Uwaga na oszustów z elektronarzędziami

Opinie do artykułu: Uwaga na oszustów z elektronarzędziami.

My już swoich pieniędzy nie odzyskamy, ale mam nadzieję, że nasza historia uchroni innych od popełnienia błędu, przez który straciliśmy kilka tysięcy złotych - pisze nasza czytelniczka, pani Karolina.Są różne metody wyłudzeń: na wnuczka, na rozmienienie pieniędzy, na wartościowe monety. W środę rano, na parkingu przed sklepem Selgros w Osowej, mąż naszej czytelniczki padł ofiarą oszustwa "na włoskich przedstawicieli handlowych". Szybkie przejrzenie forów internetowych pokazuje, że nie on ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

u mnie też byli

Dzisiaj pojawili się obok mojego domu dwaj panowie w białym Peugeot 508. W garniturach, błyszczące buciki. Okazyjna cena na agregat prądotwórczy Honda. Ciemna karnacja - cygan. Całe szczęście, że zbyt podejrzanie się zachowywali ( za grzeczni i za dużo gadali ) i ostrożność wzięła górę. Nie kupiłem choć korciło mnie bardzo. Uff...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jesteśmy frajerami

Policja- rób coś oszukują nas

kolejne oszustwo

warszawa Jula, sztill i agregat 5500 za 2000 zł to niesa orginały
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Możesz podać adres?

Możesz podać adres gdzie mieszkają w Warszawie?

Na włocha

Ten sam gad mnie walnął. Proszę o szczegóły. Ja szukam go na własną rękę.

Na włocha

Kolego piszesz co chwilę, różne nr rejestracji. Jeżeli wiesz coś na ten temat, to będę wdzięczny za informacje na temat oszusta około 60 lat, niski, krępawy, gęba z cienkim wąsikiem. Szukam gościa na własną rękę i znajdę...

Włoch "objawił" się w Łomiankach - parking pod Auchan ok godz. 10,00 23.11.2016 r

Identyczna wersja, dalej mowa o targach i przedmiotach, których nie może zabrać via lotnisko Modlin. Tym razem sprzedał agregat prądotwórczy Honda EM5500 CXS i "w gratisie" pilę Stihla. Oczywiście podróby.Za jedyne 500 Euro. Elegancko ubrany, pachnący dobrymi perfumami był w Audi A7. Reagował nerwowo, wziął kasę i szybko odjechał.

Dziś na parkingu Auchan ,ci sami Włosi wcisnęli mi podrubę Hondy.Ten sam tekst. Dałem się nabrać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radom

Dwa agregaty mi pajac opchnął pod M1 w Radomiu. Tak mnie omotał że nic nie podejrzewałem. Angielski przeplatany z włoskim. Spieszyl się na samolot. "Pliss help me! Big okasion for you." Lampka zapaliła mi się jak nawet mi przeliczył kasy i szybko odjeachal. Było za późno. 2000 zl poszło w p****...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Już są w Krakowie

Włąsnie takowego typka spotkałem w Krakowie pod Castoramą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oszuści w Łańcucie

11.08.2016
Oszust podający się za Włocha, w wieku około 50-ki , elegancko ubrany, spieszący się na samolot sprzedał mi dwa agregaty z napisem Honda.
Poruszał się jasno niebieską Toyotą Prius kombi na warszawskich numerach.
Jeśli zostałeś też oszukany przez tego człowieka zgłoś to na policję.

Paweł

Oszuści podający się za dekarzy z Węgier

Oszuści o śniadej karnacji, pseudo dekarze podszywający się pod Węgrów legalnie prowadzących firmę w Polsce. Być może podszywają się również pod inne nacje. Na siłę oferują swoje pseudo usługi, w kilkanaście minut narobią szkód, po czym zażądają horrendalnej zapłaty, wtedy stają się agresywni i wulgarni. Jeżdżą niebieskim zdezelowanym busikiem, wypełnionym blaszanymi rynnami.

Taki sam system

Pod tarnowska miejscowość Jastrzabka i dwóch Włochów spieszacych się na lotnisko chce się pozbyć po okazyjnej cenie agregat i spawarka Hondy. Spotyka pana który kosi trawę , cena schodzi do 2 tyś i pan kupuje badziewie. UWAGA BO ONI SĄ WSZĘDZIE.

Dziś , 18.03.2016 dwóch pseudo Włochów na parkingu pod C.H.Sandecja w Nowym Sączu ul.Węgierska 163 w ciemnym aucie o rej.zaczynające się na EL..... Schemat ten sam śpieszą się na samolot i nie mogą wziąść 2 agregatów Hondy. Z przykrością stwierdzam iż dałem się nabrać i 1000 złotych poooszło a a zostałem z agragatem pseudo Honda EM 5500 CXS
;(

STIHL?

...oczywiście najnowszy model , od paru miesięcy na EU rynku STIHL MS 440 z dłłłługą szablą.......ja dostałem 2 szt gratis do Agregatu Honda....=1500zł

cwany biznes..

....a ja kupiłem ze wszystkimi możliwymi papierami,gwarancja EU,faktura z wymaganymi stęplami, oryginalne stęple .....a to wszystko lipa,a wydawało się że to ja jestem trzeżwo myślący.Pazerność w każdym z nas tkwi i kiedyś zostajemy przyci,ęci na haczyku...

OSZUSCI UDAJĄCY WŁOCHÓW....

..Niestety też nadziałem się na zakup agregatu HONDA em 5500cxs ;i kupiłem go + dostałem gratis 2 szt pił spalinowych STHIL...Facet porusza się wanem o nr.WWL....,a ten sprzedawał te ustrojstwa pod AUCHAN na ul.Górczewskiej w Warszawie, sposób jak widzę ten sam na obcokrajowca/ tu Italjańca/.Ale nikt nie pisze na ile dał się naciąć.Ja ponieważ nie miałem gotówki poszedłem do EURO banku w markecie podjąłem 1500zł i tyle dałem ,gościu myślał ze daję większą ustaloną cenę bo tylko popatrzył na plik i skwapliwie schował do kieszeni.piły wydały mi się za lekkie,agregat również i zacząłem sprawdzać na...forach i znalazłem swoje podróbki..... i co mam zrobić zaczać od przewijania/przezwajania agregatu??? jak myślicie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć, czymoglbys podać mi szczegóły na mcs@o2.pl. Z góry dzieki

Piły, Garnki, lampy i perfumy

Co jakiś czas pokazują się oszuści głównie Cyganie z podróbkami. Z reguły pod sklepami, dużymi centrami handlowymi gdzie na miejscu są bankomaty. Albo wciskają chińszczyznę albo pokazują dobry sprzęt Stihla a potem w bagażniku cudem ląduje podróbka.
Sam niedawno zostałem oszukany, mam zdjęcie gościa, nr dowodu i adres i co? co mu zrobię?? policja kazała założyć sprawę cywilną. Za 1000 zł mam się po sadach włóczyć?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przekręt na " Włocha"

W dniu 10.07.2015 na parkingu w Olsztynie przy Sikorskiego osobnik podający się za Włocha sprzedał agregat i spawarkę "Honda" chińską za 5000zł. Poruszał się sam. Ford fokus WB 462.... kolor niebieski. Sprawa zgłoszona w KMP Olsztyn. Dla zainteresowanych dodam szczegóły