką i wspólnikiem.Polskiej dobroci nie świni się.

Opinia

Przecież nikt nikomu na sile nie daje wystarczy pomyslec i niebyc naiwnym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Działają Dalej

Dzisiaj pod Leroy Merlin na Targówku podjechał obcokrajowiec nową toyotą elegancki spieszył się do Modlina na lotnisko a że jechał z targów i zostały mu dwie piły spalinowe i jeden kompresor , a do samolotu nie można ich zabrać musiał cokolwiek odzyskać. Na początku odmówiłem, nie potrzebuję okazji ale tak mnie prosił i tak zarąbiście odegrał swoją rolę że się zgodziłem i za 1500 zł odkupiłem te podróby. Generalnie bazują na naszej życzliwości i naiwności :).
Agregat jak agregat chiński taki sam mam w domu i służy mi już 10 lat więc ten jest na tych samych częściach. Co do tych pił nie wiem czy je odpalać bo mogę sobie ojebać rękę :), oddam bratu na wsi to sobie potnie drzewo.
Ciekawa lekcja. W końcu wpadnie ale i tak jestem pod wrażeniem całego teatru jaki odegrał.
Na Policję nie pójdę bo nie ma sensu.
Uważajcie ludziska.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

os

Uwaga oszuści Włosi w Warszawie w Castoramie Al. Krakowska. Sprzedają agregaty Honda wart 10 pop zł za 1000 zł. Uwaga

Sa juz w Żywcu marzec 2017

Ta sama historia mąż się dał nabrać..mówiłam że im więcej szczegółów niby Wloch podał tym bardziej podejrzane. Ale nie bo to okazja i teraz nie wiem czy mam mu powiedzieć o tym co tu przeczytałam ...