Uwaga! pulapki na deptaku!

Czesc,

Rozpoczynamy sezon; rowerzystow coraz wiecej ale lumpy tez nie spia! Znam juz jeden przypadek zastawiania pulapek na rowerzystow. Moj kolega jadac z kolezanka nieoswietlona czescia deptaka ok. godziny 21 prawie wpakowal sie w dwa drzewka polozone w poprzek sciezki (kolezanka zrobila OTB). Kilkadziesiat metrow dalej byla identyczna pulapka, a po kolejnych metrach jeszcze jedna. Na szczescie jechal juz patrol policji wiec ten kto czail sie w krzakach dal noge. Zdarzenie mialo miejsce kilka dni temu.

Jezdzijcie ostroznie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

wrzeszcz jeszcze gorszy

Jakieś trzy lata temu we Wrzeszczu jechałem ze znajomym w stronę lasu była godzina mniej więcej 14, gdy podjeżdżałem pod pierwsze wzniesienie zaóważyłem dwóch dresów podchodzących a nawet podbiegających do mnie. Jeden podszedł do mnie chwycił za rower, delikatnie mówiąc ztrącił mnie i odjechał. Przypominam że miałem wtedy ok 14 lat. Strata była ogromna ponieważ jechałem wtedy na cannondalu...
Ostrzegam aby tam nie udawać się, jest to jak kazdy wie jedna z najniebezpieczniejszych dzielnic w gdańsku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: wrzeszcz jeszcze gorszy

Witam Szymon myśle, że troche przesadziłęś z tą jedna z niebezpieczniejszych dzielnic....wiesz co jest chyba wręcz odwrotnie...

Pojedz na stogi albo do NP i zobaczysz co to jest niebezpieczna dzielnica...

A mam kilka rad dla jeżdzacych na rowerkach zeby ustrzec sie przed zmianą włąsciciela bika..(sam to mialem kilka razy okazje wypróbować:)

I. Jak widzisz takie drzewka to jak masz amora to nie ma problemu jak nie to radze poćwiczyć wybijanie sie z dwóch kółek!!! Jak bedziesz dobry to przeskoczysz 0.5 m do góry i wdal ale to zależy od V.

II. Jak widzisz, że jakiś osiłek wyłązi ci na droge to jeżeli masz rogi i np. wyłązi on z prawej stony to: rozpedzasz sie na maxa, cialo przechylasz na lewąstrone bardzo nisko (tylko uwaga na kierownice...bo mozna sie uderzyć) i tak rozpędzony celujesz mu w brzuch.

Ty też sie wywalisz ale gwarantuje ze on bedzie mial wieksze straty a ty uchronisz rower!

b. Jak nie masz rogów to polecam prawie tak samo (cialo i predkosc) tyle ze używasz nogi i celujesz w udo!

III. A tak na koniec jak widzisz ze cośsie szykuje to power w nóżki i odwrót!!!

Pozdrawiam SKUN

MOJA STRONKA
www.ttuning.prv.pl

...:::Zajrzyj i napisz coś na forum:::...

MOJE AUTKO
http://www.capri.pl/services/page.php?id=3e8553cd301a3
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: wrzeszcz jeszcze gorszy

dzieki SKUn twoja odpowiedz rozbawiła mnie do łez (jakoś jeźdzę po wszystkich dzielnicach do 2 w nocy wtedy mam treningi i jakoś jest pełen luz całe drogi wolne dresy na kazamatach czy pod lotem pilnuja złotej bramy)

pozdrawiam

PEACE In
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (20 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Z Kościerzyny do Kościerzyny (3 odpowiedzi)

W najbliższą niedzielę, tj. 9 czerwca wybieram się na spokojną wycieczkę szosówką na trasie jak w...

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...