Uwaga oszustwo

Pojawiło się ogłoszenie:

Praca pilnie

Branża / Kategoria: Inna
Stanowisko: Inne
Forma zatrudnienia: Inna
Rodzaj pracy: Stała
Miasto: Gdańsk
Opinie i dyskusje: Forum praca
dane kontaktowe:
doradztwo
..
Miasto: cały kraj
Tel./fax: 123456789
Ulica: ul

wymagania:
Pilnie poszukujemy osób uzdolnionych manualnie do pracy w zaciszu własnego domu.
Praca chałupnicza polega na wykonywaniu łatwych czynności, lecz z dużą precyzją i w szybkim tempie.
Oferta ważna na terenie całego kraju.
NIE POBIERAMY ŻADNYCH OPŁAT PRZEDWSTĘPNYCH!
Osoby zainteresowane prosimy o wysłanie wiadomości SMS o treści:
AF OFERTA (AFspacjaOFERTA)
pod numer 92550
Oddzwonimy do Państwa w przeciągu 14 dni roboczych.

Uważajcie na takie ogłoszenia, niby pilne a oddzwonią w ciągu 14 dni....
to jest ten sam numer:
numer 92550, cena za wysłanie wiadomości na ten numer wynosi 30,75 zł brutto

Podobnie działało wcześniej tak:
cytat z forum prawnego

"Witam.
Zarejestrowałem się przed chwilą na stronie . Na stronie startowej podane jest, że rejestracja jest darmowa, ok. Klikam dalej aby się zarejestrować - tam z kolei napisane jest, że AKTYWACJA konta kosztuje 1zł za 365 dni ( Płatność należało uiścić za pomocą SMS, tak też zrobiłem. Po wysłaniu SMS'a sprawdziłem stan konta, okazało się, że nie kosztował on 1 zł, a ~21 zł (netto), bo zabrało mi ~24pln z konta. Osobiście nie zależy mi aż tak na tych 20 zł, ale takich oszustów żerujących na internautach powinno się tępić. Czy mogę zrobić coś w tej sprawie, gdzieś to zgłosić?"
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Uwaga oszustwo

I takiemu ch...wi należałoby obciąć jaja bez mrugnięcia okiem. Nie dość, że 80% pracodawców dyma ludzi, to jeszcze taki złamas znajdzie sposób, aby oskubać "zdesperowanych poszukiwaczy szczęścia"
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Masz rację lać chamów śmiesznych biznesmenów ,ja szukam pracy ale jak widzę jak ludzi traktują i nie wypłacają kasy to mnie krew zalewa .
Jednego musiałem poturbować by kasę za pracę odzyskać ,pracujesz a jeszcze musisz walczyć o swoje .Ludzie zacznijcie walczyć o swoje .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

zgłoś na Policję
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Administrator powinien to zgłosić że takie ogłoszenie jest i taki przypadek zaistniał na Policje dość dymania ludzi .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taaaa.... bo funkcjonariusze nie mają co robić tylko zajmować się tym, co sobie ktoś napisał w ogłoszeniu o pracę.

Mam nadzieję, że doczekam się jeszcze normalnych czasów, gdzie tego rodzaju sprawy będą załatwiane tylko i wyłącznie przez prywatne wnioski w sądach cywilnych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz rację,ten naciągacz jest na FB!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Witamy serdecznie,

Wysyłając SMS-a klient zaakceptował regulamin serwisu premium.
W regulaminie tym jest mowa o kwocie wiadomości, a także o możliwości złożenia reklamacji.

Osoby, które nie wykonały powyższych czynności w drodze wyjątku proszone są o kontakt mailowy w celu reklamacji: reklamacje@pfgroup.com.pl

Z poważaniem,
Zarząd PFG
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...

PRACA SEZONOWA ZA GRANICĄ (30 odpowiedzi)

Cześć, intersuje mnie praca za granicą. Zbieranie owoców lub warzyw. Gdzie najlepiej szukać...

Wyjazd za granicę za pośrednictwem agencji pracy (3 odpowiedzi)

Szukam sprawdzonej agencji żeby wyjechać za granicę do pracy .myślałam o holandii,anglii . praca...